Hvad bliver årets favoritdestinationer?

Kategori: Rejser

Hvad bliver årets favoritdestinationer? 

Nu er der nok ikke nogen tvivl om, at når det kommer til oversøiske rejsemål, vil USA og Thailand igen i år toppe listen over danskernes favoritdestinationer. Men spørger man Lonely Planet, der udgiver verdens mest læste rejsebøger, hvilke destinationer de mener fortjener særlig opmærksomhed i 2017, så drejer det sig om nogle andre og - for et par stykkers vedkommende - utraditionelle og endda kontroversielle rejselande.

Canada i top på Lonely Planet 'Best in travel 2017 - Top Countries'

Øverst på listen har Lonely Planet sat Canada. Begrundelsen for den fornemme placering er ikke mindst udsigten til de helt enestående naturoplevelser, der venter i den nordamerikanske vildmark.

Sydamerikas nye turistmål
På andenpladsen finder man Colombia, som Lonely Planet udråber til at være den nye sydamerikanske perle. Landet har hidtil, på grund af årtiers borgerkrig, været uegnet som ferierejsemål, men sidste år underskrev colombianerne en fredsaftale, som i år forsejles af paven, når han, for første gang i 30 år, forventes at besøge landet.

Finland - Nordens perle
På tredjepladsen er Norden repræsenteret med Finland, hvor turister i 2017 kan se frem til store kulturelle begivenheder og arrangementer i forbindelse med fejringen af Finlands 100 års uafhængighed.

Caribiens natur-ø
Caribien er naturligvis også repræsenteret på listen. Lonely Planet anbefaler, at skal rejsen gå til Caribien, så bør man overveje den frodige og uspolerede vulkanø Dominica, som er den mest bjergrige af øerne i øgruppen Små Antiller. Den smukke caribiske ø byder ikke mindst på fantastisk naturoplevelser og er kendt som 'naturøen' på grund dets høje biodiversitet og frodige jungle.

Eksotiske Etiopien
Som repræsentant for det afrikanske kontinent fremhæver Lonely Planet i år Etiopien. Etiopien er med sin skønhed, sit sprog, sit køkken og sin kultur, så eksotisk, som det kan blive, skriver Lonely Planet. Om man trekker i Simien bjergene, tager på klatretur til de forunderlige stenkirker, der er hugget ind i klipperne i Tigray, om man sejler over den spejlblanke Tana flod for at bese de ældgamle klostre eller tager ud og kigger på Etiopiens rige dyreliv, så vil man overvældes af landets betagende skønhed, lover Lonely Planet.

Myanmar - Et kontroversielt rejsemål
Ud over Nepal, Mongoliet samt Bermuda og Oman, så har sydøstasiatiske Myanmar også fået plads på Lonely Planets liste, hvilket er noget af en overraskelse. Den tidligere britiske koloni, rummer mange historiske og kulturelle seværdigheder, bjergkæder, frugtbare sletter og frodig jungle, og er som sådan en oplagt destination for globetrotteren. Men landet har gennem årtier været præget af uro - senest på grund af etniske stridigheder.

Det demokratiske styre i Myanmar har tidligere i flere omgange været væltet af militærkup, men selvom regeringen i dag, under ledelse af Aung San Suu Kyi, har foregivet at være på vej i en demokratisk retning, så fastholder Rohingyaerne, Myanmars muslimske mindretal, at landets militær stod bag de overgreb og uroligheder, der i oktober kulminerede i at mere end 65.000 muslimer blev sendt på flugt.
Rohingyaerne ydmygelser er ikke nye. Det buddhistiske flertals forfølgelse af landets muslimer, har gennem mange år været genstand for international kritik og blandt andet fået FN til at beskrive de muslimske mindretal i Myanmar som en af verdens mest forfulgte befolkningsgrupper. 

Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Rejser
Smålands vilde Vesten  

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby 2022 

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 78 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver 

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Sommer
Skal du også holde sommerferie i Danmark? 

Danmark er dejlig om sommeren. Og det faktum lader ikke til at være gået danskernes næse forbi. Op mod halvdelen af os holder en eller flere ferier i Danmark i løbet af året, og i sommerferien gerne i områder tæt på strand og natur, på en campingplads, i et feriehus eller hos familie og venner. Når…

Læs mere
Rejser
De bedste rejsemål for foodies 

For rigtig mange rejsende er den lokale mad en stor og vigtig del af rejseoplevelsen. Ikke mindst den yngre generation synes at sætte lighedstegn mellem gode rejseoplevelser og mad. Ifølge en ny undersøgelse vælger næsten to tredjedele af de unge 'foodies' deres feriedestination ud fra hvilke…

Læs mere
Rejser
Oplev midnatssolen 

Den nordiske sommerferiesæson begynder til sankthans i juni, og her samles folk i hele Norden for at fejre solhverv. Mange nordiske traditioner er forbundet med Johannes Døberens fødselsdag og med mere verdslige markeringer som sankthansbål og majstang på linje med sæsonens lokale fristelser til…

Læs mere
Rejser
Pas på biller i bagagen  

Det kan være fristende at tage eksotiske planter med hjem fra ferien, men det kan både være skadeligt for naturen og forbudt at bringe planterne til Danmark. For selvom det i mange tilfælde kan være fuldt lovligt, og selvom planten ser sund og rask ud, kan det få store konsekvenser både for dansk…

Læs mere
Rejser
Et lækkert, lille spaophold 

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krebsegilde - en traditionsrig sensommerfest i Sverige 

Når sommeren går på held, venter der en herlig oplevelse i Sverige. For det er nu man kan opleve en af svenskernes mest markante traditioner: Krebsegildet eller 'kräftskiva', som det hedder på svensk. Krebsegildet er en traditionsrig sensommerfest i Sverige, hvor familier og venner samles om bordet…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^