Louise Roe glaskugler
Rødvinsglas
Lyshuse i keramik
Julesok til pakkekalender eller adventsgaver
Kategorier: Forår  -  Sommer
Med masser af purløg
Redaktionen

Purløg er en ukuelig forårsbebuder, som hurtigt vokser sig stor, og som skal bruges flittigt. Det grønne drys er ikke kun en herlig delikatesse, men også rig på C-vitamin.

Purløg skal klippes - ikke hakkes
Purløg er en ukuelig forårsbebuder, som hurtigt vokser sig stor, og som skal bruges flittigt. Og det er ikke blot, fordi det grønne drys er rigt på C-vitamin, for frisk purløg er en delikatesse.
Purløg er en af de første løgplante, som titter frem på denne årstid, og den friske purløg er skøn i mange af forårets retter. Purløg tåler ikke kogning, og skal altid blandes i maden til sidst. Og så skal purløg klippes med en saks. Hvis du hakker stænglerne med en kniv, knuses fibrene, og resultatet bliver en kedelig svovlsmag.
Purløg er det ideelle grønne drys til salater, supper, omeletter, æggekage, på smørrebrød og ost. Purløg er også velegnet til lyse flødeholdige retter samt som sandwichfyld og salater, hvilket vi her bringer to eksempler på:

Nem sandwichfyld:
Afdryp 500 g fromage frais et døgn i en filterpose - det giver 250 g fast creme. Smag til med salt og sennep, og vend med 2 hakkede hårdkogte æg samt masser af klippet purløg.

Agurk og ananas:
Frækt og forfriskende til kød fra grill eller pande: Flæk 1 agurk, skrab kernene ud, skær kødet i skiver, og lad dem trække ½ time med 3 tsk. knust havsalt. Afdryp i en si, og bland agurken med 3 skiver skrællet, frisk ananas i små bidder. Dertil dressing af afdryppet agurkesaft, rør med 1 spsk. sød, hot chilisauce og masser af klippet purløg.

Hvis man ikke når, at beskære sin purløg i tide eller lader den fine løgplante passe sig selv, så sætter den snart de yndigste lyslilla blomster ...

Forår
Dyrk din C-vitamin

Have- og brøndkarse er nem og taknemlig at dyrke, smager fantastisk og er fuld af C-vitamin. Brøndkarsen er mild i smagen og ikke helt så robust en plante som havekarsen. Dyrk din egen lille karsehave i vindueskarmen, på altanen eller i haven.

Læs mere
Forår
Hvide asparges - Sådan tilberedes hvide asparges

Det er sæson for hvide asparges, og selvom de kan være noget sværere at få fat i i en god kvalitet, så bør man ikke gå glip af denne fine sæsondelikatesse.
Skal du have hvide asparges af god kvalitet, så kig efter friske, ligestammede asparges, der ser tykke og robuste ud. Aspargsen skal være...

Læs mere
Forår
Så skal der shines op!

Når sommersolen skinner ubarmhjertigt ind ad vinduerne, er der ting man pludselig lægger mærke til. For eksempel at de malede vægge, efter en lang, mørk vinter, er blevet matte i farven og mistet deres glans.
Selvom de færreste af os jubler ved tanken om at skulle trække i malertøjet på en...

Læs mere
Forår
Rabarbertid

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de fine stilke fra jordbærrabarber, som er en af forårets første sorter, saftige og fulde af smag. Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og lagkager såvel som i kompot til rodfrugter, fjerkræ, salat, is, jordbær og ost.

Læs mere
Forår
Syrener - Sådan varer de længst

Selvom der findes en gammel skrøne om at det bringer uheld, at have syrener stående indenfor i buketter, så er det næsten en skam ikke at fylde huset med deres dejlige duft. Og det er lige nu, at de blomstrer - en kort, men dejlig glæde.

Læs mere
Forår
Blå og lilla blomster

Der findes staudebede så pragtfulde, at man helt taber vejret. Ikke mindst bede i blå og lilla nuancer er betagende smukke. Men det er som om de blå nuancer fremstår tydeligere, når de opleves sammen med lilla. Ved at kombinere de to nuancer i bedet, fremstår bedet langt mere stemningsfuldt, frodigt...

Læs mere
Forår
Solskins-te

Lige nu pryder solgule mælkebøtter markskel og grøftekanter. Smukke ser de ud – og så er mælkebøtten tilmed en anvendelig lille plante.

Læs mere
Forår
Smagen af det vilde forår

Mælkebøtte, ramsløg, bøgeblade, brændenælder og skvalderkål. Lige nu bugner naturen af friske skud, som kan tilføje ekstra smag til skønne salater, supper og pesto. Lær de vilde planter at kende. Her får du opskrifterne.

 

Læs mere
Forår
Syrener i flor

Syrenbusken er en hårdfør busk, som er nem at få til at trives i haven. Her i maj blomstrer den med duftende hvide, rosa, lyslilla eller violette blomstergrene.

Læs mere
Forår
Hornfisk med strandtzatziki og strandkarse

Det er sæson for hornfisk, så har du fiskeentusiaster i familien, så er det oplagt at pakke fiskegrej og -stang og tage på hornfisketur. Hornfisk er en dejlig spisefisk, ikke mindst når den den serveres med hjemmerørt remoulade eller en cremet tzatziki fuld af vilde strandurter. Fra Thomas Laursens...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Pure Biotic Tarm

Pure Biotic Tarm

Advent 2017

Advent 2017

Kvindernes favoritbiler bliver billigere

Kvindernes favoritbiler bliver billigere

Nyt liv venter forude for psoriasispatienter

Nyt liv venter forude for psoriasispatienter

Nye Bøger
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller...

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Læs mere
Smagen af jordbær, af Maren Korsgaard

Denne bog handler om jordbær - om jordbærets historie, om botanik og sorter, og om jordbær i kunst og kultur. Bogen er skrevet af Maren Korsgaard, der har speciale i frugt og bær, og er et herligt opslagsværk til dig, der elsker jordbær og måske endda dyrker jordbær i haven. Med bogen får du alle...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
29.09.2017

To ildsjæle modtager demens-pris

Alzheimer.dk

Demenssygeplejerske Susanne Rishøj Olsen, der har skabt det succesfulde koncept Erindringsdans, modtager den ene af Alzheimer-forskningsfondens to priser, som hvert år uddeles til ildsjæle inden for forskning og klinisk arbejde, der har gjort en forskel på demensområdet. Den anden pris går til ... Læs mere


26.09.2017

Nældefeber kan påvirke livskvaliteten

Astma-allergi.dk

En halv million danskere har indenfor de seneste seks år oplevet et udbrud af nældefeber. Heraf har hver fjerde været ude for, at nældefeber nedsætter livskvaliteten. Det viser en undersøgelse om nældefeber fra Astma-Allergi Danmark. Læs mere


21.09.2017

Lavt blodsukker er hverdag for de fleste

Diabetes.dk

Omkring en fjerdedel af alle med diabetes mærker aldrig, at de har lavt blodsukker, viser et globalt studie. Sensorer, pumper og flashteknologi bør tilbydes alle, der har kørekort og får medicin, der kan give lavt blodsukker, mener ekspert i lavt blodsukker, professor Ulrik Pedersen-Bjergaard. Læs mere


14.09.2017

Kaffe forlænger livet for kvinder med diabetes

Diabetes.dk

Jo mere kaffe, jo bedre for kvinder med diabetes, viser ny undersøgelse baseret på indtaget af koffein blandt amerikanere med type 1- og type 2-diabetes. Læs mere


14.09.2017

Diabetesmedicin ser ud til at bremse Alzheimers sygdom

Diabetes.dk

Hjernen lever af sukker, og hvis sukkeromsætningen ikke fungerer særlig godt, bliver vi langsommere til at tænke og reagere – præcis, som hvis man har lavt eller alt for højt blodsukker. Det er muligvis også grunden til, at personer med især type 2-diabetes er i større risiko end andre for at komme... Læs mere


12.09.2017

Konens vægt påvirker mandens diabetesrisiko

Diabetes.dk

Forskere fra Aarhus Universitet lægger op til mere opmærksomhed omkring ægtefællers indbyrdes diabetesrisiko og især mænd, hvis de er gift med en overvægtig kvinde. Læs mere


Arkiv

^