Anne Hjernøes Chili Con Carne med chokolade 

Med Anne Hjernøes opskrift på Chili Con Carne med chokolade fra bogen 'Hverdag' anbefaler vi, at du laver dobbelt portion. Retten er så delikat og så fuld af smag, at en eventuel rest er skøn at have dagen der på. Ligesom mange af forslagene i bogen, så fungerer denne ret også fint som mellemmåltid eller til frokost, og egner sig tilmed at smide i fryseren.
"På en kold efterårsdag er der i øvrigt ikke noget bedre end en lille portion varm chili con carne til morgenmad med et spejlæg på" skriver forfatteren.

Ret til 4 personer 

Ingredienser:

  • 250 g tørrede kidneybønner
  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3-4 fed hvidløg
  • ekstra jomfruolivenolie
  • 1 kg hakket oksekød
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk koriander
  • 1/2 tsk stødt chipotle chili - røgede og tørrede jalapeños
  • 500 g hakkede flåede tomater
  • 2-3 dl grøntsagsbouillon
  • 50 g mørk chokolade
  • flagesalt og masser af friskkværnet peber

Desuden:

  • 1/2 l cremefraiche 18%
  • 4-5 blade grønkål

Opskrift:

  • Dagen før: Bønnerne sættes i blød natten over i rigeligt vand 
  • Næste dag: Hæld vandet fra bønnerne og kog dem i frisk, letsaltet vand i ca. 30 minutter.
  • Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint.
  • Kom olivenolie i en stor, varm gryde og brun kødet godt igennem
  • Tilsæt løg, spidskommen, koriander, chipotle og hvidløg, og lad det simre i 7-8 minutter.
  • Kom de flåede tomater og bouillonen på og smag til med lidt salt og en masse sort peber.
  • Tilsæt mørk chokolade og rør til chokoladen smelter.
  • Lad chilien koge i 10 minutter.
  • Serveres med kold cremefraiche, finthakket grønkål og godt brød

200 opskrifter på sunde retter fra Anne Hjernøe

'Hverdag' er en kogebog med opskrifter på en sund og varieret kost til alle dagens måltider: Den vigtige morgenmad, hvor vi skal have masser af energi, så vi kan komme godt i gang med dagen. Frokosten, der sagtens kan være mere spændende end en hurtig klapsammen. Mellemmåltiderne til den lille sult, så man ikke risikerer at gå i fælden med lavt blodsukker. Og ikke mindst det gode aftensmåltid, hvor Anne Hjernøe, som altid, har hentet inspiration fra det gode danske køkken såvel som fra den store, spændende madverden, vi er omgivet af.
"I bogen har jeg samlet mange af de retter, som vi spiser i min familie, og som jeg selv er vokset op med eller har føjet til repertoiret gennemårene. Der er flest måltider til hverdagen, men også til lidt mere festlige anledninger, og det er alle sammen retter, hvor både børn og voksne kan være med. 

Titel: Hverdag
Forfatter: Anne Hjernøe
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling:Bogen kan bestilles her

 

Opskrifter & råvarer
Surdej: Få gang i surdejen med Claus Meyers surdejsmetode 

I stedet for at benytte færdiglavet gær som hævemiddel til dine brød, kan du fremstille og bruge din egen surdej. Brød bagt på surdej har en lækker og let syrlig smag, hvilket gør surdejsbrød til fremragende madbrød. Bagning med surdej kræver ganske vist mere tid end traditionel bagning, men…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hapsere med grillede forårsløg 

Skønne små mundfulde af parmaskinke rullet om grillet forårsløg og rygeost. Lækre til brunch såvel som appetizers til grill eller picnic.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagels - Nemt og lækkert til morgenbordet og madpakken 

Bagels er alsidige små brød, der både kan nydes plain, med smør, eller som mere fyldig sandwich med fx cream cheese og pålæg, hvilket gør den helt perfekt som en del af morgenmaden, madpakken og som en hurtig snack på farten. Her deler Karolines Køkken opskriften på skønne bagels med et fint twist…

Læs mere
Camilla Plums opskrift på de allerbedste fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Fiskefrikadeller og hjemmerørt remoulade 

Skal der fisk på frokostbordet, så kan vi varmt anbefale Camilla Plums opskrift på fiskefrikadeller og den lækreste hjemmerørte remoulade. Opskriften byder på en lidt anden ingrediens-sammensætning end man traditionelt anvender i fiskefrikadellefars.

Læs mere
Opskrifter til frokostbordet og madpakken
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Håndmadder og højtbelagt 

Som en vigtig og højt elsket del af dansk madkultur, er rugbrødet en uundværlig del af frokosten uanset om man er til højtbelagt smørrebrød eller mindre avancerede håndmadder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse 

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Nem opskrift på kanelsnegle af Annemette Voss
Opskrifter & råvarer
Kanelsnegle - Annemette Voss Fridthjofs yndlingsopskrift 

Blandt opskrifterne på alverdens delikate kager i kagebøger af Annemette Voss er her hendes absolutte yndling: Kanelsnegle!

De lækre snegle er absolut hit og en af de mest populære opskrifter på KvindeGuiden - ganske enkelt fordi de bare er de allerbedste og samtidig super nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på hjemmelavede proteinbarer  

Små hjemmelavede proteinbarer er velegnede til at stille den lille sult mellem måltiderne, og løfter hurtigt blodsukker og energiniveau. De er super nemme at lave og fulde af chiafrø og nødder, der er proteinkilder på linje med bønner og ærter.

Læs mere
Opskrifter til proteinrig morgenmad
Opskrifter & råvarer
Proteiner til musklerne fra morgenstunden 

Foråret er den ideelle tid til at komme i gang med træning og bevægelse. Efter en lang vinter inviterer de længere, lysere dage til øget fysisk aktivitet. Husk, at kombinere motionen med en proteinrig kost, da proteiner er essentielle for muskelopbygning og genopretning.

Læs mere
Heibergs gulerodskage
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst når den som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det tilføjer en blød og cremet smag til den letkrydrede kage og de ristede hasselnødder.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Shopping
^