Kategorier: Efterår  -  Halloween

<BR>De 10 kæmpegræskar kan ses under Halloween i Tivoli til og med den 5. november.

Kæmpegræskar på over 750 kilo vinder Danmarksmesterskabet 

DM i Kæmpegræskar 2023 er netop blevet afholdt for 16. år i streg i Tivoli. 10 græskaravlere kæmpede om mesterskabstitlen. De blev dog alle slået af Jens Peder Skønager fra Ribe, der vandt med et kæmpegræskar på 784,8 kg. Nummer to i konkurrencen blev Ole Christensen fra Skanderborg med et græskar på 731,4 kg. Danmarksrekorden samt den nordiske rekord fra 2020 lyder fortsat på 970,4 kg. Det er fjerde gang, at Jens Peder Skønager vinder titlen, hvilket er rekord.

Velkomposteret hestemøg og kærlig pleje er vejen til kæmpe græskar

De rigtige frø og hestemøg, der er velkomposteret i flere år, er opskriften på årets største græskar. DM i Kæmpegræskar er et langt forløb, hvor avleren starter med at putte et græskarfrø på størrelse med en 1-krone i en urtepotte i maj måned for derefter at kulminere i oktober efter måneder med kærlig pleje med heste-, hønse- og komøg og vand.

Det er fjerde gang, at Jens Peder Skønager fra Ribe vinder. På spørgsmålet om, hvordan man fremavler et så stort græskar, svarede årets vinder prompte:

”Jeg kan godt mærke, at de andre konkurrenter ånder mig stærkt nakken. Jeg har derfor i år bygget et 160  m2 stort drivhus til mit græskar, som det tydeligvis har været glad for at bo i. Jeg har også brugt 6 m3 velkomposteret hestemøg, der har gjort underværker. Nu skal det fejres for familien har været lidt forsømt og konen siger, at jeg taler for meget om det græskar. Nu går jeg efter at forbedre min nordiske rekord på 970,4 kg og drømmer om at slå den nye verdensrekord på 1.246,93 kg som netop er blevet sat i USA”.

Halloween
Top 10 Halloween filmgys 

Lysene i græskarlygterne ved hoveddøren står og blafrer, græskarsuppen bobler i gryden, og karameller og lakridspiberne ligger klar til uddeling, når kvarterets udklædte unger kigger forbi og hviner ’Slik eller ballade!’. Det er den 31. oktober og Halloween, og der er lagt op til en stemningsfuld…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Græskarpandekager med sirup 

Fejrer du Halloween med børn, så er pandekagebagning en oplagt aktivitet. Børnene kan ganske vist ikke være med til at vende dem på panden, men de kan grave græskarkødet ud med ske og piske dejen - og servere dem med sirup og smørklat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie 

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Halloween
Optikere advarer mod udklædningskontaktlinser  

Med Halloween bugner kostumebutikkerne med udklædninger, parykker og hugtænder - og her finder man ofte også farvede kontaktlinser på hylderne. Men hvis man ikke tager sine forholdsregler, så kan den slags brug af kontaktlinser i værste fald skade synet, advarer optikere. Forhandlere af…

Læs mere
Halloween
Græskarlygter - Sådan gør du 

Skal der pyntes op med græskarlygter i anledning af Halloween, så her en stribe gode tips, som vil sikre dig et flot resultat.

Læs mere
Halloween
Halloween - Nye kreative Halloween idéer 

Så er det tid til at slippe kreativiteten løs og udsmykke hjem og have med de store og små flotte orange, grønne og hvide græskar.

Hos hobbyforhandlere kan man inspiration og redskaber til projektet, men ifølge Søstrene Grene kan man ofte klare sig med redskaber, man i forvejen har derhjemme. …

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie 

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød  

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^