Alverdens krydderier og krydderurter

Alverdens krydderier og krydderurter  

Duften af en dejlig karryret kender vi alle, ligesom der ikke er noget at tage fejl af, når pizzakrydderierne blander sig med de andre ingredienser og får tænderne til at løbe i vand. Der er da heller ikke noget som en pragtfuld plade småkager med masser af julekrydderier. Så er der ikke noget at tage fejl af. I dag kan vi slet ikke undvære krydderierne og krydderurterne; de er blevet en fast del af vores dagligdag.

Krydderiernes betydning øges stødt år for år. Da vi var børn, havde vores mor måske en håndfuld krydderier stående pænt på emhætten i sirlige rækker, og tit nåede de endda at blive for gamle. Måske gemte hun også lidt krydderier til småkager i skabet og havde et par krydderurter så som persille og dild i haven. Men det var alt.

Krydderier her, der og alle vegne
I dag er vi mange, der er hooked på krydderier og krydderurter. Vi dyrker raskt væk krydderurter i haver og gårdhaver i store smukke potter, og bor man i lejlighed, er der god mulighed for at dyrke krydderurterne i vindueskarmen, lyder parolen igen og igen fra fortalerne for krydderurterne. For krydderurter er in. Præcis som krydderierne er. Måske er det vores mange rejser til udlandet og muligheden for der at smage den autentiske mad, hvor der generøst er brugt alverdens krydderier og krydderurter, der får os til at gå så meget op i alle de velduftende sager?
Historien om krydderierne starter allerede for 5000 år siden og er om noget fantastisk. I bogen Alverdens krydderier og krydderurter bliver vi guidet igennem alt, hvad der overhovedet er værd at vide om de krydderier og krydderurter, der i dag spiller så stor en rolle for os. Allerede da europæerne havde stiftet bekendtskab med krydderierne, og Krydderivejen blev skabt, har de haft en betydelig rolle i kulturen og den historie, der udspillede sig.

Detaljeret og fascinerende fortælling
I bogen finder vi også svaret på alt om alle de kendte og ukendte krydderier og krydderurter. Hele 150 krydderier og krydderurter er medtaget i bogen. Sukker, salt, birkes, mandler, citron, kapers, wasabi, sesam og rucola hører blandt andet med blandt bogens krydderier og krydderurter, skønt vi nok er mange, der til daglig ikke tænker på dem som værende det. I store fyldige artikler dykker vi ned i alt, hvad der er værd at vide om hvert enkelt krydderi eller krydderurt, og får historien om, hvad det bliver brugt til, i hvilken form det kan købes, hvordan det smager, den medicinske betydning og meget andet. Hver artikel er ledsaget af smukke billeder og en fin lille tegning af planten eller træet. Alt sammen bliver serveret så interessant og flot, at man gang på gang fristes til at løbe af sted til den nærmeste grønthandler, der kan fylde sit ”krydderikammer” op med det, der ikke er mere af, eller endnu ikke har set dagens lys i ens lille køkken.
Nanna Simonsen har bidraget med en opskrift til hver af de mange skønne artikler om krydderier og krydderurter, og også her bliver læseren fristet til at gå i krig med potter og pander for at lege med krydderier og krydderurter. Der er ingen tvivl om, at krydderierne og krydderurterne giver velsmag og karakter!

Præcist og godt
”Alverdens krydderier og krydderurter” er en stor, flot og fornem bog, der vil vække glæde i ethvert hjem. Her er historien om krydderier og krydderurter på bedste vis fortalt, så ingen kan være i tvivl om, at de er lig med prikken over i'et i enhver ret. Vi kan ikke undvære dem – og vi kan ikke undvære ”Alverdens krydderier og krydderurter” på boghylden.

Bestilling: Bogen kan bestilles her

Opskrifter & råvarer
Sæson for blåbær: Hjemmelavet is med blåbær  

Nu er det sæson for vilde blåbær, som er modne og plukkeklar i juli og august. De små delikate bær vokser især på blåbærbuske på den jyske hede, i lysninger i skove og plantager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Praktiske tips til fremstilling af bærsaft og -marmelader 

Rigtig mange af os hygger os hvert år i køkkenet med hjemmegjorte marmelader. Men hvilke sorter af bær skal man vælge? Og hvordan får man mest muligt ud af årets bærhøst?

Læs mere
Sensommer
Blommesæson: Mirabeller og store mørkeblå sveskeblommer 

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
Årstidens råvarer
Find et brombærkrat 

Her i sensommeren kan du plukke vilde brombær. I lysninger i skoven, i skovbryn og hegn, er der gode muligheder for at finde brombærbuske. Og har du først fundet én busk, så er der som regel ikke langt til den næste, for ligesom vilde hindbær breder brombær sig til store krat. En sand…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ditte Julies cheesecake med chokolade og brombær 

Med inspiration i årstiderne, sæsonernes råvarer og naturens farver, har den passionerede kagenørd, Ditte Julie Jensen, udarbejdet en hel stribe bøger fulde af opskrifter på de smukkeste og mest delikate kager. Fra bestseller 'Tid til Kage' bringer vi her hendes opskrift på den lækreste cheesecake…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson: Agurk - Sommerens alsidige grøntsag 

Agurken er med sin milde, friske smag en populær grøntsag. Ikke mindst i sommermånederne, hvor den er nyhøstet og særlig sprød og saftig bliver den flittigt anvendt i grønne salater, kolde supper, på smørrebrødet og i dip og dressinger.

Læs mere
Sommer
Jordbærkoldskål 

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Årstidens råvarer
Pluk-selv: Pluk plantagen for frugt, sommerbær og grøntsager 

At besøge en pluk-selv plantage er en dejlig sommeroplevelse. Mange plantager har hjemmesider, hvor de annoncerer hvor og hvornår, der er mulighed for pluk-selv, men en del plantager nøjes med at sætte et skilt op ved vejen, så det gælder om at holde godt øje, når man bevæger sig rundt i…

Læs mere
Sommer
Spiselige haveblomster - rose, lavendel & pelargonier 

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hyldeblomst som naturmedicin 

Nu blomstrer hylden med store, duftende blomsterskærme. Læs om hvordan hylden tidligere blev anvendt som folkemedicin og brugt mod både alvorlige og mindre alvorlige sygdomme som malaria, tandpine og begyndende forkølelse.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^