Maren Korsgaards hyldebærsuppe 

Hyldebærsuppe er en skøn dansk efterårsret, som både varmer og smager. Her får du Maren Korsgaards nemme opskrift. Nyd suppen med sprøde tvebakker.

Forsker ved Københavns Universitet, Maren Korsgaard, er ekspert i frugt og bær. I hendes fine bog 'Bær – Velsmagende vitaminbomber' skriver hun blandt andet om dyrkning af hyld og om hvordan hyldens blomster og bær kan bruges i madlavning.

Hyldebærsuppe

I bogen bringer hun blandt andet opskriften på den lækre dessertklassiker: Hyldebærsuppe. Til suppen skal du bruge: ½ l hyldebærsaft blandes med 1 ½ l vand og koges med et par æbler, skåret i både. Tag gryden fra varmen og jævn suppen med ca. 3 spsk. kartoffelmel rørt op i lidt koldt vand. Spis den varm med tvebakker eller ristede brødterninger og cremefraiche.

Hyldebærmarmelade

Blandt lækkerier med hyldebær, kan vi også varmt anbefale følgende nemme hyldebærmarmelade. Du skal bruge: 250 g modne hyldebær og 500 g sure æbler. Hertil 1 dl appelsinjuice og ca. 2 dl honning eller sukker. 

Sådan gør du: Rib hyldebærrene. Fjern kernehuset fra æblerne, og skær dem i småstykker. Bær og æbler koges med juicen under låg i ca. 10 min. Tilsæt honning eller sukker og smag til. Hvis marmeladen er for flydende, tilsættes pektin. Hæld marmeladen på glas, men da der ikke er konserveringsmidler i denne marmelade, er det vigtigt forinden at sørge for, at glassene er helt rene.

”Konserveringsmidler giver en kedelig bismag og kan godt undværes, blot man efterpasteuriserer glassene”, skriver Maren Korsgaard i sin bog. ”Sørg for at glassene pinligt rene og fyld dem med kogende vand. Læg også låg og gummiringe i kogende vand. Når marmeladen er klar, så tøm det varme vand ud, fyld de syltede sager i de skoldhede glas og skru straks låget på. Sæt så de hyldte glas på hovedet i 5 minutter og dæk med en håndklæde. Stil derefter glassene normalt igen, Denne efterpasteurisering gør, at marmeladen holder sig ved stuetemperatur. Først når man åbner for herligheden, skal det på køl og spises indenfor nogle uger”.


Få mange flere nyttige tips til frugt- og bærdyrkning, og få masser af ideer og opskrifter på marmelader, gelé, smoothies, og desserter som is, fool, kager og rystebær i Maren Korsgaards bog. 

Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager 

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Forår
Smagen af det vilde forår 

Mælkebøtte, ramsløg, bøgeblade, brændenælder og skvalderkål. Nu bugner naturen af friske skud, som kan tilføje ekstra smag til skønne salater, supper og pesto.

Lær de vilde planter at kende, og få opskrifter på vilde forårslækkerier.

 

Læs mere
Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge 

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Læs mere
Forår
En rigtig vild forårssalat - Kartoffelsalat med urter og pinjekerner 

Mange af forårets friske skud af planter og urter, er alletiders ingredienser i en forårs-salat. I lysninger i skoven, kan du nu finde nye friske blade fra løgkarse, skovsyre, skvalderkål, tusindfryd og mælkebøtter.

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær 

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Forår
Mynte: Gør plads til flere slags mynte i krukkehaven 

Den store variation blandt de mange sorter, gør den flittige mynte til en yderst alsidig og anvendelig krydderurt. Og da de enkelte sorter samtidig tager sig forskelligt ud, kan man med flere potter og forskellige myntesorter skabe den fineste variation i krukkehaven.

Læs mere
Forår
Mælkebøttens fabelagtige alsidighed 

I det tidlige forår stråler mælkebøtten om kap med solen. Mens de fleste haveejere nok ser den som genstridigt ukrudt, så er det faktisk en sund og alsidig spiselig plante.

Alle dele af mælkebøtten kan bruges i madlavningen og tilføjer en let bitter og dejlig smag til fx friske salater, sandwichs…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum opskrift: Grønkål med mormordressing 

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat 

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Læs mere
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå 

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^