Her i vinterens kulde gør det godt med en dampende varm gryderet eller en god fyldig suppe. Og så er den slags gode retter, den bedste måde at få ryddet køleskabet på: lidt kødrester, lidt grøntsager, lidt gode krydderier og voilá! Efter et par timer er der varm, og velsmagende mad på bordet.
Tommelfingerregler
• Beregn ca. 100 - 125 gr. kød pr m/k, kødet skæres i passende stykker, der hurtig brunes i gryden
• 1 eller 2 grofthakkede løg tilføjes og brunes med, herefter krydres med salt/peber og andre foretrukne krydderier (paprika kan anbefales, det giver en smuk farve på det endelige resultat).
• Indholdet i gryden dækkes med vand, låget lægges på gryden og kan nu roligt simre i et par timer
Undervejs tilsætter man de grøntsager, man nu har udvalgt til dagens ret.
• Serveres med godt brød!
Og husk ...
Jo hårdere grøntsag, jo længere kogetid. Det er en god ide at smide et par grofthakkede kartofler med i gryden, det jævner på naturlig vis gryderetten.
Føler man mere trang til suppe kan man bruge samme fremgangsmåde, men til slut blendes hele gryden og man har en rigtig lækker suppe.
Benytter man svinekød er det en god ide at krydre med kommen, det giver en virkelig god smag i retten og er ikke kun forbeholdt brug i ost og brød.
Gryderetter kan laves som ren luksus, men det gode er, at man også kan benytte billige stykker kød, der som regel smager af mere og som kan tåle længere tid i gryden. Faktisk er der ikke grænser for, hvad man kan lave som gryderet, det er kun ens egen fantasi, der sætter grænsen.
Send os din opskrift
Her på siden har vi samlet nogle af vores yndlingsopskrifter. Ligger du inde med en opskrift som du gerne vil dele med andre, så <link>send din opskrift til os.