Loungesofa nordisk stil
Mos Mosh Blake Sport Blazer
Love & Divine kjole
Stig P hvid skjorte
Kategorier: Forår  -  Haven & altanen
Kan man spise stedmoderblomster?
Redaktionen

De farverige smukke forårsblomster er ikke kun smukke i havekrukker og altankasser, de kan også anvendes i salater, på kager og ost eller kandiseres og gemmes til senere brug. Blomsterne har, siden middelalderen, været anvendt som krydderi – også selvom de små blomsterblade ikke har nogen nævneværdig smag. Tidligere troede man, at de små hjerteformede blomsterblade kunne lindre blandt andet epilepsi og astma samt hjertesorger, hvorfor blomsten på engelsk kaldes 'Heartease'. Troen på stedmoderblomstens gavnlige virkning, betød også at datidens kvinder fremstillede kosmetik af udtræk af stedmoderblomsten.

Kandiseret stedmoderblomster

Friske stedmoderblomster er smukke på chokoladekagen, og tilføjer farve til osteanretningen og i salaten. Blomsterne kan også kandiseres og gemmes til senere brug.
Fra Anemette Olesens bog 'Spiselige blomster' fra forlaget Koustrup & Co, bringer vi her opskriften på kandiserede stedmoderblomster. 

Det skal du bruge:

  • 20 stedmoderblomster uden stilk
  • 1 dl. sukker
  • 1 æggehvide

Sådan gør du:

  • Æggehviden piskes luftig med en gaffel i en tallerken
  • Stedmoderblomster dyppes i æggehviden og dernæst i sukkeret
  • Læg dem til tørre på et oliepenslet pergamentpapir, og sørg for at de er helt tørre, inden de kommes på dåser til senere brug.

Spiselige Blomster

'Spiselige blomster - Øjenfryd og velsmag' fra forlaget Koustrup & Co. er en lille, inspirerende bog i en perlerække af små, lækre, indbundne bøger, skrevet og illustreret af danske eksperter inden for have- og mad-segmentet.
Den erfarne fagbogsforfatter Anemette Olesen, der har udgivet mere end 50 bøger om mad, have og natur, har skrevet denne lille håndbog, hvor hun præsenterer de mest almindelige spiselige blomster, som man kan finde i blandt andet haven og skoven. Den lille bog er smukt og rigt illustreret af Kirsten Tind, og rummer også en række opskrifter og gode råd til hvordan og i hvilke sammenhænge blomsterne kan nydes.

Titel: Spiselige Blomster
Forfatter: Anemette Olesen
Illustreret: Kirsten Tind
Forlag: Koustrup & Co.
Bestilling: Bogen kan bestilles her

Forår
Dyrk din C-vitamin

Have- og brøndkarse er nem og taknemlig at dyrke, smager fantastisk og er fuld af C-vitamin. Brøndkarsen er mild i smagen og ikke helt så robust en plante som havekarsen. Dyrk din egen lille karsehave i vindueskarmen, på altanen eller i haven.

Læs mere
Forår
Hvide asparges - Sådan tilberedes hvide asparges

Det er sæson for hvide asparges, og selvom de kan være noget sværere at få fat i i en god kvalitet, så bør man ikke gå glip af denne fine sæsondelikatesse.
Skal du have hvide asparges af god kvalitet, så kig efter friske, ligestammede asparges, der ser tykke og robuste ud. Aspargsen skal være...

Læs mere
Forår
Så skal der shines op!

Når sommersolen skinner ubarmhjertigt ind ad vinduerne, er der ting man pludselig lægger mærke til. For eksempel at de malede vægge, efter en lang, mørk vinter, er blevet matte i farven og mistet deres glans.
Selvom de færreste af os jubler ved tanken om at skulle trække i malertøjet på en...

Læs mere
Forår
Rabarbertid

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de fine stilke fra jordbærrabarber, som er en af forårets første sorter, saftige og fulde af smag. Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og lagkager såvel som i kompot til rodfrugter, fjerkræ, salat, is, jordbær og ost.

Læs mere
Forår
Syrener - Sådan varer de længst

Selvom der findes en gammel skrøne om at det bringer uheld, at have syrener stående indenfor i buketter, så er det næsten en skam ikke at fylde huset med deres dejlige duft. Og det er lige nu, at de blomstrer - en kort, men dejlig glæde.

Læs mere
Forår
Blå og lilla blomster

Der findes staudebede så pragtfulde, at man helt taber vejret. Ikke mindst bede i blå og lilla nuancer er betagende smukke. Men det er som om de blå nuancer fremstår tydeligere, når de opleves sammen med lilla. Ved at kombinere de to nuancer i bedet, fremstår bedet langt mere stemningsfuldt, frodigt...

Læs mere
Forår
Solskins-te

Lige nu pryder solgule mælkebøtter markskel og grøftekanter. Smukke ser de ud – og så er mælkebøtten tilmed en anvendelig lille plante.

Læs mere
Forår
Smagen af det vilde forår

Mælkebøtte, ramsløg, bøgeblade, brændenælder og skvalderkål. Lige nu bugner naturen af friske skud, som kan tilføje ekstra smag til skønne salater, supper og pesto. Lær de vilde planter at kende. Her får du opskrifterne.

 

Læs mere
Forår
Med masser af purløg

Purløg er en ukuelig forårsbebuder, som hurtigt vokser sig stor, og som skal bruges flittigt. Det grønne drys er ikke kun en herlig delikatesse, men også rig på C-vitamin.

Læs mere
Forår
Syrener i flor

Syrenbusken er en hårdfør busk, som er nem at få til at trives i haven. Her i maj blomstrer den med duftende hvide, rosa, lyslilla eller violette blomstergrene.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Er din bolig sundhedsskadelig?

Er din bolig sundhedsskadelig?

5 gode råd mod overspisning

5 gode råd mod overspisning

Co'Couture top

Co'Couture top

Håndtér dit affald korrekt

Håndtér dit affald korrekt

Nye Bøger
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller...

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Læs mere
Smagen af jordbær, af Maren Korsgaard

Denne bog handler om jordbær - om jordbærets historie, om botanik og sorter, og om jordbær i kunst og kultur. Bogen er skrevet af Maren Korsgaard, der har speciale i frugt og bær, og er et herligt opslagsværk til dig, der elsker jordbær og måske endda dyrker jordbær i haven. Med bogen får du alle...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
29.09.2017

To ildsjæle modtager demens-pris

Alzheimer.dk

Demenssygeplejerske Susanne Rishøj Olsen, der har skabt det succesfulde koncept Erindringsdans, modtager den ene af Alzheimer-forskningsfondens to priser, som hvert år uddeles til ildsjæle inden for forskning og klinisk arbejde, der har gjort en forskel på demensområdet. Den anden pris går til ... Læs mere


26.09.2017

Nældefeber kan påvirke livskvaliteten

Astma-allergi.dk

En halv million danskere har indenfor de seneste seks år oplevet et udbrud af nældefeber. Heraf har hver fjerde været ude for, at nældefeber nedsætter livskvaliteten. Det viser en undersøgelse om nældefeber fra Astma-Allergi Danmark. Læs mere


21.09.2017

Lavt blodsukker er hverdag for de fleste

Diabetes.dk

Omkring en fjerdedel af alle med diabetes mærker aldrig, at de har lavt blodsukker, viser et globalt studie. Sensorer, pumper og flashteknologi bør tilbydes alle, der har kørekort og får medicin, der kan give lavt blodsukker, mener ekspert i lavt blodsukker, professor Ulrik Pedersen-Bjergaard. Læs mere


14.09.2017

Kaffe forlænger livet for kvinder med diabetes

Diabetes.dk

Jo mere kaffe, jo bedre for kvinder med diabetes, viser ny undersøgelse baseret på indtaget af koffein blandt amerikanere med type 1- og type 2-diabetes. Læs mere


14.09.2017

Diabetesmedicin ser ud til at bremse Alzheimers sygdom

Diabetes.dk

Hjernen lever af sukker, og hvis sukkeromsætningen ikke fungerer særlig godt, bliver vi langsommere til at tænke og reagere – præcis, som hvis man har lavt eller alt for højt blodsukker. Det er muligvis også grunden til, at personer med især type 2-diabetes er i større risiko end andre for at komme... Læs mere


12.09.2017

Konens vægt påvirker mandens diabetesrisiko

Diabetes.dk

Forskere fra Aarhus Universitet lægger op til mere opmærksomhed omkring ægtefællers indbyrdes diabetesrisiko og især mænd, hvis de er gift med en overvægtig kvinde. Læs mere


Arkiv

^