5 gode råd før du tager på udsalg på nettet 

Der er mange gode tilbud under det store januarudsalg, men man skal huske at se sig godt for inden man afgiver sin ordre, skriver Forbrugerstyrelsen, som her deler fem gode råd.

De fem gode råd, før du går på udsalg:

  1. Undersøg om der reelt er tale om et tilbud. En shop må kun skrive, at en vare er på tilbud, hvis varen forinden har været sat til salg til normalprisen/førprisen i mindst seks uger. For dagligvarer og sæsonvarer gælder det dog kun fire uger.

  2. Hvis du allerede er blevet snydt af forkerte førpriser, kan du kræve et passende nedslag i prisen. Du skal selv dokumentere, at den førpris/normalpris, butikken har oplyst, er forkert. Du kan muligvis også hæve købet og få det beløb tilbage, som du har betalt for varen. Det giver mulighed for at købe varen et andet sted - og måske dér få den reelle besparelse.
    Urigtige og vildledende førpriser er en overtrædelse af markedsføringslovens forbud mod vildledning og kan straffes med bøde. Vil du klage over, at en vare er solgt til dig med en forkert førpris, skal du først gå til butikken. Hvis de afviser dig, kan du klage til Center for Klageløsning.

  3. Når du handler på nettet, har du som udgangspunkt 14 dages fortrydelsesret. Det gælder også for udsalgsvarer.
    Selvom du har fortrydelsesret, skal du være opmærksom på, at du selv skal betale returforsendelsen, hvis du fortryder købet. En del netbutikker tilbyder dog som en service at betale returforsendelsen. Tjek, om det også gælder udsalgsvarer.

  4. Du har altid to års reklamationsret - også på udsalgsvarer. Du kan dog ikke klage over konkrete fejl på varen, som du er blevet gjort opmærksom på ved købet, og som er begrundelsen for prisnedsættelsen.

  5. Undgå fupbutikker. Gå altid netbutikken grundigt igennem, før du handler, og tjek, om andre har anmeldt butikken eller delt deres erfaringer med den på nettet. Er netbutikken en fupbutik, risikerer du, at varen aldrig dukker op, eller at du ikke får den vare, du troede, du bestilte.

 

Forbrugernyt
Nu kan de lasede cowboybukser, blusen med hul i og det gamle tæppe få nyt liv 

De lasede cowboybukser, blusen med hul i eller det gamle tæppe ender i dag ofte i skraldespanden, hvorfra det køres til et forbrændingsanlæg sammen med det øvrige restaffald. Det udleder unødigt meget CO2, når det går op i røg i stedet for at få et nyt liv som for eksempel nyt tøj, klude eller…

Læs mere
Forbrugernyt
Skovbegravelsesplads: Et bæredygtigt hvilested 

Biodiversitet og bæredygtighed er ikke kun rykket ind i vores dagligdagsbevidsthed - flere er også begyndt at tænke over det i forbindelse med, hvad der skal ske efter døden. Undersøgelsen ’Danskerne og døden 2022’ viser, at 60 procent af danskerne mener, at miljøhensyn har en vis vigtighed ved…

Læs mere
Sommer
Tips: Undgå indbrud mens du holder ferie 

Sommerferien er desværre ikke kun lig med lange, lyse nætter og store is, det er også højsæson for indbrud. Politiet har udarbejdet en stribe gode råd, der forebygger indbrud. Her fremhæves nabohjælp, som et af de bedste værn mod indbrud.

Læs mere
Sommer
Mindsk risikoen for salmonella og campylobacter infektioner 

I sommervarmen er det ekstra vigtigt, at være opmærksom på, hvordan man håndterer og opbevarer sine madvarer. De sygdomsfremkaldende bakterier; salmonella og campylobacter, florerer i varmen, men følger man Sundhedsstyrelsens enkle anbefalinger, så mindskes risikoen for bakterieinfektioner…

Læs mere
Forbrugernyt
Mere end 3 ud af 4 danskere vil bekæmpe klimaforandringer 

Madspild er en kæmpe klimasynder. I Danmark smider vi i gennemsnit 60 måltider i skraldespanden om året, fordi vi er for dårlige til at udnytte maden i vores køkkener. Alligevel er 76 pct. af danskerne villige til at gøre en indsats for at bekæmpe klimaforandringer, skriver Electrolux, der har…

Læs mere
Forbrugernyt
Gratis balletoplevelser - Sommerballet i det fri 2023 

Kongelig sommerballet er blevet en fast tradition for publikummer i hele Danmark. Og da den er ganske gratis, så er det den perfekte anledning til at få en fantastisk balletoplevelse og samtidig nyde de smukke omgivelser.

Læs mere
Forbrugernyt
Her er produkterne, du IKKE må tage med hjem fra udlandsrejsen 

De fleste ved, at der er strenge regler for at tage levende dyr med hjem fra ferie, men ikke alle ved, at der også er strikse regler for at tage souvenirs fremstillet af fx horn, skind, elfenben, koraler, levende planter og fødevarer med hjem fra ferierejsen.

Læs mere
Forbrugernyt
Den nye læringsportal ’Mit liv med statistik’ skal lære at navigere i fakta og fake news 

Statistik er en grundpille i det moderne videnssamfund, som gør os i stand til at forholde os kritisk til alt fra ligestilling og grøn omstilling til folketingsvalg. Med en ny, interaktiv læringsportal målrettet udskolingselever og lærere vil Danmarks Statistik bidrage til både dannelse og…

Læs mere
Forbrugernyt
22 tips til mere luft i husholdningsbudgettet 

Er privatøkonomien lidt stram? Så får du her 22 nemme tricks, der giver dig meget mere luft i husholdningsbudgettet. Listen rummer blandt andet smarte fif til, hvordan du kan spare penge på indkøb af dagligvarer UDEN at skulle udarbejde madplaner og indkøbslister. Tag i stedet et billede af…

Læs mere
Forbrugernyt
Forbrugerstyrelsen: Sådan gør du hvis regningerne hober sig op 

Stigende renter og højere priser på el, benzin, gas og dagligvarer; økonomien strammer, og leveomkostninger og renteudgifter er steget.

Hvis regningerne bliver svære at betale, er det vigtigt at kende sine rettigheder og tage aktive valg om sit forbrug og sin økonomi, skriver Forbrugerstyrelsen.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^