New arrival: Sengetæppe fra Algan
RUE de FEMME bluse
Håndklædestativ
The English Soap Company
Vild med chufa?
Redaktionen

Måske er du vild med chufa, fordi chufamel tilføjer en mild og lækker smag i dine brød og boller? Eller måske kan du bare ikke stå for smagen af et glas cremet, spansk horchata? Det kan også være, at du bare nyder, at have fundet en snack, som både mætter og holder maven i gang? Med de små chufa har man nemlig ikke kun en skøn snack med en mild og lækker smag af nødder og kokos, men samtidig en sund snack, rig på blandt andet magnesium og kostfibre.

Hvis det ligner en nød og smager som en nød, så er det vel en …
Hvis du endnu ikke har smagt chufa og tror at der er tale om en nød, så tager du fejl. Chufa ligner ganske vist nøddekerner, ligesom chufasmagen minder om friske hasselnødder, kokos og mandel. Men selvom det ligner en nød og smager som en nød, så er chufa faktisk en lille rodknold. Således kan chufa også nydes af nøddeallergikere.

Kilde til gode kostfibre
Som snack er chufa et fabelagtigt alternativ til fx tørrede frugt og nødder, hvor de bidrager med flere kostfibre og fiberrige kulhydrater end fx hasselnødder og tørret kokos. Se sammenligningen herunder.

Økologisk chufa fås som chufamel, chufaknolde og som chufatella, og forhandles blandt andet hos Irma.

Næringsindhold pr. 100 g. Nordic Chufa Urtekram Hasselnødder Urtekram Kokostern
       
Energi 1794 KJ / 433 kcal 2500 KJ/600 kcal 1992 KJ/ 476 kcal
Fedt 25 g 49 g 21,6 g
- heraf mættede fedtsyrer 3,2 g 3,5 g 19,2 g
Kulhydrat 31,0 g 21,0 g 64,8 g
- heraf sukkerarter 22,0 g 4,7 g 48,7
Kostfibre 33,0 g 8,2 g 5,8 g
Protein 4,60 g 15 g 2,7 g
Magnesium 90 mg 163 mg 32 mg
Pris ved 100 g. ca. 20 kroner ca. 30 kroner ca. 15 kroner
_________________________ _________________________ _________________________ _________________________
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot stuff - Mad der varmer

Vejret er til slumretæpper og spicy gryderetter, og den stærke chili får lov til at krydre skønne retter som chili con carne, thailandsk Tom Yum suppe og indisk Chicken tikka masala. Det smager herligt og varmer helt ud i tåspidserne. Men har man været lidt for rundhåndet med krydderiet eller har...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tips og opskrifter til lækker restemad i juledagene

Få den lækreste restemad på tallerkenen i juledagene: Lav klatkager af risengrødrest, brug rester af steg i en skøn salat, gem skysaucen til bouillon, brug overskydende kartofler i farsen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chilitrøfler

Super lækre chili-chokolade trøfler. Portionen er stor, men disse trøfler bliver man også meget nemt forfalden til.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk nougat

Ingredienserne i hvid fransk nougat er den udsøgte kombination af gylden honning og ristede nødder vendt i blød konfektmasse. Denne fine konfekt har formentligt persisk oprindelse, men har været nydt overalt i Mellemøsten og Sydeuropa i århundrede.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Louisas coleslaw

Blandt lækkerier til julebordet bringer vi her Louisa Lorangs bud på en flot pink, sprød og spicy coleslaw med rødbeder, pastinak, persillerod og peberrod.
Få opskriften, og se også seneste nummer af magasinet Lorang & Co. som byder på masser af dejlige opskrifter, tips og idéer til julen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plums Panforte di Siena

Måske har du smagt den herlige italienske dessertkage 'Panforte di Siena', men kender du også til kagens oprindelse?
Her fortæller Camilla Plum om kagen, der er så gammel, at myterne omkring opskriftens oprindelse har udviklet sig til det eventyrlige. Den mest kulørte af historierne handler om en...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte kanelæbler

Det er ikke altid, at gamle klassikere vækker jubel hos den moderne familie, men duften og smagen af bagte kanelæbler kan ingen stå for. Det er lige før man kan høre englene synge, når smagen af syrligt æble blandes med kanel, rosiner og brun farin, til en himmelsk mundfuld.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Iransk frugtsalat med safran og granatæble

Fra Camilla Plums smukke opskriftsamling 'Abracadabra - 1001 ret' bringer vi her opskriften på en eventyrlig juvelbesat frugtsalat, som passer perfekt til dessert efter julemad - eller efter et iransk, indisk eller arabisk måltid. Den smukke og duftende frugtsalat kan spises som der er, den holder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plums gløggsirup

Find julestemmningen frem med Camilla Plums herlige ekstrakt sirup - en duftende dejlig oplevelse af alverdens delikate krydderier og masser af citrus.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Tips: Sådan bager du lækkert brød

Tips: Sådan bager du lækkert brød

5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Skiferplader

Skiferplader

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Send en hilsen
^