Nem opskrift på kanelsnegle af Annemette Voss

Annemette Voss har siden hun var ganske lille bagt dejlige kager sammen med mormor ved køkkenbordet. Blandt yndlingskagerne har altid været de herlige kanelsnegle.

Kanelsnegle - Annemette Voss Fridthjofs yndlingsopskrift 

Blandt opskrifterne på alverdens delikate kager i kagebøger af Annemette Voss er her hendes absolutte yndling: Kanelsnegle!

De lækre snegle er absolut hit og en af de mest populære opskrifter på KvindeGuiden - ganske enkelt fordi de bare er de allerbedste og samtidig super nemme at lave.

Antal 18 stk.

Ingredienser til gærdej:

  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • Ca. 500 g hvedemel
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk kardemomme
  • ½ tsk salt
  • 50 g sukker
  • Ekstra hvedemel til udrulning


Ingredienser til remonce:

  • 150 g blødt smør
  • 100 g brun farin
  • 2 spsk kanel
  • 1 spsk friskrevet ingefær


I øvrigt ...:

  • 1 æg til pensling
  • 1 pasteuriseret æggehvide
  • 100 g flormelis


Sådan tilbereder du gærdejen:

  • Lun mælken og hæld den over i en dyb skål. Rør gæren ud heri.
  • Tilsæt halvdelen af melet og rør det sammen. Kom de øvrige ingredienser i dejen og ælt den godt sammen, til den slipper skålen. Den skal være blød, fedtet, smidig og blank – og kun lige slippe håndfladerne. Dejen må under ingen omstændigheder blive hård og tør, så bliver resultatet ikke nær så godt.
  • Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted i 30 minutter.

Sådan tilbereder du remoncen:

  • Lav i mellemtiden remoncen. Pisk det bløde smør let og luftigt med farin og kanel. Rør fintrevet ingefær i blandingen.

Sådan former du snegle:

  • Rul dejen ud i et rektangel på ca. 30 x 45 cm og fordel remoncen på den med en paletkniv. Kom helt ud til kanten. Rul dejen tæt sammen på den lange led som en roulade og skær den ud i 18 lige store stykker. Når de placeres på bagepladen, foldes den yderste ’snip’ dej lige ind under sneglene, så de ikke åbner sig, når de bages.
  • Lad dem efterhæve i 30 minutter under et fugtigt klæde.
  • Pensl sneglene med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne.
  • Pisk æggehviden skummende og tilsæt flormelis lidt efter lidt. Pisk, til konsistensen er sej, blank og ensartet. Dekorer de afkølede kanelsnegle med glasuren inden servering (se her hvordan du folder et papirskræmmerhus til formålet).

Tip:
Redaktionen har, med fint resultat, testet opskriften, hvor ingredienserne smør og mælk er erstattet, så kanelsneglene er mælkefri (Margarine Nutana eller flydende Becel i stedet for smør og havredrik i stedet for mælk).

Heibergs gulerodskage
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst når den som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det tilføjer en blød og cremet smag til den letkrydrede kage og de ristede hasselnødder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Festkage: Chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund  

En fryd for øjet og ganen. Den ultimative chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund fra Karin Moberg og Oscar Måleviks klassiker 'Bag Glutenfrit'. Denne glutenfri festkage kræver forberedelse, men er så delikat og så imponerende smuk, at den er hele arbejdet værd.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Læs mere
 tunsalat, æggesalat, flødegratinerede kartofler
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^