Shepherd’s pie

Shepherd’s pie

Shepherd’s pie 

Den perfekte ret til at varme krop og sjæl i efteråret. De ekstra krydderier og chilien skal nok få sat fut under dig i løbet af nul komma fem, lover Ravinder Bhogal ...

Hvis temperaturen er styrtdykket, og dagslyset er forsvundet, før du overhovedet når at slukke vækkeuret klokken 7:00, er dette den perfekte ret til at varme krop og sjæl. Betragt det som kølervæske for madører. De ekstra krydderier og chilien skal nok få sat fut under dig i løbet af nul komma fem. Denne shepherd’s pie fra Ravinder Bhogals <link https: www.kvindeguiden.dk _self> Steg i stiletter ligger i en skal af kartoffelmos, der er tyk nok til at isolere en iglo.

Ingredienser til pie ....:
∙ en ordentlig slat olivenolie
∙ 1 løg, hakket meget fint
∙ 1 gulerod, hakket
∙ 3 fed hvidløg, hakket
∙ 1 tsk spidskommen
∙ 1/2 tsk stødt kanel
∙ 500 g hakket lammekød
∙ 200 ml hakkede tomater
∙ 1 spsk tomatpuré
∙ 1 stykke (2,5 cm) frisk ingefær
∙ 2 grønne chilier (uden kerner, hvis du foretrækker det mindre stærkt), hakket
∙ 1 spsk rødvinseddike
∙ havsalt og friskkværnet sort peber
∙ 100 g frosne ærter
∙ 250 ml kogende vand
∙ ketchup, til servering

Ingredienser til kartoffelmosen ...
∙ 750 g melede kartofler, skrællet
∙ 75 g usaltet smør
∙ 2 æggeblommer
∙ 40 ml sødmælk
∙ 40 ml piskefløde
∙ et let drys stærk paprika

Sådan gør du ...:
∙ Forvarm ovnen til 200 grader. Skær kartoflerne til kartoffelmosen i små terninger og lad dem stå og simre i en gryde med saltet vand, indtil de er møre – ca. 10-15 minutter.
∙ Hæld vandet fra.
∙ I mellemtiden opvarmes olien i en stor gryde.
∙ Sautér løg, gulerødder og hvidløg, indtil de er bløde og gyldenbrune.
∙ Tilsæt spidskommen og kanel og steg videre i et par minutter, indtil det begynder at dufte herligt. ∙ Tilsæt hakket kød og brun det, mens du hakker eventuelle klumper i stykker med en træske.
∙ Når kødet er godt brunet, hældes tomater og tomatpuré i sammen med ingefær, chili, eddike og krydderier.
∙ Lad det stå og boble og koge i ca. 8 minutter. Når tomaterne er opløst, hældes ærterne i, og der røres godt rundt.
∙ Hæld vandet i, bring det i kog, læg låg på gryden og lad det stå og simre i 25 minutter.
∙ Mos kartoflerne og rør derefter smør og to æggeblommer i. Hæld langsomt mælk og fløde i og mos igen, så du sikrer, at du får en glat mos uden klumper.
∙ Hæld kødet i et ovnfast fad og bred kartoffelmosen ud over det. Sørg for, at noget af mosen stikker lidt mere op end andet – det bliver lækkert sprødt og får din shepherd’s pie til at se herligt rustik og hjemmelavet ud.
∙ Drys med paprika og bag retten i ovnen i 25 minutter, indtil den bobler og er blevet gylden.

Spis den foran pejsen med tallerkenen i skødet og en klat ketchup til.

Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^