Bag autentisk italiensk brød derhjemme. Her får du opskriften på det lækreste focacciabrød, perfekt til enhver lejlighed.

Focacciabrød med rosmarin - Nem opskrift! 

Focacciabrødet stammer fra den solrige region Ligurien i Italien og har været en del af den italienske madkultur i århundreder. Oprindeligt blev brødet bagt i landsbyens fællesovn, og det blev hurtigt populært for sin lækre smag. Den klassiske focaccia har siden udviklet sig til at inkludere forskellige varianter med forskellige toppings, men essensen er den samme: et lækkert brød med en gylden, sprød skorpe og en let sej krumme.

Når focacciabrødet med rosmarin bager i ovnen, spredes den herligste aroma. Duften af frisk brød blandet med den skarpe, træagtige duft af rosmarin fylder køkkenet, så man ikke kan undgå, at tænderne løber i vand. Det er en duft, der indbyder til hygge og samværd - præcis som man kan opleve det i en italiensk familie.

Brødet har en luftig og let sej konsistens, perfekt til at dyppe i en skål med balsamico og olivenolie. Det er utroligt alsidigt og kan serveres som tilbehør til en lang række retter, fra supper og salater til grillmad og tapas. Focacciabrød er også fremragende til sandwiches, fyldt med friske ingredienser som mozzarella, tomat og basilikum.

Det bedste af det hele er, at focacciabrød er utroligt nemt og enkelt at bage, hvilket gør det til en favorit, selv for nybegyndere. Her får du opskriften:

Dej ingredienser:

  • 4 dl lunken vand
  • ca. 20 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 8 dl hvedemel

Krydderolie ingredienser:

  • 25 g frisk rosmarin
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie

Drys:

  • Flagesalt

Sådan gør du:

  1. Rør vand, salt og gær sammen, og tilføj mel lidt ad gangen, til du har en klæg, men jævn brøddej.
  2. Lad dejen hæve i køleskab i 12 timer.
  3. Fordel dejen i en bradepande med høj kant og bagepapir i bunden.
  4. Hæld lidt olie på dejen og fordel den med hænderne.
  5. Lad brødet hæve 1 time.
  6. Bland ingredienser til krydderolie.
  7. Prik med fingrene fordybninger i brødet, som kan opsamle krydderolien, når den hældes over.
  8. Drys flagesalt over brødet.
  9. Lad brødet efterhæve ½ time.
  10. Sæt ovnen på 220 grader.
  11. Brødet bages i ca. 25 minutter, til det er sprødt og gyldent.
  12. Brødet kan herefter pensles med ekstra olivenolie, så det får den karakteristiske blanke skorpe.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Hjemmelavet lakrids is
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^