Arkitekturens dag

Arkitekturens dag 

Over hele verden fejres Arkitekturens Dag torsdag den 1. oktober. Årets tema er bæredygtighed - tradition - teknologi ...

af skribent Nønne Lønne Votborg, KvindeGuiden.dk

I denne del af verden, hvor vi er dybt privilegerede og har så meget overskud, at vi kan overveje vores byggerier, boligindretninger og design af enhver lille ting, vi omgiver os med, må vi prise os meget lykkelige. Min taknemmelighed er stor og har udviklet sig til en oprigtig interesse, respekt og anerkendelse af de skabere af det, vi omgiver os med, uanset om det er på mikro- eller makro- niveauet: arkitekterne.

Arkitektur og livsglæde
Jeg tror på, at smukt design, god indretning og arkitektur, der fungerer optimalt, giver os alle endnu større trivsel og glæde, end hvis det hele blot var tilfældigt.
Derfor synes jeg selvfølgelig, at vi skal vise interesse for arkitekturen i hverdagen og hylde den. Det kan vi gøre på Arkitekturens Dag!
Over hele verden fejres Arkitekturens Dag torsdag den 1. oktober 2009. Årets tema er bæredygtighed - tradition - teknologi.

En øjenåbner
I Danmark er det Akademisk Arkitektforening, der koordinerer en perlerække af "se-værdige" begivenheder, der hver på sin måde vil formidle dele af arkitekturens store emnefelt. Dagen er nemlig tænkt som en øjenåbner, der skal vise den brede offentlighed, hvor mange facetter faget arkitektur rummer, og dermed åbne for en forståelse for, hvor forskellige ting arkitekter arbejder med i praksis.

Unikke arkitekturoplevelser venter 1/10
Som det nu har været skik i de mere end 10 år, der har været afholdt Arkitekturens Dag, vil vi også denne gang opleve, at Akademisk Arkitektforening samarbejder med en bred vifte af forskellige type aktører.
Kulturinstitutioner, museer, kommuner, tegnestuer og flere andre vil på Arkitekturens Dag åbne dørene op og byde på forskellige typer af aktiviteter: åbent hus, foredrag, udstillinger, events, rundvisninger, filmfremvisning, byvandringer, særomvisning og meget andet.

Oplevelser til alle
Arkitekturens Dag har stor opbakning og i hver en lille krog af Danmark vil der være en markering af dagen. Også børn og unge bliver tilgodeset med arrangementer i børnehøjde, hvilket er meget positivt at se.
På Arkitekturens Dags hjemmeside finder du en kalender med arrangementer. Eller du kan bruge Kulturnaut og søge på det område, hvor du bor.
• <link https: www.arkitekturensdag.dk _blank>Arkitekturensdag.dk
• <link https: www.kulturnaut.dk _blank>Kulturnaut.dk

Start med en bog
Arkitektur er et medrivende emne at give sig i kast med. Her er for alvor et punkt, hvor smag og behag er i fokus og diskuteres.
Jeg er optaget af at læse om arkitektur og arkitekturhistorie, fordi det, vi omgiver os af, i mine øjne er en refleksion af tiden dvs. historien og kulturen på godt og ondt med de politiske strømninger og tidens tendenser. Men arkitektur er i sidste ende et fingeraftryk af den eller de personer, der står bag værket: Modtageren, der har bestilt værket og ytret ønsker og behov, samt arkitekten, der sætter sit faglige og personlige fingeraftryk. Sidstnævnte - arkitekten - er for mig den allermest interessante.

Jeg ønsker alle en god Arkitekturens Dag!
Nønne Lønne Votborg

Disse tre bøger vil jeg foreslå i anledningen af Arkitekturens Dag:
● <link https: clk.tradedoubler.com _blank>Lykkens arkitektur af Alain de Botton
● <link https: clk.tradedoubler.com _blank>Den danske arkitektur af Anne-Louise Sommer
● <link https: clk.tradedoubler.com _blank>Dansk stil i 1000 år af Anne-Grete Steckhahn

Forår
Livsstilsmesser 

Der er masser af dejlige oplevelser i vente på forårets smukke livsstilsmesser. Her finder du inspiration til dig og dit hjem, gode tilbud - og masser af hygge og atmosfære.

Læs mere
Kultur
Krimimessen 

Er du vild med krimier, så er der masser af gode oplevelser i vente. April er nemlig krimimåneden over dem alle! I marts/april afholdes Krimimessen i Horsens, Nordeuropas største festival for krimi og spænding. Her kan du møde danske og udenlandske krimiforfattere, forlag og boghandlere - samt…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^