Blomkål er blevet cool  

Den klassiske blomkål er igen begyndt at vise sig i forbrugernes indkøbskurve. Interessen for den klassiske grøntsag er nemlig stigende, og ifølge eksperter er forklaringen enkel: blomkål er simpelthen blevet cool.

Det er ikke længe siden, at huskokken blev alt andet end populær, hvis der blev serveret retter med blomkål ved middagsbordet. Nu er skuden imidlertid vendt, og tendensen er klar: blomkål er blevet trendy.
”Forbrugerne er blevet bevidste om blomkålens eksistens, og vi oplever en stigende interesse for blomkålen,” fortæller marketingkoordinator Pernille Bech fra Gartneribrugets Afsætningsudvalg.

Det traditionelle hitter
Ifølge diætist og ernæringsekspert Susanne Hjøllund er det ikke tilfældigt, at blomkål boomer netop nu. De gammeldags dyder og mormors traditionelle mad er nemlig oppe i tiden, og det betyder et comeback til de traditionelle grøntsager som for eksempel blomkål.
”De nye madtrends handler om at søge tilbage til rødderne og det solide, nordiske køkken med fokus på egnsretterne. Forbrugerne vil have det autentiske i form af jordens egne råvarer præcis som dengang, da alle var selvforsynende og brugte det, man selv dyrkede,” forklarer Susanne Hjøllund.

De unge er vilde med blomkål
Selvom klassiske retter som blomkålsgratin og blomkålsuppe har eksisteret i årtier, har de længe været glemt. Nu begynder særligt de unge at vise interesse for den gammeldags mad, og det har givet blomkålsretterne et comeback.

Fokus på sundheden
En af årsagerne til blomkålens renæssance er også en øget fokus på kost og sundhed. Det skyldes ikke mindst, at forbrugerne er langt mere oplyst og sundhedsbevidste i forhold til tidligere.
”Interessen for sundhed har aldrig været større. Det tyder på, at kampagnerne er begyndt at virke, og at eksperternes moral om også at spise for eksempel blomkål, er slået igennem hos forbrugerne,” siger Pernille Beck.


Blomkål er en energiholdig grøntsag, som er rig på C-vitamin og har et relativt højt indhold af kostfibre.
Blomkål har sæson fra juni til oktober.

Opskrifter & råvarer
Sæson for blåbær: Hjemmelavet is med blåbær  

Nu er det sæson for vilde blåbær, som er modne og plukkeklar i juli og august. De små delikate bær vokser især på blåbærbuske på den jyske hede, i lysninger i skove og plantager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Praktiske tips til fremstilling af bærsaft og -marmelader 

Rigtig mange af os hygger os hvert år i køkkenet med hjemmegjorte marmelader. Men hvilke sorter af bær skal man vælge? Og hvordan får man mest muligt ud af årets bærhøst?

Læs mere
Sensommer
Blommesæson: Mirabeller og store mørkeblå sveskeblommer 

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
Årstidens råvarer
Find et brombærkrat 

Her i sensommeren kan du plukke vilde brombær. I lysninger i skoven, i skovbryn og hegn, er der gode muligheder for at finde brombærbuske. Og har du først fundet én busk, så er der som regel ikke langt til den næste, for ligesom vilde hindbær breder brombær sig til store krat. En sand…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ditte Julies cheesecake med chokolade og brombær 

Med inspiration i årstiderne, sæsonernes råvarer og naturens farver, har den passionerede kagenørd, Ditte Julie Jensen, udarbejdet en hel stribe bøger fulde af opskrifter på de smukkeste og mest delikate kager. Fra bestseller 'Tid til Kage' bringer vi her hendes opskrift på den lækreste cheesecake…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson: Agurk - Sommerens alsidige grøntsag 

Agurken er med sin milde, friske smag en populær grøntsag. Ikke mindst i sommermånederne, hvor den er nyhøstet og særlig sprød og saftig bliver den flittigt anvendt i grønne salater, kolde supper, på smørrebrødet og i dip og dressinger.

Læs mere
Sommer
Jordbærkoldskål 

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Årstidens råvarer
Pluk-selv: Pluk plantagen for frugt, sommerbær og grøntsager 

At besøge en pluk-selv plantage er en dejlig sommeroplevelse. Mange plantager har hjemmesider, hvor de annoncerer hvor og hvornår, der er mulighed for pluk-selv, men en del plantager nøjes med at sætte et skilt op ved vejen, så det gælder om at holde godt øje, når man bevæger sig rundt i…

Læs mere
Sommer
Spiselige haveblomster - rose, lavendel & pelargonier 

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hyldeblomst som naturmedicin 

Nu blomstrer hylden med store, duftende blomsterskærme. Læs om hvordan hylden tidligere blev anvendt som folkemedicin og brugt mod både alvorlige og mindre alvorlige sygdomme som malaria, tandpine og begyndende forkølelse.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^health club business plan grauballe man heaney write service time management essay