Kategori: Påske

Påskeopskrift: Citronpåskekager

Gule citrontærter til påskens kaffebord 

Farven gul er påskens farve med gule påskeliljer, gækkebreve, gule kyllinger og ikke mindst påskeæg er indbegrebet af gode og hyggelige påskedage.

Med opskriften på små, delikate citrontærter kan du tilføje kan du tilføje påskegul til kaffebordet.

Påskens små, gule citrontærter

10 stk.

Tærtebund:

  • 200 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • 125 g smør
  • 1 æggeblomme

Mazarinmasse:

  • 100 g marcipan
  • 50 g sukker
  • 50 g smør
  • 1 æg

Citroncreme:

  • 1,5 dl fløde
  • 125 g sukker
  • 3 æg
  • 3 æggeblommer
  • 4 citroner - skal + saft. Økologiske
  • Kornene fra en vaniljestang

Marengs:

  • 3 æggehvider
  • 100 g sukker (1)
  • 100 g sukker (2)

Sådan gør du:

  • Bland mel og sukker i en skål, og smuldr smørret i dejen. Tilsæt derefter æggeblommen og ælt hurtigt dejen sammen med hænderne. Sæt tærtedejen på køl i ca. 30 min.
  • Bland derefter marcipan og sukker godt sammen i en skål, inden smørret tilsættes lidt ad gangen. Tilsæt derefter ægget og sæt mazarinmassen til side til lidt senere.
  • Herefter blandes alle ingredienserne til citroncremen med et piskeris i en ny skål og sættes på køl, indtil cremen skal bruges.
  • Lav derefter marengsen klar. Æggehviderne piskes sammen med den ene del af sukkeret indtil det laver små toppe. Derefter tilsættes den anden del af sukkeret og det hele piskes igen et kort øjeblik.
  • Rul tærtedejen tyndt ud, ca. 3 mm i tykkelsen. Stik ud i forme/størrelser, der passer til de tærteforme du har derhjemme. Kom dejen i de små smurte tærteforme og sørg for, at dejen trykkes godt fast i kanten af formene, så den bliver pæn hele vejen rundt.
  • Fordel mazarinmassen i et pænt jævnt lag i de små tærter, inden de bages i varmluftovn ved 180° C i ca. 15 min, til de er flotte gyldne.
  • Når tærterne er kommet ud af ovnen, sættes ovnen på 120° C. og citroncremen hældes over i tærterne - helt op til kanten. Man kan med fordel lige trykke mazarinmassen lidt ned i tærterne, hvis den er vokset meget højt op under bagningen. Sæt igen tærterne i ovnen og lad dem bage ved 120° C i ca. 20 min. Test om citroncremen har sat sig, ved at give bagepladen et ryk. Hvis citroncremen ikke er flydende mere, så er tærterne færdige, og de kan tages ud af ovnen. Lad dem køle helt af inden de tages ud af formene.
  • Sprøjt marengs på toppen af kagerne i et fint mønster efter egen fantasi, og brænd marengsen med en lille gasbrænder, indtil de er flotte gyldne i overfladen. Pynt tærterne med friskrevet citronskal og smukke blomster lige inden servering.

Opskriften er udviklet og bragt med tilladelse af Odense Marcipan

Påske
Påskeopskrift: Appelsin- og rødløgssalat 

En let og frisk forårsopskrift som tilbehør til påskefrokosten.

Læs mere
 tunsalat, æggesalat, flødegratinerede kartofler
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Favning af påskeæg med naturlige ingredienser
Påske
Påske: Farvning af påskeæg med rødløg, kaffe, rødkål, gurkemeje og spinat 

Man kan farve påskeæg med andet end frugtfarve. Koger du fx æg med skaller fra rødløg får æggene en rødlig nuance, mens almindelige løg giver en gylden farve. Æg kogt i kaffegrums får en smuk lys mokkafarve, mens te giver lysere nuancer. Du kan også koge æg med rødbede eller rødkål, hvilket…

Læs mere
Påskebordet: Inspiration til et smukt og dekorativt påskefrokostbord.
Påske
10 idéer til smukke blomstrende påskedekorationer 

Nu kan vi endelig fejre, at det dejlige forår er på vej, og her er påsken jo den perfekte anledning til at pynte hjemmet med dejlige forårsbebudere, som farvestrålende buketter, bøgegrene med små nyudsprungne blade, og blomstrende forårsløg.

Sammen med små kulørte påskeæg, påskeharen og…

Læs mere
Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Forår
Er det en vintergæk? 

Et sikkert tegn på at vi endelig går mod lysere og lunere dage, er forårets små blomster: Krokus, perlehyacint .. . og selvfølgelig vintergækker. Men kaldes den lille, hvide klokkeformede blomst med den grønne prik på kronbladene også vintergækker?

Læs mere
Forår
Sæson for den fascinerende tranedans i Sverige  

I disse dage ankommer de første traner til Hornborgasjön i Vestsverige. Og om et par uger er det smukke naturområde fyldt med titusindvis af dansende traner.

Måske er en udflugt til broderlandet en idé i påsken? Man behøver ikke være ornitolog for at synes, at tranernes dans berettiger til en…

Læs mere
Påske
Opskrift: Påskemuffins 

Påskemuffins med kokos, chokolade og frisk appelsinsaft.

Læs mere
Miljø
Tips fra Stop Spild af Mad: Rester fra påskebordet 

Husk, at rester fra påskebordet ofte kan blive lækkert tilbehør i andre retter i dagene efter påskefrokosten. Birgitte Escherich, ambassadør for forbrugerbevægelsen 'Stop Spild Af Mad' og direktør i Kostkompagniet, har udarbejdet en stribe gode idéer.

Læs mere
Påske
Vinanbefalinger: Sommelierens anbefalinger 

Rosé-, rød- eller hvidvin? Fransk, tysk eller spansk? Hvilke vine egner sig særligt til påskefrokostens smørrebrødsklassikere; Hønsesalaten, de nye kartofler med mayonnaise og purløg, og Ida Davidsens stjerneskud? Og hvilke vine er et godt match til det herlige påskelam og de cremede flødekartofler?…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^