Alene i Danmark står husstandene for knap 250.000 tons fødevarer årligt i skraldespanden. Det svarer til, at hver dansker smider omtrent 60 måltider i skraldespanden om året, fordi vi er for dårlige til at udnytte maden i vores køkkener.

Mere end 3 ud af 4 danskere vil bekæmpe klimaforandringer 

Madspild er en kæmpe klimasynder. I Danmark smider vi i gennemsnit 60 måltider i skraldespanden om året, fordi vi er for dårlige til at udnytte maden i vores køkkener. Alligevel er 76 pct. af danskerne villige til at gøre en indsats for at bekæmpe klimaforandringer, skriver Electrolux, der har kigget på tallene.

Madspild rangerer som den tredjestørste kilde til verdens samlede CO2-udledning, men er samtidig et punkt hvor alle kan gøre en forskel med små ændringer i hverdagen. Alene i Danmark står husstandene for knap 250.000 tons fødevarer årligt i skraldespanden. Det svarer til, at hver dansker smider omtrent 60 måltider i skraldespanden om året, fordi vi er for dårlige til at udnytte maden i vores køkkener.

En personlig forbrugerindsats er vigtig i kampen mod CO2-udledning

Selvom det går fremad med at øge bevidstheden om at reducere madspild, er der stadig et betydeligt potentiale for forbedring - og det er et potentiale, som danskerne gerne vil imødekomme. I en rapport udarbejdet af Electrolux siger 76 pct. af danskerne, at de er villige eller meget villige til at gøre en personlig indsats for at hjælpe med at bekæmpe klimaforandringerne. Her er reduktion af madspild et håndgribeligt bidrag og et oplagt sted at starte klimakampen. Det reducerer ikke blot CO2-udledningen; på sigt kan der også være store besparelser at hente for den enkelte dansker.

”At mindske madspild er et suverænt sted at starte for den klimabevidste dansker. Derudover er det også en nem måde at spare penge i hverdagen,” fortæller Vanessa Butani, direktør for bæredygtighed hos Electrolux.

I den forbindelse har Electrolux sat sig som mål at stå i front for den bæredygtige udvikling i samfundet og spille en aktiv rolle i kampen mod madspild. Derfor arbejdes der hos hvidvareproducenten kontinuerligt på udvikling af innovativ teknologi, der kan hjælpe forbrugerne til at træffe mere bæredygtige valg i hverdagen

Senest har Electrolux lanceret et køle-/fryseskab, der er udviklet til at holde maden frisk længere ved, ifølge Electrolux, at reducerer madspild med op til 20 pct.

Kilder

  • Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. 'Vi drøner 250.000 tons mad direkte i skraldespanden hvert år'. Ritzau.dk. 2022
  • Danmarks Statistik. 'Status for udvalgte danske målepunkter for en mere bæredygtig verden'. 2022
  • FAO. 'Food Wastage Footprint: Impacts on Natural Resources'. 2013
  • Electrolux. 'Rapport: The Truth About Laundry'. 2023

Det nye Electrolux Cooling 360° køle-/fryseskab, skal hjælpe danskerne med at blive mere klimavenlige i hverdagen. Køleskabet er udstyret med indbyggede sensorer, der automatisk korrigerer temperaturen, når køleskabsdøren åbnes og lukkes. Det forhindrer, at madvarerne udsættes for temperaturchok og fordærv, hvilket kan reducere madspild med op mod 20 pct.

 “Ved at udvikle køleskabe med optimal temperaturfordeling er vi i stand til at forlænge fødevarernes holdbarhed og bevare deres kvalitet længere. Med Cooling 360°-teknologien har køleskabet en 30 pct. bedre temperaturfordeling, så dine madvarer er beskyttet, uanset hvor du placerer dem,” fortæller René Meng, produktspecialist hos Electrolux.

 Electrolux Cooling 360° køle-/fryseskab har et elegant interiør og er det første på markedet med en inderside af 70 pct. genanvendt plast. Det har en vejledende udsalgspris på 12.695 DKK og kan købes på Electrolux’ hjemmeside eller hos udvalgte forhandlere fra september 2023.

Forbrugernyt
Sådan fjerner du effektivt vejsalt fra sko og støvler  

Med det danske vintervejr følger irritationen over at vejsalt, sjap og søle sætter sig i fede hvide og temmelig genstridige rander langs sålkanten. Men fortvivl ikke - her får du opskriften på, hvordan du nemt fjerner spor af vejsalt på støvlerne.

Læs mere
Forbrugernyt
Sikkerhedsstyrelsen: Oplad aldrig telefonen i sengen! 

Hvert år rykker danske brandvæsener ud til omkring 3.500 brande i boliger. Mindst 10 procent af de brande er relateret til elprodukter- eller installationer. Nu advarer Sikkerhedsstyrelsen, Beredskabsstyrelsen samt Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut og opfodrer til sikker opladning, så…

Læs mere
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå 

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Læs mere
Forbrugernyt
Spisesvampe og bærs giftige dobbeltgængere 

I den danske natur gror mange gode spisesvampe, men da flere af dem har giftige dobbeltgængere, er det vigtigt altid at sikre sig, at det er en spisesvamp, du har fundet.

Læs mere
Forbrugernyt
Inflation: 20 tips der får pengene til at række længere  

Nu da priserne på elektricitet er mere end fordoblet, kan inflationen for alvor kan mærkes på pengepungen, og med prisernes fortsatte himmelflugt,så gælder det om at huske alle de gode spareråd. Med tips og kloge bidrag fra læserne, får du her 20 råd, der kan få pengene til at række lidt længere.

Læs mere
Forbrugernyt
Tjek bagagen for væggelus inden hjemrejsen 

Når du pakker kufferten til hjemrejsen, så husk lige at tjekke din bagage for væggelus. De små, blodsugende tæger er nemlig rigtige kedelige at få med hjem, for når de først er flyttet ind, er de nærmest umulige at komme af med. Ifølge Miljøstyrelsen skyldes det blandt andet, at væggelus i stigende…

Læs mere
Forbrugernyt
Erstatning ved mistet bagage 

Sommerferien står for døren, og mange danskere vælger at flyve til udlandet for at holde ferie. Men feriestarten kan blive en blandet fornøjelse, hvis bagagen ikke er kommet med flyet. Luftfartsselskabet er erstatningspligtig, men mange forbrugere finder det besværligt at anmelde den manglende…

Læs mere
Forbrugernyt
Er der virkelig adgang forbudt? 

"Har du mødt et skilt, en bom eller en anden barriere i naturen, som du er i tvivl om er lovlig? Send det til Friluftsrådet og få hjælp til at vurdere sagen." Sådan står der på kampagnesiden gaanyeveje.dk, og den opfordring har hundredvis af danskere fulgt.

Læs mere
Forbrugernyt
Flystrejke: Hvad har jeg ret til? 

Med SAS-piloternes strejke, står rigtig mange danskere tilbage uden transport til sommerens feriedestination, og så melder spørgsmålene sig: 'Kommer jeg afsted med et andet luftfartselskab?', 'Kan jeg udskyde rejsen til strejken er ovre?', 'Kan jeg få refunderet min billet?'

For at komme alle de…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan får du en brandsikker Sankt Hans aften 

Mange danskere ventes at holde Sankt Hans aften i baghaven, hvor man selv tænder op i bål og synger midsommervisen. Her er det vigtigt at tage de rette forholdsregler, så det hyggelige bål ikke udvikler sig til en uønsket brand.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^