Ingredienser til blinis:
- 85 g vilde ris
- 2 ½ dl sødmælk
- 20 g. gær
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 2 æggeblommer
- 30 g smeltet smør
- 175 g boghvedemel
- 2 æggehvider
- Olie/smør til stegning
Blinis kan serveres med:
- 250 g røget laks
- 1 bæger 38% cremefraiche
- 1 bundt finthakket purløg eller dild
- Friskkværnet peber
Tilberedning
- Kog den vilde ris efter anvisningen på pakken og afkøl de kogte ris.
- Lun mælken i en gryde og hæld den i et bagefad.
- Opløs gæren i mælken og tilsæt salt og sukker.
- Rør det smeltede, afkølede smør i blandingen.
- Rør æggeblommerne i dejen sammen med melet og den kogte, kolde ris.
- Dæk fadet med et fugtigt viskestykke og sæt det til hævning ca. 1 time ved stuetemperatur.
- Vend de piske hvider i dejen med en dejskraber og læs hånd, lige før du bager dine blinis.
- Bag gyldne og sprøde blinis på en varm pande i halv olie/halvt smør. De skal have et par minutter på hver side.