Kategori: Julemad

Claus Holm: Sådan tilbereder du en klassisk kryddersildemad 

Varme krydderier som kanel og allehånde går utrolig godt i spænd med skønne, skinnende fuldfede sild. Det har mange danskere sandet til et utal af julefrokoster, påskefrokoster osv., når de har sat tænderne i en god kryddersild. Men ifølge kokken Claus Holm skal vi ikke nøjes med sild til særlige lejligheder. Det fortæller han til Glyngøre i forbindelse med, at han udviklede opskrifter med virksomhedens nylancerede kryddersild.

Ud over jul og påske spiser Claus altid sild, når han er i Tivoli og før større opgaver forbereder han og kokkekollegaerne sig også gerne til de forventede strabadser med en sildemad. Og på en god sommerdag pakker han gerne en madkurv til ham og hans personlige supersild, konen Anne, og tager ud og nyder livet:

”Sild binder året sammen, og de ligger godt i maven. De giver en fuldstændig og fyldig smagsoplevelse, så ja – sild er bare godt”, siger Claus og minder om, at mad ikke behøver at være stor videnskab. Her får du ingridienserne til 'Klassisk sildemad' og 'Klassisk kryddersildemad' samt, trin for trin anvisning til, hvordan du nemt kreerer et pragteksemplar af en klassisk sildemad: 

Det skal du bruge til en klassisk sildemad:

  • Rugbrød
  • Smør
  • Marinerede sild
  • Løgringe 
  • Blødkogte æg
  • En lille dusk grønt – persille eller dild

Vil du prøve lidt nyt til din klassiker? 

  • Tilsæt et eksotisk strejf til de klassiske marinerede sild. Skær en mango i tern, og hak lidt frisk koriander. 

 

Det skal du bruge til en klassisk kryddersildemad:

  • Rugbrød
  • Fedt med fedtegrever
  • Kryddersild
  • Løgringe – rødløg
  • Kapers
  • Blødkogte æg

Vil du prøve lidt nyt til din klassiker? 

  • I det sene efterår er især æbler som Cox Orange rigtig gode. Skær et æble i tynde både, og servér til sildemadderne.

Sådan anretter du en sildemad

Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet lun og krydret rødkål med hindbæreddike og appelsin 

Blandt lækkerierne på julebordet er naturligvis rødkål, som kan serveres frisk i salat med æbler, rødløg og nødder, og en frisk vinaigrette med citron og honning. Men selvom en friske rødkålssalat er god, så er den lune svær at komme uden om som tilbehør til and og flæskesteg. Her er opskriften på…

Læs mere
Julemad
Opskrift på andesteg og -sauce 

Den store aften venter lige om hjørnet, og alle ingredienser og opskrifter til julemiddagen skal være i hus. Vi iler med at bringe vores bedste opskrift på julemiddagens absolutte favorit: Klassisk andesteg og andesauce.

Læs mere
Julemad
Hemmeligheden bag brunede kartofler 

Hemmeligheden bag den rette gyldne kulør på de brunede kartofler er, at panden har den helt rigtige temperatur, når kartoflerne vendes i. Sukkeret som kartoflerne skal vendes i skal være smeltet, og smørret skal være brusende, men ikke brændt.

Læs mere
Julemad
Sådan tilbereder du en god gløgg 

Når du skal vælge en rødvin til at lave gløgg af, skal du ikke række ud efter den bedste og dyreste flaske på hylden. Vælg i stedet en vin i mellempris-klassen, gerne af kraftig karakter.

Læs mere
Julemad
Klassisk risalamande 

Lækker, let og luftig risalamande...

Læs mere
Jul
Stop Spild Af Mad: Sådan sparer du nemt på julens madbudget - og nedbringer madspild 

I lyset af inflation og stigende fødevarepriser bliver julen i år for mange danskere rigtig dyr. Det fremgår klart af seneste tal fra Danmarks Statistik, der viser at priserne på fødevarer det seneste år er steget med 16,5%.

Som følge af det, svarer 1 ud af 5 danskere, ifølge en undersøgelse…

Læs mere
Julemad
Sprøde, krydrede pebernødder redder julen 

Ifølge et gammelt mundheld, så er det vigtigt at folk på julevisit bliver budt på lækkerier, fordi man ellers risikerer at de ødelægger den gode stemning ved at bære julen ud.

Men med en kagekasse fuld af hjemmebagte pebernødder, er der ingen farer for den slags. De er nemlig så lækre, at man…

Læs mere
Julemad
Kandiserede æbler med hasselnøddekerner 

Få julegodter er så festlige at se på som kandiserede æbler - og så er den syrlige æblesmag blandet med sprød, kandiseret sukker, en himmelsk mundfuld. Det er hverken svært eller særlig tidskrævende, at lave æblerne. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving 

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,…

Læs mere
Kost & Ernæring
5 gode grunde til at spise chokolade i julen 

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god idé at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniljekranse, klejner, is-deserter og slik.

Ifølge…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^