Kategorier: Efterår  -  Halloween

<BR>De 10 kæmpegræskar kan ses under Halloween i Tivoli til og med den 5. november.

Kæmpegræskar på over 750 kilo vinder Danmarksmesterskabet 

DM i Kæmpegræskar 2023 er netop blevet afholdt for 16. år i streg i Tivoli. 10 græskaravlere kæmpede om mesterskabstitlen. De blev dog alle slået af Jens Peder Skønager fra Ribe, der vandt med et kæmpegræskar på 784,8 kg. Nummer to i konkurrencen blev Ole Christensen fra Skanderborg med et græskar på 731,4 kg. Danmarksrekorden samt den nordiske rekord fra 2020 lyder fortsat på 970,4 kg. Det er fjerde gang, at Jens Peder Skønager vinder titlen, hvilket er rekord.

Velkomposteret hestemøg og kærlig pleje er vejen til kæmpe græskar

De rigtige frø og hestemøg, der er velkomposteret i flere år, er opskriften på årets største græskar. DM i Kæmpegræskar er et langt forløb, hvor avleren starter med at putte et græskarfrø på størrelse med en 1-krone i en urtepotte i maj måned for derefter at kulminere i oktober efter måneder med kærlig pleje med heste-, hønse- og komøg og vand.

Det er fjerde gang, at Jens Peder Skønager fra Ribe vinder. På spørgsmålet om, hvordan man fremavler et så stort græskar, svarede årets vinder prompte:

”Jeg kan godt mærke, at de andre konkurrenter ånder mig stærkt nakken. Jeg har derfor i år bygget et 160  m2 stort drivhus til mit græskar, som det tydeligvis har været glad for at bo i. Jeg har også brugt 6 m3 velkomposteret hestemøg, der har gjort underværker. Nu skal det fejres for familien har været lidt forsømt og konen siger, at jeg taler for meget om det græskar. Nu går jeg efter at forbedre min nordiske rekord på 970,4 kg og drømmer om at slå den nye verdensrekord på 1.246,93 kg som netop er blevet sat i USA”.

Halloween
Opskrift: Græskarboller 

Skal der hjemmebagte boller på morgenbordet, så er lune græskarboller et absolut hit. Det gælder ikke mindst, hvis man står med græskarindmaden til Halloween ...

Læs mere
Vin & spiritus
Halloween drink: Aperol Spritz Cocktail 

Halloweens farver er sort og orange, og når der står Halloween på programmet så er det oplagt at servere fristende lækre og festlige drinks, der understreger farvetemaet.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tærte med græskar og gedeost 

Der er ingen grund til at lade græskarkød fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Læs mere
Halloween
Opskrift: Græskar- og pebersuppe med urte-fetasalat 

Nem, skøn og fyldig græskarsuppe med masser af smag, ristede græskarkerner og urte-fetasalat.

Læs mere
Årstidens råvarer
Hokkaido 

Hokkaido er en græskarvariant af japansk oprindelse, opkaldt efter den japanske ø, Hokkaido. Græskaret egner sig rigtigt godt til suppe eller til at blive bagt i ovnen, og er i det hele taget det perfekte spisegræskar med sit faste, orangegule kød og sin milde, aromatiske, sødlige smag. Det klæder…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^education help homework critical thinking case studies argumentative essay money cant buy happiness custom of writing letters research paper alzheimers disease essay about culture ya ghostwriter