Sæson: Agurk - Sommerens alsidige grøntsag

Sæson: Agurk - Sommerens alsidige grøntsag 

Agurken er med sin milde, friske smag en populær grøntsag. Ikke mindst i sommermånederne, hvor den er nyhøstet og særlig sprød og saftig bliver den flittigt anvendt i grønne salater, kolde supper, på smørrebrødet og i dip og dressinger.

Nyd agurken til sommerens kyllinge- og fiskeretter, kartoffelsalaten og tzatziki. Her bringer vi et par dejlige opskrifter ..


Lone Kjærs sommeropskrift på kylling i gryde med frisk agurkesalat og sød rabarberkompot

2 personer

Ingredienser

Kylling

  • ½ hel kylling
  • fint salt
  • ½ bundte persille
  • ½ citron
  • friskkværnet peber

Agurkesalat

  • ½ agurk
  • 1 tsk fint salt
  • ½ dl lagereddike
  • 1 dl vand
  • 1 1/2 spsk sukker
  • friskkværnet peber

Rabarberkompot

  • 175 g rabarber (250g rensede)
  • 40 g sukker
  • kornene fra 1/2 vaniljestang

Sådan gør du

Kylling

  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Rens kyllingen og tør den. Drys kyllingen med salt både indvendig og på skindet.
  3. Fyld kyllingen med persille og citron skåret i kvarte. Bind kyllingen sammen.
  4. Læg kyllingen i et smurt ovnfast fad.
  5. Krydr med peber og steg kyllingen i ovnen i ca. 1 time til den er gylden.

Agurkesalat

  1. Skær agurken i tynde skiver med en kniv eller på et mandolinjern.
  2. Kom agurkeskiverne i en skål og drys med salt. Lad dem stå ca. 20 min.
  3. Skyl agurkerne fri for salt.
  4. Rør eddike, vand og sukker sammen og vend med agurkeskiverne.
  5. Lad agurkesalaten trække smag så længe som muligt.
  6. Kværn peber over agurkerne.

Rabarberkompot

  1. Skær rabarberne i små stykker á ca. 1-2 cm.
  2. Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde og kog ved svag varme i ca. 10 min.
  3. Tag vaniljestangen op og afkøl kompotten.

Tip! Server retten med nye kartofler

Kilde: Dansk Gartneri, Sæson

 

 

 

Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat


4 personer

Ingredienser

  • 500 g hvilling i filet
  • ½ bundt basilikum
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Nudelsalat

  • 200 g ægnudler
  • 1 agurk
  • 200 g cherrytomater
  • 3 forårsløg
  • ½ bundt koriander
  • 1-2 spsk sesamolie
  • 1-2 spsk sojasauce
  • 1 spsk. sort sesam
  • 2 små chilier
  • 2 lime

Sådan gør du

  1. Kog nudlerne efter pakkens anvisning.
  2. Halvér agurken, fjern kernerne og snit den i stykker på ½ cm. Halvér tomaterne, snit forårsløgene, chili og korianderen.
  3. Vend nudlerne med sesamolie, soja og grønsager.
  4. Læg fisken ud på et stykke bagepapir med skindsiden nedad og krydr godt med salt og peber.
  5. Hak basilikum groft og fordel den på fisken.
  6. Skær fisken ud i stykker på ca. 10 cm og rul dem til små, faste ruller. Sæt 2 ruller på et grillspyd og grill fisken i en forvarmet ovn på grill i ca. 2-3 minutter indtil den er gylden og sprød.
  7. Servér med nudelsalat, drys med sesam og halverede lime. Anden egnet fisk: Hornfisk

Kilde: Fiskebranchen

Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^