Hvid aspargessuppe 

Danske, hvide asparges er en stor delikatesse, men fås kun i maj og juni! Prøv dem i denne lækre suppe af friske hvide asparges. De friske asparges gør hele forskellen!

Ingredienser

  • 125 g asparges
  • 4 dl. grøntsagsfond
  • 1 suppevisk (frisk persille, laurber, timian og porretop/selleri bundet sammen)
  • 1 ½ tsk. olie
  • 3/4 spsk. mel
  • ½ æggeblomme
  • evt. fintsnittet forårsløg

Tilberedning

  • Knæk aspargesenes tykke ende af. Prøv bare at brække aspargesen, og den knækker, der hvor den træede rodende begynder. Skræl asparges og skær dem i mindre stykker og tag aspargeshovederne fra.
  • Kom aspargesskræl og -rodender i grøntsagsfonden og lad det koge i 10 minutter sammen med en suppevisk. Skum suppen af og til med en hulske under kogningen. Si suppen så skræl, rodender og suppevisk tages fra. Kom suppen tilbage i gryden.
  • Kom aspargesstykkerne i suppen og kog dem ca. 15 minutter, tilsæt asparges-hovederne og kog yderligere 5 minutter. Tag aspargesstykkerne op med en hulske og læg dem til side.
  • Varm olien op i en gryde og rør mel i, til det bliver glat. Tilsæt den kogende suppe fra aspargesene lidt efter lidt, mens der piskes med et piskeris. Lad suppen koge ved svag varme i ca. 5 minutter.
  • Pisk æggeblommen og hæld den i suppen. Tag suppen fra varmen. Kør suppen gennem en sigte. Kom asparges tilbage i suppen.
  • Server suppen med fintsnittede forårsløg og evt. brushetta.
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Hjemmelavet lakrids is
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^