Bag autentisk italiensk brød derhjemme. Her får du opskriften på det lækreste focacciabrød, perfekt til enhver lejlighed.

Focacciabrød med rosmarin - Nem opskrift! 

Focacciabrødet stammer fra den solrige region Ligurien i Italien og har været en del af den italienske madkultur i århundreder. Oprindeligt blev brødet bagt i landsbyens fællesovn, og det blev hurtigt populært for sin lækre smag. Den klassiske focaccia har siden udviklet sig til at inkludere forskellige varianter med forskellige toppings, men essensen er den samme: et lækkert brød med en gylden, sprød skorpe og en let sej krumme.

Når focacciabrødet med rosmarin bager i ovnen, spredes den herligste aroma. Duften af frisk brød blandet med den skarpe, træagtige duft af rosmarin fylder køkkenet, så man ikke kan undgå, at tænderne løber i vand. Det er en duft, der indbyder til hygge og samværd - præcis som man kan opleve det i en italiensk familie.

Brødet har en luftig og let sej konsistens, perfekt til at dyppe i en skål med balsamico og olivenolie. Det er utroligt alsidigt og kan serveres som tilbehør til en lang række retter, fra supper og salater til grillmad og tapas. Focacciabrød er også fremragende til sandwiches, fyldt med friske ingredienser som mozzarella, tomat og basilikum.

Det bedste af det hele er, at focacciabrød er utroligt nemt og enkelt at bage, hvilket gør det til en favorit, selv for nybegyndere. Her får du opskriften:

Dej ingredienser:

  • 4 dl lunken vand
  • ca. 20 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 8 dl hvedemel

Krydderolie ingredienser:

  • 25 g frisk rosmarin
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie

Drys:

  • Flagesalt

Sådan gør du:

  1. Rør vand, salt og gær sammen, og tilføj mel lidt ad gangen, til du har en klæg, men jævn brøddej.
  2. Lad dejen hæve i køleskab i 12 timer.
  3. Fordel dejen i en bradepande med høj kant og bagepapir i bunden.
  4. Hæld lidt olie på dejen og fordel den med hænderne.
  5. Lad brødet hæve 1 time.
  6. Bland ingredienser til krydderolie.
  7. Prik med fingrene fordybninger i brødet, som kan opsamle krydderolien, når den hældes over.
  8. Drys flagesalt over brødet.
  9. Lad brødet efterhæve ½ time.
  10. Sæt ovnen på 220 grader.
  11. Brødet bages i ca. 25 minutter, til det er sprødt og gyldent.
  12. Brødet kan herefter pensles med ekstra olivenolie, så det får den karakteristiske blanke skorpe.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels 

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter 

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa 

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Græskarpandekager med sirup 

Fejrer du Halloween med børn, så er pandekagebagning en oplagt aktivitet. Børnene kan ganske vist ikke være med til at vende dem på panden, men de kan grave græskarkødet ud med ske og piske dejen - og servere dem med sirup og smørklat.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^