Kalkun i chili-chokoladesauce

Kalkun i chili-chokoladesauce 

Kalkun og chokolade .. Det lyder måske mærkeligt, men denne ret smager helt forrygende af dejlige krydderier, tomat og et touch af mørk chokolade, der runder smagen af. Og opskriften er enkelt: Lad kalkunkød simrer i stærk, krydret tomatsauce med sesamfrø, og server retten med quinua, salat og evt. chilisauce.

Opskriften er udviklet af mad-entreprenør og kogebogsforfatter Tina Scheftelowitz, der er kendt som idé-kvinden bag Amokka-konceptet, ligesom hun er til stede i mange danske køkkener via bestsellere som  'Suveræne salater og brillante buffeter', 'Suverænt sundt' og 'Suveræne successer'.

I dag er Tina Scheftelowitz, sammen med sin mand Lasse Thielfoldt, bosat i Andalusien, hvor parret inviterer gæster på luksusophold og dejlige oplevelser i og omkring deres hus Casa Doña Angela, som ligger i bjergene i Frigiliana.

 

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser

  • 600 g kalkunoverlår, uden fedt og sener, i terninger på ca. 2 x 2 cm
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 200 g løg
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g sesamfrø 
  • 1½ tsk stødt nellike
  • 1 spsk stødt kanel
  • 2 stjerneanis
  • 1-2 tsk cayennepeber 
  • 2 dåser hakkede flåede tomater
  • ca. 1 dl vand
  • 30 g rosiner, 1 håndfuld
  • 25 g mørk chokolade


Quinua

  • 4 dl hel quinua
  • 7 dl vand
  • salt

 

Tilbehør

  • Salat af grøntsager efter eget valg
  • evt. hakket frisk mynte eller anden krydderurt
  • Dressing af fx honning og æbleeddike i forholdet 1:2
  • salt
  • evt. chilisauce 


Opskrift gryderet: 

  • Brun kalkunkødet i en stegegryde i olie, krydr med salt.
  • Hak løg og hvidløg, som steges i olie i en gryde nogle minutter.
  • Tilsæt sesamfrø og krydderier og steg videre nogle minutter.
  • Tilsæt flåede tomater, vand, rosiner, chokolade og salt.
  • Kom kødet i og lad retten simre under låg i ca. ½ time til kødet er gennemstegt og mørt.
  • Rør undervejs og smag til.


Opskrift quinua: 

  • Skyl quinuaen med koldt vand i en sigte.
  • Kog den i vandet i en gryde under låg ved svag varme i 10 minutter, tag af varmen, tilsæt salt, rør rundt, og lad gryden stå med låg i 10 minutter, gerne i længere tid så alt vandet bliver opsuget og kornet blødt og løskogt. 


Opskrift salat: 

  • Snit grønsagerne og hak mynten, bland dressingen.
  • Vend grøntsager, dressing og lidt salt, smag til og drys evt. med mynte.

Server kalkunretten med varm quinua, salat og evt. chilisauce.

Tip:
Overlår bliver mest saftigt, men du kan også bruge kalkunbryst, så skal du brune kødet i terninger for sig, tage det op og lave saucen efter fremgangsmåden ovenfor. Tilsæt det brunede kød de sidste 10 minutter af kogetiden.
Brug gerne grove fiberrige grøntsager i salaten.


 

Opskrifter & råvarer
3 favoritter med asparges 

Med asparges er mulighederne mange. Asparges kan serveres med vinaigrette sauce, hakkede æg og kapers, eller ganske enkelt med lidt god olivenolie, citron og friskhøvlet parmesan på toppen. Og så man man jo også lægge asparges viklet i røget bacon på havegrillen ...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hollandaise sauce - Perfekt til sæsonens grønne og hvide asparges  

En hjemmelavet hollandaise sauce er skøn til både fisk og skaldyr, kylling - og ikke mindst til asparges. Hollandaise minder om bearnaisesauce, men indeholder ikke estragon og persille. Saucen er bedst, hvis den tilberedes umiddelbart før serveringen, da den ikke kan opvarmes uden at skille.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønne asparges - Tilberedning & opskrifter 

Hvordan ser en god asparges ud? Skal asparges skrælles? Skal de træede ender skæres eller brækkes af? Kan grønne asparges spises rå?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Bløde, fudgy brownies med stor chokoladesmag 

Forestil dig duften af nybagte brownies, der fylder hele køkkenet, og den fyldige chokoladesmag og bløde, fudgy konsistens, der bare smelter i munden. Heldigvis er de små chokoladefirkanter også super nemme at bage, hvilket gør dem til en klar favorit både blandt den erfarne såvel som knap så…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Focacciabrød med rosmarin - Nem opskrift! 

Focacciabrødet stammer fra den solrige region Ligurien i Italien og har været en del af den italienske madkultur i århundreder. Oprindeligt blev brødet bagt i landsbyens fællesovn, og det blev hurtigt populært for sin lækre smag. Den klassiske focaccia har siden udviklet sig til at inkludere…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagels - Nemt og lækkert til morgenbordet og madpakken 

Bagels er alsidige små brød, der både kan nydes plain, med smør, eller som mere fyldig sandwich med fx cream cheese og pålæg, hvilket gør den helt perfekt som en del af morgenmaden, madpakken og som en hurtig snack på farten. Her deler Karolines Køkken opskriften på skønne bagels med et fint twist…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Surdej: Få gang i surdejen med Claus Meyers surdejsmetode 

I stedet for at benytte færdiglavet gær som hævemiddel til dine brød, kan du fremstille og bruge din egen surdej. Brød bagt på surdej har en lækker og let syrlig smag, hvilket gør surdejsbrød til fremragende madbrød. Bagning med surdej kræver ganske vist mere tid end traditionel bagning, men…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hapsere med grillede forårsløg 

Skønne små mundfulde af parmaskinke rullet om grillet forårsløg og rygeost. Lækre til brunch såvel som appetizers til grill eller picnic.

Læs mere
Camilla Plums opskrift på de allerbedste fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Fiskefrikadeller og hjemmerørt remoulade 

Skal der fisk på frokostbordet, så kan vi varmt anbefale Camilla Plums opskrift på fiskefrikadeller og den lækreste hjemmerørte remoulade. Opskriften byder på en lidt anden ingrediens-sammensætning end man traditionelt anvender i fiskefrikadellefars.

Læs mere
Opskrifter til frokostbordet og madpakken
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Håndmadder og højtbelagt 

Som en vigtig og højt elsket del af dansk madkultur, er rugbrødet en uundværlig del af frokosten uanset om man er til højtbelagt smørrebrød eller mindre avancerede håndmadder.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Shopping
^