Den 4. oktober fejrer Sverige ’Kanelbullens Dag’ - og det må vi da bakke op om

Den 4. oktober fejrer Sverige ’Kanelbullens Dag’ - og det må vi da bakke op om  

Der er ikke noget, der kan sprede en hyggelig stemning, som duften af friskbagte kanelsnegle. Herhjemme er de lækre boller et populært bagværk, især på en våd og kedelig efterårsdag. Og i Sverige sætter man så stor pris på kanelsnegle, at de har fået deres helt egen mærkedag.

Den 4. oktober fejrer Sverige ’Kanelbullens Dag’, men man behøver bestemt ikke være svensker, for at bakke op om den fine tradition. Så her bringer vi opskriften på ikke mindre end 40 styks. kanelboller - men så skulle der vist også være til både familien og til naboen, som med sikkerhed har gættet, hvorfor der pludseligt dufter så herligt af kardemomme og kanel.

Opskrift på duftende dejlige kanelbullar med sprød kardemommesukker på toppen

Bemærk, at smør og sødmælk kan erstattes med plantebaseret smør og sojamælk.

Ingredienser til dej: Trin 1

  • 50 g gær
  • 2,5 dl lunken sødmælk sojamælk
  • 100 g sukker
  • 350 g hvedemel

Ingredienser til dej: Trin 2

  • 2,5 dl stuetemperatur sødmælk
  • 150 g sukker
  • 200 g smør skåret i stykker
  • 10 g salt
  • 750 g hvedemel
  • 1 æg
  • 3 spsk kardemomme

Ingredienser til Remonce

  • 200 g stuetempereret smør
  • 200 g flormelis
  • 3 spsk kanel
  • 2 knivspidser salt


Trin 1

  1. Opløs gæren i den lune mælk.
  2. Tilsæt sukker og mel, og ælt ingredienserne grundigt sammen til en jævn, smidig og glat dej.
  3. Dæk dejen til med et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i ½ time til bollerne er dobbelt størrelse.

Tilbered remonce og topping

  1. Men dejen hæver, har du god tid til at røre en remonce af sukker, smør, kanel og salt. Lad den hvile ved stuetemperatur.
  2. Hvis der skal sprød kardemommesukker på toppen af bollerne, så skal du blot blande flormelis og kardemomme.

Trin 2

  1. Tilføj ingredienserne (Ingredienser til dej: Trin 2) og ælt igen dejen. Det er vigtigt, at der æltes grundigt (15 minutter) så ingredienser bliver arbejdet godt ind i dejen.
  2. Når dejen er jævn og glat, drysses lidt mel på bordpladen, og dejen rulles ud til en tynd, rektangulær dejplade.
  3. Herefter drysses den udrullede dej med mel, og remoncen smøres ud over dejpladen i et jævn lag.
  4. Gul dejen sammen på langs og skær den op i ca. 2 cm tykke sider
  5. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hvile 4-5 timer et køligt sted.
  6. Stil derefter pladen med boller et sted med stuetemperatur og lad dem hvile, indtil de er luftige og er hævet til omkring dobbelt størrelse.
  7. Pensl bollerne med æggehvide og drys dem med eventuelt med kardemommesukker.
  8. Bag bollerne på midterste rille i ovnen ved 225 C til de har fået en fin gyldenbrun farve.
  9. Lad bollerne køle af og server dem med en god kop kaffe.

Tip:
Bollerne kan fryses, hvis der ikke er afsætning på dem i løbet af dagen eller dagen derpå.

 

Opskrifter til frokostbordet og madpakken
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Håndmadder og højtbelagt 

Som en vigtig og højt elsket del af dansk madkultur, er rugbrødet en uundværlig del af frokosten uanset om man er til højtbelagt smørrebrød eller mindre avancerede håndmadder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse 

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Nem opskrift på kanelsnegle af Annemette Voss
Opskrifter & råvarer
Kanelsnegle - Annemette Voss Fridthjofs yndlingsopskrift 

Blandt opskrifterne på alverdens delikate kager i kagebøger af Annemette Voss er her hendes absolutte yndling: Kanelsnegle!

De lækre snegle er absolut hit og en af de mest populære opskrifter på KvindeGuiden - ganske enkelt fordi de bare er de allerbedste og samtidig super nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på hjemmelavede proteinbarer  

Små hjemmelavede proteinbarer er velegnede til at stille den lille sult mellem måltiderne, og løfter hurtigt blodsukker og energiniveau. De er super nemme at lave og fulde af chiafrø og nødder, der er proteinkilder på linje med bønner og ærter.

Læs mere
Opskrifter til proteinrig morgenmad
Opskrifter & råvarer
Proteiner til musklerne fra morgenstunden 

Foråret er den ideelle tid til at komme i gang med træning og bevægelse. Efter en lang vinter inviterer de længere, lysere dage til øget fysisk aktivitet. Husk, at kombinere motionen med en proteinrig kost, da proteiner er essentielle for muskelopbygning og genopretning.

Læs mere
Heibergs gulerodskage
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst når den som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det tilføjer en blød og cremet smag til den letkrydrede kage og de ristede hasselnødder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Festkage: Chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund  

En fryd for øjet og ganen. Den ultimative chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund fra Karin Moberg og Oscar Måleviks klassiker 'Bag Glutenfrit'. Denne glutenfri festkage kræver forberedelse, men er så delikat og så imponerende smuk, at den er hele arbejdet værd.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Læs mere
 tunsalat, æggesalat, flødegratinerede kartofler
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
^