Trine Hahnemanns Ricottaspinat polpettiner

Trine Hahnemanns Ricottaspinat polpettiner 

Når Trine Hahnemann besøger Peralta i Toscana bliver der tilberedt måltider af lokale råvarer. Hos en lokal fårebonde i bjergene ved Casoli får hun god pecorino og frisk ricotta til retten ricottaspinat polpettiner. Opskriften er en af mange skønne toskanske retter i Trines bog 'Peralta'. Vi bringer opskriften her.

Til 4 personer

Sauce:

  • 100 g hvide bønner
  • 1 løg, hakket
  • 100 g grønne bønner
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 kviste rosmarin
  • 1 laurbærblad
  • 1 ds hakkede tomater
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl piskefløde

Spinat fars:

  • 700 g frisk spinat 
  • 1 forårsløg
  • 500 g ricotta
  • 4 spsk polenta 
  • ½ tsk friskrevet muskatnød
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie til stegning

Sådan gør du:

  • Dagen før sæt de hvide bønner i blød i koldt vand. Hæld vandet fra, og kog dem derefter i rigeligt vand i 30-50 minutter alt efter størrelse, til de er møre. Lad dem dryppe af. 
  • Start med at tilberede saucen. Skyl og nip de grønne bønner, og skær dem over. Sauter løg og hvidløg i olivenolie i nogle minutter. Tilsæt rosmarin, laurbærblad, hakkede tomater, salt og peber.
  • Lad saucen simre i 30-40 minutter. Tilsæt lidt vand, hvis den er ved at koge tør. Tilsæt derefter rønne bønner og fløde. Kog op, og lad saucen simre yderligere 5 minutter.
  • Lav imens farsen. Skyl spinaten i flere hold koldt vand, dryp den af, og damp den under låg i nogle minutter, til den falder sammen. Lad den dryppe af i en sigte. Knug den derefter fri for så meget væde som muligt, og hak den fint. Hak dernæst forårsløget fint. Rør spinat og forårsløg sammen med de øvrige ingredienser. Varm olivenolie i en pande, form farsen til små boller med en ske og steg dem i dem olie i 3-4 minutter på hver side.
  • Når saucen er færdig, tilsættes de kogte hvide bønner og polpettinerne. Varm retten forsigtigt igennem, smag til med salt og peber, og server.
Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^