Plaid Lexington
Sloggi Romance Midi
Skrivebord i nordisk design
Regnfrakke boyfriend style
Kategorier: Forår  -  Sommer
Med masser af purløg
Redaktionen

Purløg er en ukuelig forårsbebuder, som hurtigt vokser sig stor, og som skal bruges flittigt. Det grønne drys er ikke kun en herlig delikatesse, men også rig på C-vitamin.

Purløg skal klippes - ikke hakkes
Purløg er en ukuelig forårsbebuder, som hurtigt vokser sig stor, og som skal bruges flittigt. Og det er ikke blot, fordi det grønne drys er rigt på C-vitamin, for frisk purløg er en delikatesse.
Purløg er en af de første løgplante, som titter frem på denne årstid, og den friske purløg er skøn i mange af forårets retter. Purløg tåler ikke kogning, og skal altid blandes i maden til sidst. Og så skal purløg klippes med en saks. Hvis du hakker stænglerne med en kniv, knuses fibrene, og resultatet bliver en kedelig svovlsmag.
Purløg er det ideelle grønne drys til salater, supper, omeletter, æggekage, på smørrebrød og ost. Purløg er også velegnet til lyse flødeholdige retter samt som sandwichfyld og salater, hvilket vi her bringer to eksempler på:

Nem sandwichfyld:
Afdryp 500 g fromage frais et døgn i en filterpose - det giver 250 g fast creme. Smag til med salt og sennep, og vend med 2 hakkede hårdkogte æg samt masser af klippet purløg.

Agurk og ananas:
Frækt og forfriskende til kød fra grill eller pande: Flæk 1 agurk, skrab kernene ud, skær kødet i skiver, og lad dem trække ½ time med 3 tsk. knust havsalt. Afdryp i en si, og bland agurken med 3 skiver skrællet, frisk ananas i små bidder. Dertil dressing af afdryppet agurkesaft, rør med 1 spsk. sød, hot chilisauce og masser af klippet purløg.

Hvis man ikke når, at beskære sin purløg i tide eller lader den fine løgplante passe sig selv, så sætter den snart de yndigste lyslilla blomster ...

Forår
Dyrk din C-vitamin

Have- og brøndkarse er nem og taknemlig at dyrke, smager fantastisk og er fuld af C-vitamin. Brøndkarsen er mild i smagen og ikke helt så robust en plante som havekarsen. Dyrk din egen lille karsehave i vindueskarmen, på altanen eller i haven.

Læs mere
Forår
Hvide asparges - Sådan tilberedes hvide asparges

Det er sæson for hvide asparges, og selvom de kan være noget sværere at få fat i i en god kvalitet, så bør man ikke gå glip af denne fine sæsondelikatesse.
Skal du have hvide asparges af god kvalitet, så kig efter friske, ligestammede asparges, der ser tykke og robuste ud. Aspargsen skal være...

Læs mere
Forår
Så skal der shines op!

Når sommersolen skinner ubarmhjertigt ind ad vinduerne, er der ting man pludselig lægger mærke til. For eksempel at de malede vægge, efter en lang, mørk vinter, er blevet matte i farven og mistet deres glans.
Selvom de færreste af os jubler ved tanken om at skulle trække i malertøjet på en...

Læs mere
Forår
Rabarbertid

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de fine stilke fra jordbærrabarber, som er en af forårets første sorter, saftige og fulde af smag. Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og lagkager såvel som i kompot til rodfrugter, fjerkræ, salat, is, jordbær og ost.

Læs mere
Forår
Syrener - Sådan varer de længst

Selvom der findes en gammel skrøne om at det bringer uheld, at have syrener stående indenfor i buketter, så er det næsten en skam ikke at fylde huset med deres dejlige duft. Og det er lige nu, at de blomstrer - en kort, men dejlig glæde.

Læs mere
Forår
Blå og lilla blomster

Der findes staudebede så pragtfulde, at man helt taber vejret. Ikke mindst bede i blå og lilla nuancer er betagende smukke. Men det er som om de blå nuancer fremstår tydeligere, når de opleves sammen med lilla. Ved at kombinere de to nuancer i bedet, fremstår bedet langt mere stemningsfuldt, frodigt...

Læs mere
Forår
Solskins-te

Lige nu pryder solgule mælkebøtter markskel og grøftekanter. Smukke ser de ud – og så er mælkebøtten tilmed en anvendelig lille plante.

Læs mere
Forår
Smagen af det vilde forår

Mælkebøtte, ramsløg, bøgeblade, brændenælder og skvalderkål. Lige nu bugner naturen af friske skud, som kan tilføje ekstra smag til skønne salater, supper og pesto. Lær de vilde planter at kende. Her får du opskrifterne.

 

Læs mere
Forår
Syrener i flor

Syrenbusken er en hårdfør busk, som er nem at få til at trives i haven. Her i maj blomstrer den med duftende hvide, rosa, lyslilla eller violette blomstergrene.

Læs mere
Forår
Hornfisk med strandtzatziki og strandkarse

Det er sæson for hornfisk, så har du fiskeentusiaster i familien, så er det oplagt at pakke fiskegrej og -stang og tage på hornfisketur. Hornfisk er en dejlig spisefisk, ikke mindst når den den serveres med hjemmerørt remoulade eller en cremet tzatziki fuld af vilde strandurter. Fra Thomas Laursens...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Regnfrakke boyfriend style

Regnfrakke boyfriend style

Dukkehus i funkis stil

Dukkehus i funkis stil

Ib Laursen kande

Ib Laursen kande

Velour fra Greengate

Velour fra Greengate

Nye Bøger
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller...

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Læs mere
Smagen af jordbær, af Maren Korsgaard

Denne bog handler om jordbær - om jordbærets historie, om botanik og sorter, og om jordbær i kunst og kultur. Bogen er skrevet af Maren Korsgaard, der har speciale i frugt og bær, og er et herligt opslagsværk til dig, der elsker jordbær og måske endda dyrker jordbær i haven. Med bogen får du alle...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
05.09.2017

Dyrt at bruge forkert returlabel

Forbrug.dk

Følg netbutikkens anvisninger, når varen skal returneres, lyder rådet fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen efter en afgørelse i Forbrugerklagenævnet. Læs mere


01.09.2017

Børnetelefonen kimer som aldrig før

Dr.dk

Når hverdagen bliver for fuld af problemer med kærligheden, digital mobning og forældre i skilsmisse, så er der flere børn, der ringer til Børnetelefonen. Sidste år henvendte omkring 41.000 børn fra hele landet sig til Børnetelefonen. Læs mere


24.08.2017

Ny undersøgelse: Mange danskere reagerer ikke, når mor og far viser tegn på sygdom

Kræftens Bekæmpelse

En ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser, at fire ud af ti danskere ikke har opfordret deres forældre til at gå til lægen, selvom de har lagt mærke til eller hørt om, at forældrene har vist tegn på sygdom. Faktisk så taler hver tredje voksne dansker sjældent eller aldrig med sine forældre om... Læs mere


24.08.2017

Tidlig diabetesdiagnose kan forlænge livet

Au.dk

Forskning fra Aarhus Universitet viser nu, at screening for diabetes kan reducere dødeligheden og risikoen for hjertekarsygdomme for personer, der bliver diagnosticeret tidligt med diabetes. Data fra to millioner danskere indgår i de to studier, der undersøger effekten af tidlig opsporing. Læs mere


23.08.2017

Fortsat flere får påvist klamydia

Statens Serum Institut

Den tydelige stigning i forekomsten af klamydia er bekymrende, da den er en markør for omfanget af ubeskyttet sex, der også kan indebære risiko for andre seksuelt overførbare sygdomme. Derudover kan klamydia hos kvinder give underlivsbetændelse, der i komplicerede tilfælde kan medføre ufrivillig... Læs mere


21.08.2017

Ny test kan opdage kræft tidligt

En simpel blodprøve vil måske i fremtiden kunne bruges til at afsløre, om en person har kræft. Det viser ny forskning fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet. Læs mere


Arkiv

^