Dyr take away hitter under Corona

Inden coronapandemien ramte Danmark bestilte danskerne sushi for 342 kr. i gennemsnit per ordre. Det tal steg i takt med at coronaen lukkede Danmark mere og mere ned, og i 2021 var sushiordrerne i gennemsnit steget til 409 kr. per ordre.

Dyr take away hitter under Corona 

Den har stået på en ordentlig omgang selvforkælelse under coronanedlukningen, når danskerne har bestilt take away, skriver take away platformen Hungry. Det er nemlig ikke kun antallet af bestillinger, der er steget markant. Der er også brugt langt flere kroner per ordre, der er tikket ind hos restauranterne inden for det seneste år fra 2020-2021. Topscorer er sushi med en stigning på næsten 20 procent efterfulgt af Thai mad med mere end 17 procent og grillmad med 12,4 procent.

Inden coronapandemien ramte Danmark bestilte danskerne sushi for 342 kr. i gennemsnit per ordre. Det tal steg i takt med at coronaen lukkede Danmark mere og mere ned, og i 2021 var sushiordrerne i gennemsnit steget til 409 kr. per ordre.

"Vi ser nogle interessante tendenser under coronapandemien, der et langt stykke hen ad vejen handler om, at danskerne har villet forkæle sig selv under nedlukningen. Det munder bl.a. ud i, at danskerne bestiller mad fra mere eksklusive restauranter, og måske endda også topper det med nogle af de lidt dyrere retter fra menukortet," tolker Rune Risom, der er adm. direktør hos Hungry.

Thai restauranter har kronede dage

Danskerne forkælede sig også med dyrere thai mad på tallerknerne. Thai restauranternes gennemsnitlige ordreværdi steg nemlig fra 242 kr. til 286 kr. per ordre. Den tendens kan Wokshop kæden med 10 thai-restauranter i Storkøbenhavn og Odense nikke genkendende til.

"Kunderne har i stigende grad købt flere forretter og snacks i kombination med Wokhops wok og karry retter, men også i forbindelse med Wokshops nye retter med tun, laks samt veganske retter. Alt i alt viser det et tydeligt billede af, at kunderne fokuserer på kvalitet og selvforkælelse," forklarer Allan Johansen, Director HR & Sales hos Wokshop.

Pizza er stadig nummer et

Selvom der er sket en forskydning under coronapandemien og danskerne spiser mere varieret, så er det stadig pizzaer, der står øverst på danskernes liste, når de bestiller take away. Selvom pizzaen, med 62,5 procent, stadig står for den største omsætning hos Hungry, så har den mistet 12 procent i andele til andre madkategorier. Det gælder bl.a. Sushi på 2. pladsen med en andel på 11,3 procent, hvilket er en fremgang på næsten 100 procent. Burgere er på 3. pladsen med 7,2 procent.

Lækker, nem og billig hjemmelavet fastfood

Take away tilberedt af professionelle, er som regel en lækker oplevelse, men med den tid det tager at få maden leveret, så er det lige før man kan få maden serveret hurtigere, hvis man selv tilbereder den.

Nu er tilberedning af sushi godt nok en større operation, men fx tager både pizza og thaicurry kun omkring ½ time at få på bordet. Og så er der jo ikke mindst alle de herlige retter, man kan tilberede på havegrillen...

Opskrifter

Opskrifter til frokostbordet og madpakken
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Håndmadder og højtbelagt 

Som en vigtig og højt elsket del af dansk madkultur, er rugbrødet en uundværlig del af frokosten uanset om man er til højtbelagt smørrebrød eller mindre avancerede håndmadder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse 

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Nem opskrift på kanelsnegle af Annemette Voss
Opskrifter & råvarer
Kanelsnegle - Annemette Voss Fridthjofs yndlingsopskrift 

Blandt opskrifterne på alverdens delikate kager i kagebøger af Annemette Voss er her hendes absolutte yndling: Kanelsnegle!

De lækre snegle er absolut hit og en af de mest populære opskrifter på KvindeGuiden - ganske enkelt fordi de bare er de allerbedste og samtidig super nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på hjemmelavede proteinbarer  

Små hjemmelavede proteinbarer er velegnede til at stille den lille sult mellem måltiderne, og løfter hurtigt blodsukker og energiniveau. De er super nemme at lave og fulde af chiafrø og nødder, der er proteinkilder på linje med bønner og ærter.

Læs mere
Opskrifter til proteinrig morgenmad
Opskrifter & råvarer
Proteiner til musklerne fra morgenstunden 

Foråret er den ideelle tid til at komme i gang med træning og bevægelse. Efter en lang vinter inviterer de længere, lysere dage til øget fysisk aktivitet. Husk, at kombinere motionen med en proteinrig kost, da proteiner er essentielle for muskelopbygning og genopretning.

Læs mere
Heibergs gulerodskage
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst når den som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det tilføjer en blød og cremet smag til den letkrydrede kage og de ristede hasselnødder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Festkage: Chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund  

En fryd for øjet og ganen. Den ultimative chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund fra Karin Moberg og Oscar Måleviks klassiker 'Bag Glutenfrit'. Denne glutenfri festkage kræver forberedelse, men er så delikat og så imponerende smuk, at den er hele arbejdet værd.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Læs mere
 tunsalat, æggesalat, flødegratinerede kartofler
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
^