Kategori: Appetitten

Smør, olie eller margarine?

Smør, olie eller margarine? 

Når du skal bage, er det ikke ligegyldigt, hvilket fedtstof du bruger ...

Når du skal bage, er det ikke ligegyldigt, hvilket fedtstof du bruger. De enkelte fedtstoffer besidder forskellige egenskaber og giver derfor forskellige resultater i forhold til både smag, udseende og konsistens. Nedenfor følger en række udvalgte gode råd og huskeregler om fedtstoffer fra Karolines Køkken.

1. Smør er det fedtstof, som bedst fremhæver smagen af de øvrige ingredienser. Fedt generelt påvirker smagen, og jo større andel fast fedt i dejen, des større frigivelse af smagsstofferne i de enkelte ingredienser. Det betyder, at f.eks. kardemommen eller kanelen i en kage bliver lettere at smage. Smør i sig selv indeholder mange forskellige, naturlige smagsstoffer og giver således en fyldig, karakteristisk smag til bagværket.

2. Det er generelt bedst at bruge smør i kager og småkager. Her må smagen – også af de øvrige ingredienser – gerne træde tydeligt frem. Smør er også med til at skabe sprødheden i f.eks. småkager.

3. Skal du bage brød, kan du bruge både olie, margarine og smør. Generelt vil et fast fedtstof give et større og mere luftigt brød med blødere konsistens. Olien passer bedre til de mere sydeuropæiske brødtyper, der ofte er sejere i krummen.

4. Når du skal bage tærte, skal du bruge et koldt og fast fedtstof i dejen. Olie og andre flydende fedtstoffer er ikke velegnet til tærtedej, da dejen bliver blød, fedtet og klistret og smuldrer fra hinanden efter bagning.

Du kan læse mere om alle de forskellige fedtstoffer på fedtstofguiden her:

Jeg kan og jeg vil..
Appetitten
Jeg kan og jeg vil.. 

Der er kun én måde at tabe sig på: nemlig ved at spise mindre end kroppen forbrænder...

Læs mere
Spis dine duftpelargonier
Appetitten
Spis dine duftpelargonier 

Flere duftpelargonier kan faktisk anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Men det er vigtigt at kontrollere vilke sorter som er spiselige inden du begynder med madlavningen.

Læs mere
Laaangsom mad
Appetitten
Laaangsom mad 

Send den besværlige mad på ferie i en uges tid og lad i stedet maden lave sig selv i gryden, på panden eller i ovnen....

Læs mere
Anette eckman er gæstekok hos arla.dk
Appetitten
Anette eckman er gæstekok hos arla.dk 

... og med sin sædvanlige gode stil byder hun på jul og traditioner, og selvfølgelig forslag til opskrifter og pynt.

Læs mere
Brunch
Appetitten
Brunch 

Brunchen har for mange danskers vedkommende erstattet weekendens familiefrokost. Det halvkedelige frokostbord har fået tilføjet nye spændende lækkerier ...

Læs mere
Citronkrydret jordbærsmoothie
Appetitten
Citronkrydret jordbærsmoothie 

Gæstekok på Arla.dk er Søren Bak - køkkenchef på Restaurant Frederik & Louise på Skodsborg Kurhotel & Spa. Få opskriften hans formidable jordbærsmoothie.

Læs mere
Det gode fedt
Appetitten
Det gode fedt 

De fleste tror at hvis de skal slanke sig, så skal al fedt væk fra maden. Dette er en livsfarlig teori, da de essentielle fedtsyrer er livsnødvendige..

Læs mere
En kærlig madpakkehilsen
Appetitten
En kærlig madpakkehilsen 

Forkæl din kære d.14.februar, med en kærlig madpakkehilsen.

Læs mere
Forår på færde
Appetitten
Forår på færde 

Klik ind og få de nye inspirerende opskrifter til herlig forårsmad.

Læs mere
Hverdagsmad i efteråret
Appetitten
Hverdagsmad i efteråret 

Det kan være svært at finde tid og overskud til de kreative opskrifter i hverdagen, men her er hjælp at hente....

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^