Kategori: Jul

Orker ikke jul med svigerfamilien

Orker ikke jul med svigerfamilien 

Fra brevkassen: Hvad skal man gøre, når man ikke kan udholde tanken om at skulle tilbringe juleaften med sin svigerfamilie, spørger en læser.

____________________________________

 

Hej brevkasse.
Jeg skriver, fordi jeg ikke kan udholde tanken om, at skulle holde jul med min svigerfamilie. Jeg kan godt høre, at det lyder ekstremt, og jeg har heller ikke sagt det til nogen. De andre år har jeg udholdt det for min mand og vores tre børns skyld, men af en eller anden grund så kan jeg slet ikke holde det ud i år.
Jeg har aldrig brudt mig om at holde jule med dem, men da jeg ikke har familie selv, så er julen altid blevet holdt sammen med min mands familie. Sidste år var hans søskende, deres børn og hans forældre inviteret hjem hos os. Det gik ok - måske mest fordi jeg selv havde arrangeret det hele. Men i år skal vi hjem til hans forældre, og den tanke kan jeg slet ikke holde ud.
Min mand og vores børn virker helt tilfredse med at skulle til farmor og farfar, så det er kun mig ...
Synes du at jeg skal holde min modstand mod arrangementet for mig selv, eller skal jeg tale med min mand om det?
Jeg vil jo helst ikke gøre ham ked af det eller være besværlig, men jeg har det faktisk sådan, at jeg overvejer at melde mig syg, bare for at slippe.
____________________________________

Kære du.

Tak for din mail og dit spørgsmål til brevkassen.
Du beskriver hvordan du, din mand og børn, sidste år fejrede julen med hans familie, og at det var en god oplevelse. Men da turen i år er kommet til, at I skal fejre julen hos dine svigerforældre, så er du fuld af modstand. Du giver ikke rigtig nogen forklaring på, hvorfor du ikke orker at være sammen med din mands familie. Opfører de sig på en uacceptabel måde overfor dig? Er de kritiserende eller nedladende, eller kan du simpelthen bare ikke lide den måde, de er på?

Det er klart, at hvis du bliver behandlet decideret dårligt, så kan der være god grund til at sige fra. Men hvis det mest drejer sig om, at du ikke bryder dig om din mands familie som helhed, syntes jeg at det ser anderledes ud. Har du tænkt på konsekvenserne af at melde fra arrangementet? Har du overvejet hvilke splittelser, vrede og sårede følelser, det vil medføre?

Du skriver, at din mand og dine børn gerne vil ud til farmor og farfar, men melder du fra, vil det formentlig påvirke både din mand, jeres børn og resten af familien. Julens centrale budskab er jo netop fred og fællesskab. Her er de fleste mennesker enige om, at gøre sig umage for at møde hinanden med kærlighed, rummelighed og hjerte. Har du overvejet, hvor hårdt det vil være for din mand, og hvor kede af det dine børn vil blive, hvis du vælger dem fra juleaften?

Hvis du ikke har en meget god grund til at melde dig ud fællesskabet omkring julen, så vil mit råd til dig være, at du tilsidesætter din uvilje i julen. Gør dit allerbedste for at komme med et åbent sind, og giv alt hvad du har, for at netop denne juleaften skal blive en varm og kærlig oplevelse for jer alle. Jeg er sikker på, at det vil give dig selv en større glæde, at give ud af din varme end at følge din modvilje på denne, for familien, så vigtige aften. Når børnene engang er større, kan du bedre, og uden at gøre skade, arrangere det sådan, at I holder juleaften for jer selv.

Fat mod, overvind din modvilje og gør dit bedste for at glæde din mand dine børn - og måske endda farmor og farfar, som sikkert håber, at det vil lykkes dem at skabe en god jul for hele familien. Husk på, at denne juleaften ikke bliver "genudsendt". Glæd dig over at have en familie. Der er så mange, der må undvære den tryghed det er, at være en del af en større helhed.
Jeg ønsker dig, din mand og hele din svigerfamilie, en varm og glad jul.


Jul
Camilla Plum: Marokkansk and med pomerans 

"Det er i julemåneden, man skal spise denne vidunderlige marokkanske anderet," siger Camilla Plum om den skønne, marokkansk-inspirerede ret, som vi her bringer opskriften på.

Den er krydret med blandt andet frisk pomerans, som ellers er bedst kendt som krydderi i julens småkager og i aromatiske…

Læs mere
Jul
Juleopskrifter - Klassiske juleopskrifter 

Står du for at skulle servere julefrokost eller julemiddag, så bringer vi her vores klassiske yndlings juleopskrifter på flæskesteg med sprøde svær, brunede kartofler, juleskinke, rødkålssalat og juleand og risalamande, samt hjemmebagt lun leverpostej, røget laks, hjemmerørt remoulade, frikadeller,…

Læs mere
Jul
Pletguide: Sådan får du en pletfri jul 

Pletter er irriterende, og ofte også møgbesværlige at få bugt med. Ikke mindst i julen kan genstridige fedt- og rødvinspletter være svære at undgå, så her er det vældigt praktisk at være væbnet med en effektiv pletguide.

Læs mere
Brunkager - Opskrift på hjemmebagte brunkager
Jul
Sprøde, skårne brunkager til hele familien og julens gæster 

Skårne brunkager fulde af smag. Her en opskrift med sukat, mandler, kanel, kardemomme, nellike – og bagt med potaske, naturligvis. Når der anvendes potaske som hævemiddel i brunkager, er det fordi potaske i højere grad end natron og bagepulver giver kagerne den lækre, sprøde konsistens.

Læs mere
Prisen på julefrokosten, slik, marcipan, øl og spiritus stiger, vurderer Statens Statistik
Jul
Danmarks Statistik: Julefrokosten bliver dyrere i år 

Julefrokosten blive dyrere i år, spår Danmarks Statistik. Det gælder både for julefrokoster, der afholdes på restaurant eller inden for hjemmets fire vægge. Det gælder også for julens slik og marcipan samt øl og spiritus.

Læs mere
Julekoncerter: Händels Messias 2023
Jul
Julekoncerter: Händels Messias 2023 

Siden uropførelsen i 1742 har Händels Messias begejstret, og selvom værket egentlig ikke var tænkt som juleoratorium, så er det i dag for mange af os en vigtig del af juletraditionerne.

I år kan Händels storslåede mesterværk igen opleves i mange af landets kirker. Se koncertkalenderen over årets…

Læs mere
Jul
Hvilke grene er velegnede til grenkranse? 

Der er selvfølgelig masser af nostalgi over den traditionelle halmkrans, pyntet med gran, bær og fløjlsbånd, men de senere år ses mange kranse bundet i kviste og grene. Det giver kransene et mere luftigt, let og enkelt udtryk. Og det er slet ikke så svært, at binde grenkranse, og så har du lejlighed…

Læs mere
Jul
6 tips til hvordan du sparer på pengene i julekøkkenet 

Inflation og energikrise får danskerne til at tænke i billigere alternativer, når det gælder madlavning og elforbrug. Leder af Karolines Køkken, Tove Færch, giver i den anledning gode råd til, hvordan du kan lave besparelser i køkkenet.

Læs mere
Jul
Genbrug materialer fra haven i julen 

En juledekoration er en dejlig julehilsen at få. De kan købes i butikkerne, og det er måske ikke den store udskrivning, til gengæld er de som regel pyntet med plastikpynt og -gran.

Fremstiller man selv sine juledekorationer, så har man i stedet en fin, personlig gave, som både er billigere og mere…

Læs mere
Jul
Bind en smuk adventskrans 

Grankranse er ren nostalgi. De pynter på døre og i vinduer, kan hænges fra loftet eller stå på bordet som adventskrans med levende lys.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^