Sysler i sensommerhaven

Kategori: Sommer

Physalis Alkekengi: I sensommerhaven står orange 'Japanske lygter' og lyser op.

Sysler i sensommerhaven 

Sommeren lakker mod enden, men for haveejere er der er ingen grund til at føle sig trist til mode. Der er stadig rigeligt med blomster, farver og oplevelser i haven, og masser af praktiske opgaver - ikke mindst, hvis man har frugttræer og bærbuske: Ribs, hyldebær, brombær, hyben, stikkelsbær, blommer, kirsebær og pærer er i sæson, og skal hældes på glas og flaske. Fyld fadeburet med saft, marmelader, kompot og chutney, og frys krydderurter ned i isterning-bakker, brug dem i kryddersalt – eller hæng dem til tørre, så havens høst også kan nydes de mørke vinteraftener.

  • Ved at nippe og fjerne visne blomster fra stauder og sommerblomster, kan du med lidt held forlænge blomstringen.
  • Fjern sideskud fra hovedstammen på højtvoksende tomatplanter, så den sidste energi går til frugterne.
  • Så persille til næste års persille.
  • Pluk krydderurter og frys dem i isterningbakker, brug dem i kryddersalt – eller lad dem tørre, så du har krydderier hele vinteren. 
  • Plante nye stauder og del de forårsblomstrende stauder, hvis de er blevet gamle og kedelige.
  • Høst de sidste æbler og pærer, inden de ender på plænen. 
  • Beskær frugttræerne
Sensommer
Nem tilberedning af vilde svampe 

Når man tilbereder vilde svampe, er det vigtigt at gå nænsomt til værks, så den fine smag bevares. Vilde svampe er dejlige i saucer og gryderetter, men også i æggekage og Svampe er særlig velegnede som garniture.

Læs mere
Sensommer
Lyngen blomstrer ekstraordinært i år 

Sidste års tørke kombineret med en våd og varm forsommer har resulteret i, at lyngen står ekstra flot i år, skriver Naturstyrelsen. Lige nu kan man få sig en spektakulær oplevelse, hvis man besøger en af de jyske heder, for nu nu blomstrer hedelyngen – og i år er blomstringen meget mere massiv end…

Læs mere
Sensommer
Hjemmelavet mysli 

Start dagen med en yoghurt og en hjemmelavet mysli med de gryn, nødder og kerner, du holder allermest af. Tilføj frisk eller tørret frugt samt evt. honning, og du har et velsmagende måltid, der giver god energi til krop og hjerne, maven noget at arbejde med.

Læs mere
Sensommer
Tag på svampejagt 

Skovbunden bugner af svampe. Den lune sensommer har skabt optimale betingelser for svampe, så det er lige nu man skal tage på svampejagt, hvis man vil have kantareller og karl johan i gryden.

Læs mere
Sensommer
Sådan bekæmpes havens skadedyr uden kemi 

Du behøver ikke bruge sprøjtegifte til at bekæmpe de skadedyr, der ødelægger de blomster og grøntsager, der vokser i din have. Lær i stedet af danske gartnere, hvordan du kan komme skadedyrene til livs med nyttedyr.

Læs mere
Sensommer
Tørrede æbleringe 

Hvis du har æbler i overskud, så er tørrede æbleringe skønne som snacks, men også gode i mysli eller i teen.

Læs mere
Sensommer
Pitasandwich med kirsebær 

Fra Arla´s køkken bringer vi med tilladelse opskriften på en en frisk og delikat sensommersandwich med friske kirsebær.

Læs mere
Frugt & bær på glas & flaske
Sensommer
Frugt & bær på glas & flaske 

Sensommeren er en dejlig tid, og på intet tidspunkt ses himlen så høj og blå, som i september. I skoven kan du nu være heldig at finde brombær, hyldebær, røn, hassel og hyben. I haver og plantager er blommer, pærer, blåbær og æbler modne og plukkeklar. Få mest ud af sensommerens lækkerier, og saml…

Læs mere
Sensommer
Æbler giver maden et syrligt strejf 

Æbler er perfekte til at give salater og desserter et strejf af syrlighed, der overrasker smagsløgene. Men et æble er ikke bare et æble. De forskellige sorter byder på en bred palette af smagsoplevelser, der strækker sig fra sød og blød til syrlig og knasende. Det gør æblet til meget mere end en…

Læs mere
Sensommer
Bevar sommergløden med fugt og pleje 

Sommeren har for alvor sluppet sit tag, men ville det ikke være skønt, at bevare sommergløden lidt endnu?

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^