Et vidunderligt sundt kernebrød, bagt helt uden sukker, gluten og mælk. Opskriften er fra bogen "stabiliser dit blodsukker" hvor alle opskrifterne er uden disse 3 ingredienser.
Brødet smager skønt!
Det skal du bruge:
1 ½ l vand
200 g sesamfrø
4 spsk. Husk
280 g quinoamel
10 g gær
50 g rismel
50 g råkakao eller carob
1 ½ spsk. havsalt eller urtesalt
100 g hele hørfrø
1 tsk. kanel
100 g græskarkerner
1 tsk. allehånde
200 g knækket boghvede
1 tsk. kardemomme
200 g havregryn
olie til smøring
Sådan gør du:
Rør vand og Husk til det gelerer.
Tilsæt gær, krydderier, salt og rør.
Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør godt i 5-10 minutter.
Smør 2 rugbrødsforme med olie.
Fordel dejen. Glad med en våd dejskraber.
Dæk formene til, og lad dem stå til næste dag.
Sæt dem i en kold ovn på miderste rille og bad ved 175 gr. i 2 timer.
Ovnen kan du slukke efter 1½ time og bage færdig på eftervarmen. Lad gerne brødene stå i yderligere et kvarter på eftervarmen. Lad brødene køle af på en rist. Opbevar dem i et klæde.