Tobago a la Carte

Kategori: Rejser

Tobago a la Carte

Tobago a la Carte 

De caribiske øer Trinidad og Tobago har nogle af verdens smukkeste strande, krystalklart badevand, jungle og calypsostemning – og så byder øerne også på nogle spændende og anderledes kulinariske oplevelser..

Smag på Caribien
De caribiske øer Trinidad og Tobago har nogle af verdens smukkeste strande, krystalklart badevand, jungle og calypsostemning – og så byder øerne faktisk også på nogle spændende og anderledes kulinariske oplevelser. Køkkenet er en smeltedigel af både afrikanske, indiske, kinesiske, europæiske og latinamerikanske køkkener. Gennem de små øers turbulente historie er alverdens køkkener og specialiteter blevet blandet sammen, og genopstået i sin egen unikke kulinariske stil. En stil, som på mange måder er langt mere interessant end hvad man ellers finder i Caribien.

Lækkerier fra havet
Frisk fisk og skaldyr indgår i stor stil i det caribiske/creolske køkken: Fra store steaks af kingfish, tun, marlin og havaborre til snapper, sværdfisk, flyvefisk, hummer og krabbe. ”Crab & Dumplin” er Tobagos signaturret: Blå krabber kogt i sin egen skal med kokos/karry sauce serveret med dumplings. Man behøver hverken kniv eller gaffel for at nyde retten, for den spises med fingrene - og en god portion tålmodighed. Krabbeskallen knækkes med tænderne, hvorefter man suger det søde krabbekød ud. De små dumplings er gode til at få sikre, at du får al den lækre sovs med. Og husk at have masser af servietter klar til måltidet!

Caribiens kartoffel
På Trinidad og Tobago spiser de lokale den populære rodfrugt dashee ved stort set et hvert lokalt måltid. Rodknolden er for det caribiske køkken, hvad kartoflen er for det danske: en fast del af den lokale kost. Dog er dasheen langt mere nærende end kartoflen. Når dasheen også kaldes ”blue food” er det måske pga. den blå-hvid farve, som knolden får, når den koges. Men udtrykket dækker i dag også over andre lokalt dyrkede grøntsager, som kassava, sødkartoffel, brødfrugt og græskar. I Caribien er man så glad for knolden, at den bruges i både forretter, hovedretter, desserter, drikkevarer og likører. Bladene fra dasheen-knolden, bliver traditionelt kogt med bælgfrugten okra og kokosmælk til Trinidad & Tobago nationalret; callaloo.

Caribisk restemad
Lørdag aften står den, blandt lokale, ofte på en skål cowheel-suppe. Oprindelig blev suppen serveret ved frokosttid, hvor alt fra huset frostboks røg i gryden for at lave et ernæringsmæssigt rigt måltid for familien. Det betød at fryseren var tom og klar til at blive fyldt op igen søndag, når det er markedsdag. I dag er cowheel-, grisehale- , fiskebouillon- og majssuppe blandt de mest populære supper på Tobago. Det er alle så fyldige supper, at man normalt ikke behøver brød til. Er man alligevel lidt brødflov, så er det lokale brød, som bages i traditionelle lerovne, en sand delikatesse.

Til den søde tand
Rå kakao var engang en stor eksportvare på Tobago, så det er ikke overraskende at kakaoen en del af øens madkultur. Cocoa-the nydes til morgenmaden - en drik, som indeholder revet kakao, muskatnød, kanel og sukker. Drikken blandes med kondenseret mælk og vand og koges. Til Cocoa-the serveres brød eller coconut bake, et brød uden gær, sødet med revet kokosnød.
Har man en sød tand, så bør man lægge vejen forbi Crown Point, hvor mange boder sælger traditionelle søde sager. Den mest berømte slik er Tobago Bene Ball, som er sprøde sukkerbolde lavet af melasse og sesamfrø. Delikatessen er en af de mange specialiteter, som er formet af Tobagos afrikanske efterkommere, således er ”bene” et vestafrikanske ord for sesamfrø.
Små pink og hvide sukkerkager er også populære. De er fremstillet af revet kokos, sukker og frugtfarve, er hvinende søde, men en favorit hos skolebørnene på Tobago.
En anden populær sød sag er "Pone", som er en våd kage lavet af rodfrugten kassava og krydret med muskatnød. Den siges at være af indianske oprindelse og retten kan minde lidt om kan minde om brødbudding.

Vil du opleve Tobago's kulinariske eventyr og smage lidt på det kreolske køkken, så arrangerer bla. Apollo Rejser, Albatros Travel og Nyhavn Rejser fly og hotel til Tobago.

Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Rejser
Smålands vilde Vesten  

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby 2022 

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 78 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver 

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Sommer
Skal du også holde sommerferie i Danmark? 

Danmark er dejlig om sommeren. Og det faktum lader ikke til at være gået danskernes næse forbi. Op mod halvdelen af os holder en eller flere ferier i Danmark i løbet af året, og i sommerferien gerne i områder tæt på strand og natur, på en campingplads, i et feriehus eller hos familie og venner. Når…

Læs mere
Rejser
De bedste rejsemål for foodies 

For rigtig mange rejsende er den lokale mad en stor og vigtig del af rejseoplevelsen. Ikke mindst den yngre generation synes at sætte lighedstegn mellem gode rejseoplevelser og mad. Ifølge en ny undersøgelse vælger næsten to tredjedele af de unge 'foodies' deres feriedestination ud fra hvilke…

Læs mere
Rejser
Oplev midnatssolen 

Den nordiske sommerferiesæson begynder til sankthans i juni, og her samles folk i hele Norden for at fejre solhverv. Mange nordiske traditioner er forbundet med Johannes Døberens fødselsdag og med mere verdslige markeringer som sankthansbål og majstang på linje med sæsonens lokale fristelser til…

Læs mere
Rejser
Pas på biller i bagagen  

Det kan være fristende at tage eksotiske planter med hjem fra ferien, men det kan både være skadeligt for naturen og forbudt at bringe planterne til Danmark. For selvom det i mange tilfælde kan være fuldt lovligt, og selvom planten ser sund og rask ud, kan det få store konsekvenser både for dansk…

Læs mere
Rejser
Et lækkert, lille spaophold 

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krebsegilde - en traditionsrig sensommerfest i Sverige 

Når sommeren går på held, venter der en herlig oplevelse i Sverige. For det er nu man kan opleve en af svenskernes mest markante traditioner: Krebsegildet eller 'kräftskiva', som det hedder på svensk. Krebsegildet er en traditionsrig sensommerfest i Sverige, hvor familier og venner samles om bordet…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^