Altankasser med selvvanding
Paper Collective
Tallerkensmækker - Frø til dyrkning
Rivièra Maison Haveromantik

Den mørke hyldebærsuppe er en rigtig efterårs klassiker. Nyd den med sprøde tvebakker.

Maren Korsgaards hyldebærsuppe
Redaktionen

Hyldebærsuppe er en skøn dansk efterårsret, som varmer og smager. Her får du Maren Korsgaards nemme opskrift. Nyd suppen med sprøde tvebakker.

Forsker ved Københavns Universitet Maren Korsgaard er ekspert i frugt og bær. I hendes fine bog 'Bær – Velsmagende vitaminbomber' skriver hun blandt andet om dyrkning af hyld og om hvordan hyldens blomster og bær kan bruges i madlavning. I bogen bringer hun f.eks. opskriften på den lækre dessertklassiker: Hyldebærsuppe. Til suppen skal du bruge: ½ l hyldebærsaft blandes med 1 ½ l vand og koges med et par æbler, skåret i både. Tag gryden fra varmen og jævn suppen med ca. 3 spsk. kartoffelmel rørt op i lidt koldt vand. Spis den varm med tvebakker eller ristede brødterninger og cremefraiche.

Hyldebærmarmelade

Blandt lækkerier med hyldebær, kan vi også varmt anbefale følgende nemme hyldebærmarmelade. Du skal bruge: 250 g modne hyldebær og 500 g sure æbler. Hertil 1 dl appelsinjuice og ca. 2 dl honning eller sukker. 

Sådan gør du: Rib hyldebærrene. Fjern kernehuset fra æblerne, og skær dem i småstykker. Bær og æbler koges med juicen under låg i ca. 10 min. Tilsæt honning eller sukker og smag til. Hvis marmeladen er for flydende, tilsættes pektin. Hæld marmeladen på glas, men da der ikke er konserveringsmidler i denne marmelade, er det vigtigt forinden at sørge for, at glassene er helt rene.
”Konserveringsmidler giver en kedelig bismag og kan godt undværes, blot man efterpasteuriserer glassene”, skriver Maren Korsgaard i sin bog. ”Sørg for at glassene pinligt rene og fyld dem med kogende vand. Læg også låg og gummiringe i kogende vand. Når marmeladen er klar, så tøm det varme vand ud, fyld de syltede sager i de skoldhede glas og skru straks låget på. Sæt så de hyldte glas på hovedet i 5 minutter og dæk med en håndklæde. Stil derefter glassene normalt igen, Denne efterpasteurisering gør, at marmeladen holder sig ved stuetemperatur. Først når man åbner for herligheden, skal det på køl og spises indenfor nogle uger”.

Få mange flere nyttige tips til frugt- og bærdyrkning, og få masser af ideer og opskrifter på marmelader, gelé, smoothies, og desserter som is, fool, kager og rystebær i Maren Korsgaards bog. 

Sensommer
Sensommerhaven

Det er sensommer, men for haveejere er der er ingen grund til at føle sig trist til mode. Der er stadig rigeligt med blomster, farver og oplevelser i haven. Og hvis du bedst kan nyde, mens du får lidt for hånden, så er der flere små hyggelige opgaver at gå i gang med:

Læs mere
Sensommer
Frem med mel og forklæde!

Bagning giver god mening som familieaktivitet: det er hyggeligt og lig med rart samvær, som I alle kan benefitte af på mange måder. Torsdag den 12. oktober 2017 er bagning og fællesskab i fokus, når Danmarks største årligt tilbagevende bagebegivenhed 'Bag for en Sag', løber af stablen.
'Bag for...

Læs mere
Sensommer
Sæson: Karl Johan

Svampen Karl Johan er en af de mest almindelige vilde danske svampe, og samtidig en af de mest eftertragtede spisesvampe. Læs her, hvordan du kan tørre svampen, så du kan nyde svampens lækre nøddeagtige smag i vinterens retter.

Læs mere
Sensommer
Du er inviteret til Æblefest

Findes der noget så dejligt, som duften nye æbler? Der er travlhed på landets æbleplantager, for årets æblehøst er i fuld gang og i den anledning inviterer æbleavlerne til æblefest med æbleplukning og mostpresning.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Læs mere
Haven & altanen
Havens Dag 2017

Søndag den 10. september fejrer landets planteskoler og havecentre Havens Dag 2017. Her er alle haveelskere, store som små, inviteret til at besøge det lokale havecenter, hvor der venter masser af inspiration til nye tiltag og projekter i haven. I år har arrangementet fået titlen 'Nord, syd, øst...

Læs mere
Sensommer
Hvilket æble er dit yndlingsæble?

I løbet af efteråret, og efterhånden som de forskellige æblesorter modnes, vil man hos grønthandlere og i dagligvarebutikker kunne finde mere end 20 forskellige æblesorter. Hvilket æble er dit yndlingsæble?

Læs mere
Sensommer
Beskær frugttræerne

Sensommeren og det tidlige efterår er det ideelle tidpunkt at sætte beskæring på to do-listen.

Læs mere
Sensommer
Tomater

August er tomattid - og den syrlig-søde saftige tomat bør nydes i rigelige mængder lige nu, hvor den smager allerbedst. For tomaten er en ikke kun en herlig spise, som kan indgå som ingrediens i alverdens sammenhænge, den er også en af de bedste kilder til vigtige vitaminer, som gavner dit...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Seneste shop annoncer
Optimal kontorindretning

Optimal kontorindretning

ABC plakater

ABC plakater

St. Moriz - Ny selvbrunerserie

St. Moriz - Ny selvbrunerserie

Beskyt håret mod sol og saltvand<BR>med Mane ’n Tails hårserie

Beskyt håret mod sol og saltvand
med Mane ’n Tails hårserie

Nye Bøger
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
20.06.2018

Sankthans: Afbrændingsforbud ophævet i flere kommuner

Dr.dk

Vådt vejr og lavere temperaturer får flere kommuner til at ophæve afbrændingsforbud og tillade bål til sankthans. Læs mere


24.04.2018

Ny forskning: Tidlig screening for tarmkræft øger chancen for at overleve

Dr.dk

Forskere fra Regionshospitalet Randers har i et nyt, stort studie slået fast, at chancen for at opdage tarmkræft, før den har bredt sig, er tre gange højere, når man siger ja tak til en screening. Læs mere


11.04.2018

Astma-Allergi Danmark: Vær forsigtig med hårfarve

Astma-allergi.dk

En undersøgelse fra Videncenter for Allergi af hårfarve viser store forskelle i instruktionerne til den allergitest, som det anbefales at lave, inden man bruger produktet. Der er derfor grund til bekymring, når det kommer til sikkerhed og validitet af allergitesten, lyder konklusionen. Læs mere


10.04.2018

Hver anden betaling med Dankort er nu kontaktløs

Nets

Det kontaktløse Dankort fortsætter sin himmelflugt i de danske butikker. I løbet af kun to og et halvt år har det kontaktløse Dankort allerede nået en imponerende milepæl på 50% af alle betalinger i butikkerne, hvilket overgår alle forventninger, skriver nets. Læs mere


10.04.2018

Smykkekøb kan give skattesmæk

Jyllandsposten.dk

Landsskatteretten har for nylig givet en dansk kvinde et skattesmæk for at købe smykker på en rejse. Læs mere


08.04.2018

32,4 millioner kr. indsamlet til Kræftens Bekæmpelse

Cancer.dk

Flere end 25.000 frivillige gik i dag fra dør til dør for at samle ind ved Kræftens Bekæmpelses årlige landsindsamling.

"Det er en imponerende indsats, der er ydet. Både blandt de mange indsamlere og dem, som har givet et bidrag. Den støtte er med til at bane vejen for, at vi kan hjælpe dem,... Læs mere


Arkiv

Send en hilsen
^