Ingredienser til kikærtedeller
- 1 dåse kikærter – dræn for væske
- 1 fed hvidløg – pil
- 1 bundt persille – hak fint
- 1 gulerod – skræl og skær i tern
- 1 citron, saft
- 1 friskt æg
- 2 spsk koldpresset rapsolie
- salt og peber
- olivenolie til stegning
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 160 grader.
- Kom kikærterne i en skål og blend med hvidløg, persille, gulerødder, citronsaft, rapsolie og æg.
- Krydr med salt og peber.
- Form kikærteblandingen til frikadeller med en ske. Hvis ’farsen’ ikke vil
- hænge sammen, kan du tilsætte lidt mere rapsolie.
- Sæt en pande med olivenolie på komfuret og varm op.
- Steg dellerne på panden, til de er gyldne på begge sider.
- Kom dellerne i et smurt ildfast fad.
- Stil fadet i ovnen i ca. 10 minutter.
Ingredienser til Bayaldi
- 1 dl basilikumpesto
- 2 tomater – skær i 1 cm tykke skiver
- 1 squash – skær i 1 cm tykke skiver
- 1 aubergine – skær i 1 cm tykke skiver
- 1 fed hvidløg – pil og hak
- lidt olivenolie
- 100 g parmesan – riv groft
- 50 g græskarkerner – rist
- ¼ bundt frisk basilikum – del i blade
- salt og peber
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Smør et ildfast fad med basilikumpesto i bunden.
- Læg tomat-, squash- og aubergineskiver i fadet, så de overlapper hinanden.
- Krydr med salt og peber, lidt hvidløg og olivenolie.
- Stil fadet i ovnen i ca. 20 minutter.
- Drys med parmesan, græskarkerner og basilikum inden servering.