Orzotto

Orzotto 

Fra Sandra Puglieses kogebog "Smag på Livet", som er udarbejdet i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, bringer vi her opskriften på en skøn Orzotto.

Hvor meget: 2 Portioner
Reel arbejdstid: 25 minutter
Samlet tilberedning: 30 minutter
Holdbarhed: Smager bedst med det samme, men kan også spises lun/stuekold

Ingredienser:

  • 1 stk finthakket skalotteløg
  • 1 dl hvidvin
  • ca. 4 dl grøntsagsbouillon
  • 2 fed hvidløg - skåret i tynde skiver
  • 2 (ca. 1 1/2 spsk) kviste rosmarin - kun bladene, finthakket
  • 400 g frosne svampe
  • 1 stor håndfuld finthakket estragon
  • 4-6 spsk fintrevet pecorino eller parmesan
  • Salt & friskkværnet peber

Sådan gør du:

  • Svits skalotteløg i halvdelen af olien et par minutter til de bliver klare og tilsæt perlebyggen.
  • Når perlebyggen har suget al fedtstoffet op, tilsættes hvidvinen.
  • Derefter tilsætter du bouillon lidt efter lidt under omrøring. Du behøver ikke røre i det hele tiden, men pas på, at det ikke brænder på, især når det suger al væden undervejs. Tilsæt cirka 1 deciliter ad gangen og tilsæt først den næste, når perlebyggen har suget al væden op. Det tager i alt 15-20 minutter og den totale mængde af væske afhænger lidt af, hvilken perlebyg du bruger.
  • Knug så meget væde fra svampene som muligt, hvilket kun kan lade sig gøre, hvis de er tøet helt eller delvist op. Du kan også bruge dem direkte fra fryseren, så skal du bare undlade at bruge al bouillon, så orzottoen er ret tør, når du tilsætter svampene, idet de vil være lidt våde.
  • Mens orzottoen koger, svitser du hvidløg i den resterende olie på en pande. Når det begynder at tage farve, tilsættes rosmarinen og det hele svitses yderligere et minut.
  • Tilsæt svampene og svits 3-4 minutter, til de er gennemstegte.
  • Smag til med salt og peber.
  • Bland estragon og pecorino i den færdigkogte orzotto og tilsæt svampene.


Smag på livet, af Sandra Pugliese

Smag på Livet er en smuk bog med dejlige og sunde opskrifter vil være en god støtte i at få velsmagende og sund mad ind i hverdagen. Bogen er skrevet af er Sandra Pugliese, som er passioneret maddesigner og kogebogsforfatter, og er dedikeret til de mere end 230.000 danskere, som lever med en kræftsygdom eller er helbredt for kræft.
Det er vigtigt er at have redskaber til at leve et godt liv, ikke mindst når man har eller har haft en kræftsygdom, og her har maden stor betydning, både for livskvaliteten og for sundheden.
Smag på Livet er udarbejdet i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og følger kostrådene om, at det er vigtigt at spise frugt, grønt og fuldkorn, og at fisk og fjerkræ bør foretrækkes.
De gode opskrifter i denne bog er ikke bare sunde, men de har også velsmag og synsindtrykket i fokus. Dermed kan det gode måltid være med til at give livskvalitet i hverdagen.

Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^