Til 6 personer
Tærteform 24 cm
Dej
- 100 g smør
- 150 g hvedemel
- 1 knsp salt
- 1 spsk sukker
- 2 spsk creme fraiche
Fyld
- 600 g faste pærer
- Pensling
- 2 spsk smeltet smør
- 2 spsk sukker
Tilberedning af dej:
- Hak mel og smør sammen i en skål og tilføj sukker og creme fraiche
- Ælt dejen sammen, pak den ind i film og lad den hvile i køleskabet i en time
- Læg dejen på meldrysset bord og rul den ud til en cirkel.
- Beklæd tærteformen med dejen og prik dejen med en gaffel
- Nedkøl tærtebunden i fryseren i et kvarter
- Bag tærtebunden ved 200 grader på nederste rille i ovnen i 10 minutter
Tilberedning af fyldet:
- Skræl pærerne, skær dem i halve og fjern kernehuse
- Læg pærestykkerne på tærtebunden
- Pensl tærten med smeltet smør og drys sukker på
- Bag tærten ved 225 grader på nederste rille i ovnen i 10-15 minutter, til pærerne er møre