Sengetøj i smukke nuancer
Gummistøvle i fin rosa
Hoops øreringe
Polstret bænk Riviera Maison
Kategorier: Forår  -  Sommer
Med masser af purløg
Redaktionen

Purløg er en ukuelig forårsbebuder, som hurtigt vokser sig stor, og som skal bruges flittigt. Det grønne drys er ikke kun en herlig delikatesse, men også rig på C-vitamin.

Purløg skal klippes - ikke hakkes
Purløg er en ukuelig forårsbebuder, som hurtigt vokser sig stor, og som skal bruges flittigt. Og det er ikke blot, fordi det grønne drys er rigt på C-vitamin, for frisk purløg er en delikatesse.
Purløg er en af de første løgplante, som titter frem på denne årstid, og den friske purløg er skøn i mange af forårets retter. Purløg tåler ikke kogning, og skal altid blandes i maden til sidst. Og så skal purløg klippes med en saks. Hvis du hakker stænglerne med en kniv, knuses fibrene, og resultatet bliver en kedelig svovlsmag.
Purløg er det ideelle grønne drys til salater, supper, omeletter, æggekage, på smørrebrød og ost. Purløg er også velegnet til lyse flødeholdige retter samt som sandwichfyld og salater, hvilket vi her bringer to eksempler på:

Nem sandwichfyld:
Afdryp 500 g fromage frais et døgn i en filterpose - det giver 250 g fast creme. Smag til med salt og sennep, og vend med 2 hakkede hårdkogte æg samt masser af klippet purløg.

Agurk og ananas:
Frækt og forfriskende til kød fra grill eller pande: Flæk 1 agurk, skrab kernene ud, skær kødet i skiver, og lad dem trække ½ time med 3 tsk. knust havsalt. Afdryp i en si, og bland agurken med 3 skiver skrællet, frisk ananas i små bidder. Dertil dressing af afdryppet agurkesaft, rør med 1 spsk. sød, hot chilisauce og masser af klippet purløg.

Hvis man ikke når, at beskære sin purløg i tide eller lader den fine løgplante passe sig selv, så sætter den snart de yndigste lyslilla blomster ...

Forår
Så skal der shines op!

Når sommersolen skinner ubarmhjertigt ind ad vinduerne, er der ting man pludselig lægger mærke til. For eksempel er det ikke ualmindeligt, at malede vægge, efter en lang, mørk vinter, kan være blevet matte og kedelige i farven og mistet deres glans. Selvom de færreste af os jubler ved tanken om at...

Læs mere
Forår
Rabarbertid

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de fine stilke fra jordbærrabarber, som er en af forårets første sorter, saftige og fulde af smag. Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og lagkager såvel som i kompot til rodfrugter, fjerkræ, salat, is, jordbær og ost.

Læs mere
Forår
Syrener - Sådan varer de længst

Selvom der findes en gammel skrøne om at det bringer uheld, at have syrener stående indenfor i buketter, så er det næsten en skam ikke at fylde huset med deres dejlige duft. Og det er lige nu, at de blomstrer - en kort, men dejlig glæde.

Læs mere
Forår
Blå og lilla blomster

Der findes staudebede så pragtfulde, at man helt taber vejret. Ikke mindst bede i blå og lilla nuancer er betagende smukke. Men det er som om de blå nuancer fremstår tydeligere, når de opleves sammen med lilla. Ved at kombinere de to nuancer i bedet, fremstår bedet langt mere stemningsfuldt, frodigt...

Læs mere
Forår
Solskins-te

Lige nu pryder solgule mælkebøtter markskel og grøftekanter. Smukke ser de ud – og så er mælkebøtten tilmed en anvendelig lille plante.

Læs mere
Forår
Dyrk din C-vitamin

Have- og brøndkarse er nem og taknemlig at dyrke, smager fantastisk og er fuld af C-vitamin. Brøndkarsen er mild i smagen og ikke helt så robust en plante som havekarsen. Dyrk din egen lille karsehave i vindueskarmen, på altanen eller i haven.

Læs mere
Forår
Smagen af det vilde forår

Mælkebøtte, ramsløg, bøgeblade, brændenælder og skvalderkål. Lige nu bugner naturen af friske skud, som kan tilføje ekstra smag til skønne salater, supper og pesto. Lær de vilde planter at kende. Her får du opskrifterne.

 

Læs mere
Forår
Syrener i flor

Syrenbusken er en hårdfør busk, som er nem at få til at trives i haven. Her i maj blomstrer den med duftende hvide, rosa, lyslilla eller violette blomstergrene.

Læs mere
Forår
Hornfisk med strandtzatziki og strandkarse

Det er sæson for hornfisk, så har du fiskeentusiaster i familien, så er det oplagt at pakke fiskegrej og -stang og tage på hornfisketur. Hornfisk er en dejlig spisefisk, ikke mindst når den den serveres med hjemmerørt remoulade eller en cremet tzatziki fuld af vilde strandurter. Fra Thomas Laursens...

Læs mere
Forår
Flyforsinkelse og kompensation

Det er forår, og mange danskere bruger de ekstra fridage på en miniferie i udlandet. Faktisk tager hver femte af os årligt på storbyferie. For enkelte kan turen dog ende i flyforsinkelser og -aflysninger eller hotelværelser uden udsigt, og så kan det være rart, at kende sine rettigheder i forhold...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Egoista Gin&Tonic tasting kit

Egoista Gin&Tonic tasting kit

Lookbook forår 2017

Lookbook forår 2017

Apair sanda

Apair sanda

Smuk sort sommertop

Smuk sort sommertop

Nye Bøger
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Læs mere
Smagen af jordbær, af Maren Korsgaard

Denne bog handler om jordbær - om jordbærets historie, om botanik og sorter, og om jordbær i kunst og kultur. Bogen er skrevet af Maren Korsgaard, der har speciale i frugt og bær, og er et herligt opslagsværk til dig, der elsker jordbær og måske endda dyrker jordbær i haven. Med bogen får du alle...

Læs mere
Smagen af rabarber

Rabarberens syrlige smag er herlig sammen med søde jordbær og hvid chokolade, men også med både stjerneanis, fed and eller makrel - og så kan rabarber også blive til god chutney, marmelade, saft og vin.

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
18.05.2017

Sundhedsorganisationer: Hæv aldersgrænsen for køb af alkohol

Cancer.dk

Danmark et af de eneste lande tilbage i Europa, hvor mindreårige kan gå fra kiosken med en klirrende indkøbspose fuld af øl, vin og alkoholsodavand. Det er baggrunden for, at en række organisationer nu slår sig sammen i fælles appel: Hæv aldersgrænsen for køb af alle typer alkohol til 18 år. Læs mere


09.05.2017

Nikotintyggegummi øger risikoen for hjerte-kar-sygdom

Bt.dk

Længerevarende brug af nikotinpræparater, som fx tyggegummi, plaster og sugetabletter i forbindelse med et rygestop, øger risikoen for hjerte-kar-sygdom, viser ny forskning. Læs mere


08.05.2017

Kan støj øge risikoen for kræft?

Cancer.dk

Forskning fra blandt andre Kræftens Bekæmpelse peger på, at støj muligvis kan øge risikoen for blandt andet brystkræft. Men man ved imidlertid meget lidt om sammenhængen mellem støj og kræft. En ny stor, nordisk undersøgelse med Kræftens Bekæmpelse i spidsen skal i de næste fire år blandt andet... Læs mere


02.05.2017

Den søde tand sidder i leveren

Videnskab.dk

Ny dansk forskning viser, at et bestemt hormon, som bliver produceret i leveren, er afgørende for, om du har en sød tand eller ej. Den nye viden kan måske blive til medicin, der giver mindre lyst til sukker. Læs mere


29.04.2017

Spis dansk fisk

Fiskeritidende.dk

På mandag går Fiskebranchen i luften med 2. runde af fiskekampagnen, der profilerer dansk fisk. Her viser Fiskebranchen ”fiskerne bag dansk fisk”, og forbrugerne opfordres til at ”købe dansk fisk og dermed støtte de danske fiskere. Læs mere


20.03.2017

Nyt studie: Ældre mødre er bedre mødre

Dr.dk

Ældre mødre er bedre til at håndtere stress og mere tolerante over for deres børn, forklarer professor. Læs mere


Arkiv

^