Kunstbog: The Age of Collage
Lange fingerløse handsker
Muubs Fishtrap
Canett Furniture
Vild med chufa?
Redaktionen

Måske er du vild med chufa, fordi chufamel tilføjer en mild og lækker smag i dine brød og boller? Eller måske kan du bare ikke stå for smagen af et glas cremet, spansk horchata? Det kan også være, at du bare nyder, at have fundet en snack, som både mætter og holder maven i gang? Med de små chufa har man nemlig ikke kun en skøn snack med en mild og lækker smag af nødder og kokos, men samtidig en sund snack, rig på blandt andet magnesium og kostfibre.

Hvis det ligner en nød og smager som en nød, så er det vel en …
Hvis du endnu ikke har smagt chufa og tænker, at der er tale om en nød, så tager du fejl. Chufa ligner ganske vist nøddekerner, ligesom chufasmagen minder om friske hasselnødder, kokos og mandel. Men selvom det ligner en nød og smager som en nød, så er chufa faktisk en lille rodknold. Således kan chufa også nydes af nøddeallergikere.

Kilde til gode kostfibre
Som snack er chufa et fabelagtigt alternativ til fx tørrede frugt og nødder, hvor de bidrager med flere kostfibre og fiberrige kulhydrater end fx hasselnødder og tørret kokos. Se sammenligningen herunder.

Økologisk chufa fås som chufamel, chufaknolde og som chufatella, og forhandles blandt andet hos Irma.

Næringsindhold pr. 100 g. Nordic Chufa Urtekram Hasselnødder Urtekram Kokostern
       
Energi 1794 KJ / 433 kcal 2500 KJ/600 kcal 1992 KJ/ 476 kcal
Fedt 25 g 49 g 21,6 g
- heraf mættede fedtsyrer 3,2 g 3,5 g 19,2 g
Kulhydrat 31,0 g 21,0 g 64,8 g
- heraf sukkerarter 22,0 g 4,7 g 48,7
Kostfibre 33,0 g 8,2 g 5,8 g
Protein 4,60 g 15 g 2,7 g
Magnesium 90 mg 163 mg 32 mg
Pris ved 100 g. ca. 20 kroner ca. 30 kroner ca. 15 kroner
_________________________ _________________________ _________________________ _________________________
Opskrifter & råvarer
Fastelavnsboller

Uhmmm. Hjemmebagte fastelavnsboller med flødeskum og chokolade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vinterminestrone

Bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindahl er tilbage – denne gang med vegetarbogen 'Green Kitchen derhjemme', der præsenterer mere end 100 vegetariske opskrifter – alle familiens favoritter – som igen og igen er på menuen i deres eget køkken. Læs mere om bogen, og få parrets opskrift på...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos, råkostsalater, bagte i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Indisk butterchicken

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Linsesalat med tomat

Beluga linser er små og sorte linser med en mild nøddeagtig smag. Det er den mest delikate af linserne, og er samtidig fedtfattig og en god kilde til blandt andet kostfibre og protein. Baluga linser egner sig særlig godt som ingrediens i salater, fordi de ikke som fx grønne linser, bliver melede ved...

Læs mere
Vinter
Kakao for voksne

Opskrifter til en kølig dag: Varm kakao med fransk appelsinlikør og lune, hjemmebagte croissanter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lav din egen guacamole

Den traditionelle mexicanske guacamole er ikke kun en lækker, cremet dip til sprøde nachos og tortilla chip, men også godt på brødet og pizzaen, i sandwiches og wraps, i en mexicansk-inspireret salat med bønner og rødløg, og naturligvis som vigtig tilbehør til chili con carne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kyllingebryst med vinter-ratatouille

Honningmarineret kyllingebryst og vinter-ratatouille med aubergine, peber og gulerod. Uhmmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kaffecocktails

Som et kaffeelskende folk og den tredje mest kaffedrikkende nation i verden, bliver der formentlig også nydt kaffe og kaffecocktails på årets sidste aften. Fyld cocktailshakeren med kaffe og få her et par af de nyeste opskrifter på delikate og festlige kaffecocktails - samt på en enkelt klassiker.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grydebrød

Det flotte brød er langtidshævet, bagt i støbejerns gryde og har en super sprød skorpe og lækker blød krumme.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

House Doctor affaldsspand

House Doctor affaldsspand

Magnetisk knagerække

Magnetisk knagerække

Bakker med fluenet

Bakker med fluenet

Nye Bøger
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin...

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen...

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
^