Timm Vladimir: Kylling i peanutbuttersauce

Timm Vladimir: Kylling i peanutbuttersauce 

I 'Små retter stor smag' præsenterer Timm Vladimir alverdens små, smagfulde retter inspireret af blandt andet det sydamerikanske- og afrikanske køkken. Fra bogen bringer vi her Timms opskrift på kylling i peanutbuttersauce, en ret han har fået af en god ven fra Elfenbenskysten.

"Denne ret lærte jeg af en vestafrikaner fra Østerbro i København. Han mente bestemt, at den burde kunne erstatte danskernes favoritgryderet over dem alle, nemlig spaghetti bolognese." fortæller Timm. "Det bli’r nok svært at få gennemført, men faktisk er retten nemmere at lave end en ”bolo” og smager helt utrolig godt. Den fungerer, præcis som bolognesen, også fint med de grøntsager, du lige har i køleskabet."

4 personer

Ingredienser:

  • 1 hel kylling, skåret i 8-10 dele
  • cayennepeber eller paprika
  • solsikkeolie til at stege i
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 ds tomater, hakkede og flåede
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 4 laurbærblade
  • 4 fed hvidløg, finthakkede
  • 200-250 g ikke for sød peanutbutter
  • 1 l tynd kyllingefond (eller bare vand)
  • 3 gulerødder, skåret i 2-3 cm tykke skiver
  • 1 squash, skåret i tern på 2 x 2 cm
  • ½ butternut-græskar, skåret i tern på 2 x 2 cm
  • 1 løg
  • frisk chili efter smag, hakket

Sådan gør du:

  • Krydr dine kyllingestykker med salt, peber og eventuelt cayennepeber eller paprika. Varm en god sjat olie op i en stor gryde, og brun kyllingestykkerne godt af.
  • Tilsæt tomatpuré, og lad den stege med i 2-3 minutter.
  • Tilsæt så dåsetomater, ingefær, laurbærblade og hvidløg, og lad det koge med i 3-4 minutter.
  • Tilsæt peanutbutter.
  • Når den er rørt ud, og saucen er blevet tyk, hælder du fond på sammen med resten af grøntsagerne, og det hele simrer i 20-30 minutter.
  • Du kan tilføje frisk, finthakket chili sammen med fonden, alt efter smag og vovemod. Alternativt kan man også sagtens lave en chilisauce ved siden af og lade folk selv bestemme, hvor meget de kan tåle.
  • Server retten varm med ris og et drys friske urter som persille eller koriander.
Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^