Kategori: Rejser

Falsk tryghed på rejsen

Falsk tryghed på rejsen 

Selvom man har en rejseforsikring, dækker den ikke nødvendigvis ...

Selvom man har en rejseforsikring, dækker den ikke nødvendigvis. Lider man af en kronisk sygdom eller lidelse, der kan kræve behandling under rejsen, gælder særlige regler. Derfor er det en god ide at kontakte sit forsikringsselskab og høre, hvordan man er dækket, lyder rådet fra Alka ...

Dækker din rejseforsikring?
Sommerferien står for døren, og mange danskere rejser til udlandet i god tro om, at de er dækket ind af deres rejseforsikring eller den offentlige rejsesygesikring til lægebehandling samt indlæggelse på hospital. Men det er ikke altid tilfældet.
”I hele forsikringsbranchen gælder det, at udgifter til behandling af en eksisterende sygdom eller lidelse udelukkende dækkes, hvis man på afrejsetidspunktet med rette forventer, at der ikke opstår et behov for behandling eller hospitalsophold under rejsen. Samme regel gælder i forbindelse med forbigående lidelser, nyligt pådragede skader og nyligt overståede operationer”, forklarer Dan Juul, produktchef i Alka.

Lægens ord ikke godt nok
Alka råder danskerne til at kontakte deres forsikringsselskab før afrejse, hvis man har en sygdom, en kronisk lidelse, en ny skade eller er blevet opereret for nylig – også selvom den praktiserende læge har sagt god for rejsen.
”Det er ikke nok, at din læge vurderer, at du er rask nok til at tage ud at rejse. Det er alene forsikringsselskabets lægelige vurdering, der gælder. Kontakt dit forsikringsselskab og hør nærmere om din situation. Der er mange sygdomme, du kan rejse med, og derfor vil forsikringen ofte udvide forsikringens dækning, så du er dækket fuldt ud på rejsen”, forklarer Dan Juul fra Alka.

Kontakt forsikringen i god tid
I særlige tilfælde tilbyder forsikringsselskabet at foretage en medicinsk forhåndsvurdering for at afgøre, om man vil tilbyde fuld dækning på rejsen – dvs. en mere grundig vurdering af helbredstilstanden samt risikoen for behandling under rejsen.
”Den medicinske forhåndsvurdering kan kræve, at der indhentes oplysninger hos læger og hospitaler. Derfor er det vigtigt, at du kontakter dit forsikringsselskab i god tid. Helst før du bestiller din rejse, eller i hvert fald 2-3 uger før afrejse, så du er på den sikre side”, lyder rådet fra Alka.

Overvej om du skal ud at rejse!
Kan man ikke få fuldt dækningstilsagn til sin rejse, bør man overveje, om man skal rejse. Det kan nemlig koste dyrt, hvis man selv skal betale for lægebehandling, indlæggelse eller hjemtransport.
”Normalt koster en sygebehandling omkring 10-20.000 kr. Men i de sager, hvor vi – som forsikringsselskab - ikke ønsker at tage risikoen, er det ofte fordi, behandlingsbehovet overstiger sædvanlige behov for sygebehandling. I de sager taler vi ofte om omkostninger på 100.000 kr. eller mere”, vurderer Dan Juul fra Alka.

Gode råd ...
• Har man en sygdom, en kronisk lidelse, en ny skade eller er blevet opereret for nylig, er det en rigtig god idé at undersøge, hvordan man er dækket ind af sin forsikring.
• Vær realistisk omkring, hvor du vil rejse hen, og hvad du vil foretage dig på din ferie. Der er forskel på at tage på 3 ugers badeferie på Mallorca eller bestige Kilimanjaro – særligt hvis man har en sygdom/lidelse.
• Bestil først en rejse, når du har din sygdom/lidelse under kontrol. Dvs. hvis du er i et undersøgelsesforløb, så vent med at bestille rejsen til du har en afklaring på lidelsen/sygdommen, og behandlingen er afsluttet.
• Din afbestillingsforsikring dækker, hvis du ikke kan rejse pga. sygdom eller tilskadekomst. Men hvis du bestiller en rejse, mens du er syg – og du ikke har fået afklaret sygdommens alvor og varighed – kan du risikere, at forsikringen ikke dækker afbestilling af rejsen. Så undgå at bestille rejser, når du er syg.
• Kontakt din forsikring, hvis du har en lidelse/sygdom. Det er ikke din læge, der afgør forsikringens dækning.


Kilde: Alka

Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Rejser
Smålands vilde Vesten  

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby 2022 

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 78 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver 

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Sommer
Skal du også holde sommerferie i Danmark? 

Danmark er dejlig om sommeren. Og det faktum lader ikke til at være gået danskernes næse forbi. Op mod halvdelen af os holder en eller flere ferier i Danmark i løbet af året, og i sommerferien gerne i områder tæt på strand og natur, på en campingplads, i et feriehus eller hos familie og venner. Når…

Læs mere
Rejser
De bedste rejsemål for foodies 

For rigtig mange rejsende er den lokale mad en stor og vigtig del af rejseoplevelsen. Ikke mindst den yngre generation synes at sætte lighedstegn mellem gode rejseoplevelser og mad. Ifølge en ny undersøgelse vælger næsten to tredjedele af de unge 'foodies' deres feriedestination ud fra hvilke…

Læs mere
Rejser
Oplev midnatssolen 

Den nordiske sommerferiesæson begynder til sankthans i juni, og her samles folk i hele Norden for at fejre solhverv. Mange nordiske traditioner er forbundet med Johannes Døberens fødselsdag og med mere verdslige markeringer som sankthansbål og majstang på linje med sæsonens lokale fristelser til…

Læs mere
Rejser
Pas på biller i bagagen  

Det kan være fristende at tage eksotiske planter med hjem fra ferien, men det kan både være skadeligt for naturen og forbudt at bringe planterne til Danmark. For selvom det i mange tilfælde kan være fuldt lovligt, og selvom planten ser sund og rask ud, kan det få store konsekvenser både for dansk…

Læs mere
Rejser
Et lækkert, lille spaophold 

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krebsegilde - en traditionsrig sensommerfest i Sverige 

Når sommeren går på held, venter der en herlig oplevelse i Sverige. For det er nu man kan opleve en af svenskernes mest markante traditioner: Krebsegildet eller 'kräftskiva', som det hedder på svensk. Krebsegildet er en traditionsrig sensommerfest i Sverige, hvor familier og venner samles om bordet…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^