Louise Roe glaskugler
Rødvinsglas
Riviera Maison vinkøler
Julepynt sølv 'Driving home for christmas'
Hjemmelavet tomatketchup
Redaktionen

Den første kendte opskrift på ketchup med tomat som grund ingrediens - "katchup with love apples" - er fra 1812. Her får du din helt egen med solmodne tomater, banan, æble, løg og nelliker.

Ingredienser

  • 24 grofthakkede, modne cocktail- eller blommetomater
  • ½ grofthakket banan
  • 1 skrællet, grofthakket æble
  • Saft fra en appelsin
  • 1 hakket løg
  • 2 spsk. jomfruolivenolie
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • 3-4 spsk. rørsukker
  • 5 hele nelliker
  • Salt og peber
  • 1 middelstærk chili
  • Tomatkoncentrat

Opskrift

  • Tomater, banan, æble og appelsinsaft koges ved svag varme i ca. 30 minutter i en gryde. Tilsæt herefter olie, eddike og sukker.
  • Svits de hele nelliker på en pande, knus dem i en morter, og kom dem i gryden.
  • Smag ketchuppen til med salt, peber og sukker.
  • Tilsæt chili efter behov og smag.

Vidste du ..:

Den første kendte opskrift på ketchup med tomat som grundingsingrediens, "katchup with love apples", er fra 1812. Heinz solgte sin første ketchup på det amerikanske marked i 1896, og allerede i år 1900 var der 90 forskellige mærker at vælge imellem i USA. 

Opskrifter & råvarer
Grydebrød

Det flotte brød er langtidshævet, bagt i støbejerns gryde og har en super sprød skorpe og lækker blød krumme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Cremet gulerodssuppe

Gulerødder er billige, sunde, mættende og fulde af smag, og er gode i efterårets gryderetter - og som her, hvor de er blendet til en skøn og cremet gulerodssuppe med revet ingefær, hvidløg, appelsinsaft, koriander og græsk youghurt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Mortens Aften 2017

I aften fejres Mortens Aften - en tradition, som bygger på historien om den franske skytshelgen, Martin af Tours. I dag er der nok ikke mange, der skænker den fromme helgen en tanke, her er den traditionelle middag mere en slags generalprøve på julemaden med and og rødkål.
Her får du...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end lækre marmelader fyldt med citrusfrugter og krydderier i kønne glas på bordet? Prøv f.eks. denne skønne citrusmarmelade med blodgrape, appelsiner, karambole-frugt og kumquat, tilsæt kardemomme og vaniljesukker. Opskriften er udviklet af Dansukker - og er en marmelade, der...

Læs mere
Efterår
Ristede kastanjer

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, en sund snack og lækkert tilbehør til diverse efterårsretter. De er super nemme at tilberede - og dufter SÅ dejligt!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift karamelkage

Fra Maja Vases nye smukke kagebog 'Majas Kager' får du her opskriften på en helt eventyrlig delikat karamelkage med knasende karamelpopcorn og glitrende glaze, hvorunder der gemmer sig cremet karamelmousse og saftig peanutbund. En eksplosion af sødt og salt!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Anne Hjernøes Chili Con Carne med chokolade

Med Anne Hjernøes opskrift på Chili Con Carne med chokolade fra bogen 'Hverdag' anbefaler vi, at du laver dobbelt portion. Retten er så delikat og så fuld af smag, at en eventuel rest er skøn at have dagen der på. Ligesom mange af forslagene i bogen, så fungerer denne ret også fint som mellemmåltid...

Læs mere
Halloween
Tærte med græskar og gedeost

Der er ingen grund til at lade græskar fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot stuff - Mad der varmer

Vejret er til slumretæpper og spicy gryderetter, og den stærke chili får lov til at krydre skønne retter som chili con carne, thailandsk Tom Yum suppe og indisk Chicken tikka masala. Det smager herligt og varmer helt ud i tåspidserne. Men har man været lidt for rundhåndet med krydderiet eller har...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift syltede chili

Syltede chili er lækkert tilbehør til både kolde og varme retter.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Madlavning bliver nemmere med det rette udstyr

Madlavning bliver nemmere med det rette udstyr

Tip: Sådan laver du nemt<BR> lækre retter med din stavblender

Tip: Sådan laver du nemt
lækre retter med din stavblender

Magnetisk knagerække

Magnetisk knagerække

Nye Bøger
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin...

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen...

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
^