Festival med i kampen mod brystkræft

Festival med i kampen mod brystkræft

Festival med i kampen mod brystkræft 

Både Oliver Bjerrehuus og Charlotte Sparre stiller på ved årets Langelandsfestival for at støtte kampen mod brystkræft...

Den lyserøde farve, som kendetegner brystkræftkampagnen Breast Friends, kommer til at lyse op på pladsen, når årets Langelandsfestival løber af stablen den 28. juli – 4. august.

Langelandsfestivalen og Breast Friends har nemlig indgået et samarbejde, som skal sætte fokus på brystkræft og indsamle penge til forskning i sygdommen.

Nu får festivalgængerne mulighed for at få en gang massage, danse med Soffie Dalsgaard fra Vild med Dans eller få serveret en lyserød Innocent smoothie af modellen Oliver Bjerrehuus og designeren Charlotte Sparre, samtidig med at de støtter et godt formål. På årets Langelandsfestival vil der nemlig være en række Breast Friends aktiviteter, som har til formål at skabe øget opmærksomhed omkring brystkræft og indsamle penge til forskning i forebyggelse og behandling af sygdommen, som rammer en ud af 10 danske kvinder og dermed er den hyppigste kræftsygdom blandt danske kvinder.

Til kamp mod brystkræft
Langelandsfestivalen har tradition for at støtte velgørende aktiviteter. Allan K. Pedersen, der er indehaver af festivalen - og desuden ejer fodboldklubben F.C. Nordsjælland og Farum Park - tøvede da heller ikke, da Langelandsfestivalen fik tilbud om at støtte kampagnen.

"Det var en let beslutning at indlede samarbejdet med Breast Friends. Brystkræft er en alvorlig sygdom, som hvert år rammer 4.000 danske kvinder og deres familier. Derfor vil vi selvfølgelig gøre alt for at bidrage til at få udryddet brystkræft som en sygdom, man dør af", fortæller han.

Morten Wiberg, kommunikationschef for medicinalvirksomheden Roche, som har initieret Breast Friends kampagnen, er glad for samarbejdet, da han mener, at Langelandsfestivalen er et godt forum for formidling af budskaberne omkring brystkræft:

"Langelandsfestivalens primære målgruppe er danske familier, og desværre er brystkræft en sygdom, som direkte eller indirekte berører eller vil komme til at berøre mange af disse familier. Derfor håber vi, at kombinationen af opmærksomhedsskabende aktiviteter og indsamling af penge til forskning kan være med til at styrke kampen mod brystkræft", forklarer Morten Wiberg.

Underholdning og faglighed
Den lyserøde farve kommer til at gå igen på de 5.000 frivilliges T-shirts og festivalarmbåndene, dansere vil optræde i lyserødt på scenen, og der vil blive solgt unikke Breast Friends T-shirts. Kort sagt bliver alle sejl sat ind for at skabe opmærksomhed omkring den gode sag. I Breast Friends teltet vil der ud over en række underholdende indslag også være en række faglige aktiviteter såsom interview med ekspert fra de danske brystkræftlægers faglige selskab om brystkræft og aktuel forskning. Der vil også være indsamling på pladsen og SMS-konkurrencer.

Alle indsamlede midler går ubeskåret til forskningsprojekter, som udvælges af de danske brystkræftlægers uafhængige faglige selskab, Dansk Bryst Cancer Gruppe (DBCG).

Bubber på banen
Samarbejdet med Breast Friends er ikke den eneste nyhed på Langelandsfestivalen i år. Ny konferencier på festivalen er Bubber, hvilket helt sikkert vil glæde de mange børn og voksne, som besøger festivalen i år. Bubber ser frem til at være en del af Danmarks største havefest:

"Jeg glæder mig meget til at være konferencier på Langelandsfestivalen, som jo er familiernes og børnenes festival", udtaler han. "Samtidig er jeg stolt over at skulle være med til at sætte fokus på brystkræftsagen i forbindelse med festivalens mange Breast Friends aktiviteter".

Vind billetter
Langelandsfestivalen har skænket en række adgangs- og campbilletter til festivalen, som løbende vil blive udloddet på www.breastfriends.dk. Allerede nu kan der vindes en billet til festivalen og Ude og Hjemmes Camp'Otel for to voksne og to børn af værdi kr. 5.680,-.


Læs mere om Breast Friends kampagnen på

Forår
Livsstilsmesser 

Der er masser af dejlige oplevelser i vente på forårets smukke livsstilsmesser. Her finder du inspiration til dig og dit hjem, gode tilbud - og masser af hygge og atmosfære.

Læs mere
Kultur
Krimimessen 

Er du vild med krimier, så er der masser af gode oplevelser i vente. April er nemlig krimimåneden over dem alle! I marts/april afholdes Krimimessen i Horsens, Nordeuropas største festival for krimi og spænding. Her kan du møde danske og udenlandske krimiforfattere, forlag og boghandlere - samt…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^