Badekåbe i hør
Sengetøj i smukke nuancer
Gummistøvle i fin rosa
Birkenstock i kobberfarvet skind
Kategorier: Forår  -  Sommer
Med masser af purløg
Redaktionen

Purløg er en ukuelig forårsbebuder, som hurtigt vokser sig stor, og som skal bruges flittigt. Det grønne drys er ikke kun en herlig delikatesse, men også rig på C-vitamin.

Purløg skal klippes - ikke hakkes
Purløg er en ukuelig forårsbebuder, som hurtigt vokser sig stor, og som skal bruges flittigt. Og det er ikke blot, fordi det grønne drys er rigt på C-vitamin, for frisk purløg er en delikatesse.
Purløg er en af de første løgplante, som titter frem på denne årstid, og den friske purløg er skøn i mange af forårets retter. Purløg tåler ikke kogning, og skal altid blandes i maden til sidst. Og så skal purløg klippes med en saks. Hvis du hakker stænglerne med en kniv, knuses fibrene, og resultatet bliver en kedelig svovlsmag.
Purløg er det ideelle grønne drys til salater, supper, omeletter, æggekage, på smørrebrød og ost. Purløg er også velegnet til lyse flødeholdige retter samt som sandwichfyld og salater, hvilket vi her bringer to eksempler på:

Nem sandwichfyld:
Afdryp 500 g fromage frais et døgn i en filterpose - det giver 250 g fast creme. Smag til med salt og sennep, og vend med 2 hakkede hårdkogte æg samt masser af klippet purløg.

Agurk og ananas:
Frækt og forfriskende til kød fra grill eller pande: Flæk 1 agurk, skrab kernene ud, skær kødet i skiver, og lad dem trække ½ time med 3 tsk. knust havsalt. Afdryp i en si, og bland agurken med 3 skiver skrællet, frisk ananas i små bidder. Dertil dressing af afdryppet agurkesaft, rør med 1 spsk. sød, hot chilisauce og masser af klippet purløg.

Hvis man ikke når, at beskære sin purløg i tide eller lader den fine løgplante passe sig selv, så sætter den snart de yndigste lyslilla blomster ...

Forår
Dyrk din C-vitamin

Have- og brøndkarse er nem og taknemlig at dyrke, smager fantastisk og er fuld af C-vitamin. Brøndkarsen er mild i smagen og ikke helt så robust en plante som havekarsen. Dyrk din egen lille karsehave i vindueskarmen, på altanen eller i haven.

Læs mere
Forår
Hvide asparges - Sådan tilberedes hvide asparges

Det er sæson for hvide asparges, og selvom de kan være noget sværere at få fat i i en god kvalitet, så bør man ikke gå glip af denne fine sæsondelikatesse.
Skal du have hvide asparges af god kvalitet, så kig efter friske, ligestammede asparges, der ser tykke og robuste ud. Aspargsen skal være...

Læs mere
Forår
Så skal der shines op!

Når sommersolen skinner ubarmhjertigt ind ad vinduerne, er der ting man pludselig lægger mærke til. For eksempel at de malede vægge, efter en lang, mørk vinter, er blevet matte i farven og mistet deres glans.
Selvom de færreste af os jubler ved tanken om at skulle trække i malertøjet på en...

Læs mere
Forår
Rabarbertid

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de fine stilke fra jordbærrabarber, som er en af forårets første sorter, saftige og fulde af smag. Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og lagkager såvel som i kompot til rodfrugter, fjerkræ, salat, is, jordbær og ost.

Læs mere
Forår
Syrener - Sådan varer de længst

Selvom der findes en gammel skrøne om at det bringer uheld, at have syrener stående indenfor i buketter, så er det næsten en skam ikke at fylde huset med deres dejlige duft. Og det er lige nu, at de blomstrer - en kort, men dejlig glæde.

Læs mere
Forår
Blå og lilla blomster

Der findes staudebede så pragtfulde, at man helt taber vejret. Ikke mindst bede i blå og lilla nuancer er betagende smukke. Men det er som om de blå nuancer fremstår tydeligere, når de opleves sammen med lilla. Ved at kombinere de to nuancer i bedet, fremstår bedet langt mere stemningsfuldt, frodigt...

Læs mere
Forår
Solskins-te

Lige nu pryder solgule mælkebøtter markskel og grøftekanter. Smukke ser de ud – og så er mælkebøtten tilmed en anvendelig lille plante.

Læs mere
Forår
Smagen af det vilde forår

Mælkebøtte, ramsløg, bøgeblade, brændenælder og skvalderkål. Lige nu bugner naturen af friske skud, som kan tilføje ekstra smag til skønne salater, supper og pesto. Lær de vilde planter at kende. Her får du opskrifterne.

 

Læs mere
Forår
Syrener i flor

Syrenbusken er en hårdfør busk, som er nem at få til at trives i haven. Her i maj blomstrer den med duftende hvide, rosa, lyslilla eller violette blomstergrene.

Læs mere
Forår
Hornfisk med strandtzatziki og strandkarse

Det er sæson for hornfisk, så har du fiskeentusiaster i familien, så er det oplagt at pakke fiskegrej og -stang og tage på hornfisketur. Hornfisk er en dejlig spisefisk, ikke mindst når den den serveres med hjemmerørt remoulade eller en cremet tzatziki fuld af vilde strandurter. Fra Thomas Laursens...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Sådan opnår du nemt en sundere hverdag

Sådan opnår du nemt en sundere hverdag

Suede Jacket Neo Noir

Suede Jacket Neo Noir

Stråhat med skygge

Stråhat med skygge

Champagneglas i krystal

Champagneglas i krystal

Nye Bøger
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller...

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Læs mere
Smagen af jordbær, af Maren Korsgaard

Denne bog handler om jordbær - om jordbærets historie, om botanik og sorter, og om jordbær i kunst og kultur. Bogen er skrevet af Maren Korsgaard, der har speciale i frugt og bær, og er et herligt opslagsværk til dig, der elsker jordbær og måske endda dyrker jordbær i haven. Med bogen får du alle...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
17.06.2017

Fortrydelsesret på flyrejser, koncertbilletter og hotelophold

Forbrug.dk

De europæiske regler for køb på nettet giver normalt 14 dages fortrydelsesret, men Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen gør forbrugerne opmærksomme på, at fortrydelsesreglerne ikke gælder ved køb af flybilletter, hotelophold og billetter til kulturelle oplevelser. Læs mere


15.06.2017

Overgangsalderen giver kvinder større risiko for slidgigt

Dr.dk

Hormonbehandling kan være løsningen, når kvinder får slidgigt og lændesmerter i overgangsalderen. Læs mere


01.06.2017

Er du i tvivl om sprøjtemidlers konsekvenser for din sundhed?

Dr.dk

Det er ikke kun forbrugerne, som er i tvivl om, hvilken indflydelse mængden af pesticidrester og sprøjetemidler i madvarer har for sundheden. Kampagnen 'Fri for gift' fra Danmarks Naturfredningsforenings (DN) bygger på undersøgelser, som viser at niveauet af pesticidrester er markant lavere, hvis... Læs mere


29.05.2017

Medicin mod depression virker mod uforklarlige lidelser

Politiken.dk

Medicin fra psykiatrien har god effekt på patienters uforklarlige smerter, træthed og svimmelhed, viser unik dansk forskning. Men folk med funktionelle lidelser er ikke psykisk syge, understreger forsker. Læs mere


28.05.2017

Danmark på vej mod en røgfri fremtid?

Trygfonden.dk

Et markant flertal af danskerne ønsker, at vores børn går en røgfri fremtid i møde. Hele 85% bakker op om visionen om en røgfri generation i 2030. Læs mere


26.05.2017

Mange glemmer badet inden svømmehallen

Dr.dk

Folk er blevet dårligere til at vaske sig korrekt, inden de skal i svømmehallen, skriver dr.dk. Alt for mange svømmere vasker sig med badetøjet på, bruger ikke sæbe og følger ikke de instruktioner, som stort set alle svømmehaller har hængende i omklædningsrummet. Læs mere


Arkiv

^