World press photo of the year

World press photo of the year

World press photo of the year  

Den sydafrikanske fotograf Jodi Bieber er med med sit portræt af Bibi Aisha, kåret som vinder af det prestigefyldte World Press Photo of the Year ...

Den sydafrikanske fotograf Jodi Bieber er med med sit portræt af Bibi Aisha, kåret som vinder af det prestigefyldte World Press Photo of the Year. Fotoet blev taget til Time Magazine, hvor det blev bragt på forsiden den 1. august sidste år.
Det er nu på 54. år at der afholdes World Press Photo Contest, som er verdens førende konkurrence inden for fotojournalistik. Konkurrencens priser er eftertragtede af fotografer fra hele verden. Dette år deltog 5.847 professionelle fotografer fra 125 nationer med et rekordstort antal billeder – hele 108.059 fotos.
“Markante fotos giver liv til nyheder og begivenheder. De giver en stærkere resonans hos offentligheden i forhold til reportagerne.”, siger Else-Marie Westh, kommunikationsdirektør, Canon Danmark, som er en af hovedsponsorerne for konkurrencen.

Fotografer, billedagenturer, aviser og magasiner verden rundt har indsendt deres bedste nyhedsrelaterede fotos fra det foregående år. En international jury bestående af billedredaktører, fotografer samt repræsentanter fra presseagenturer fra forskellige verdensdele og ledet af David Burnett, fotojournalist og grundlægger af Contact Press Images, brugte to uger på at udvælge vinderne, som nu er tildelt priserne i de ni kategorier. For andet år i træk var det specialiserede dommere, der bedømte de enkelte kategorier under den første del af konkurrencen. I det endelige opløb deltog én repræsentant fra hver kategori i den overordnede dommerkomité for at sikre kontinuiteten.

Jodi Biebers vinderfoto viser Bibi Aisha, der er en 18-årig kvinde fra provinsen Oruzgan i Afghanistan. Hun flygtede fra en voldelig ægtemand – hjem til sin egen familie. Taliban ankom om natten og bad om at få Bibi udleveret, så hun kunne stilles til ansvar. Efter at en Taliban-kommandør havde forkyndt sin dom, holdt Bibis svoger hende nede, så hendes ægtemand kunne skære hendes ører og næse af. Bibi blev efterladt på stedet, men hun blev senere reddet af nødhjælpsarbejdere og folk fra den amerikanske hær.

De prisvindende fotografier udstilles i 100 byer i i alt 45 lande. Udstillingen starter i Amsterdam sidst i april. Ydermere udgives en årbog på seks forskellige sprog, som viser vinderbillederne. Udstillingen kommer til København fra den 7. til 27. oktober 2011 og vises i Pressen i København.

Kilde: Canon Danmark. Foto bragt med tilladelse af World Press Photo

Forår
Livsstilsmesser 

Der er masser af dejlige oplevelser i vente på forårets smukke livsstilsmesser. Her finder du inspiration til dig og dit hjem, gode tilbud - og masser af hygge og atmosfære.

Læs mere
Kultur
Krimimessen 

Er du vild med krimier, så er der masser af gode oplevelser i vente. April er nemlig krimimåneden over dem alle! I marts/april afholdes Krimimessen i Horsens, Nordeuropas største festival for krimi og spænding. Her kan du møde danske og udenlandske krimiforfattere, forlag og boghandlere - samt…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^