Kategori: Halloween

Optikere advarer mod udklædningskontaktlinser  

Med Halloween bugner kostumebutikkerne med udklædninger, parykker og hugtænder - og her finder man ofte også farvede kontaktlinser på hylderne. Men hvis man ikke tager sine forholdsregler, så kan den slags brug af kontaktlinser i værste fald skade synet, advarer optikere. Forhandlere af udklædningskontaktlinserne informerer nemlig sjældent om, at man kan få skader på øjnene, hvis linserne ikke bliver brugt korrekt.

Ifølge optikere, er det især bekymrende, hvis unge - eller måske endda børn, køber kontaktlinserne og tager dem på uden først at have rådført sig med en optiker. Selv garvede kontaktlinsebrugere kan indimellem have problemer med at håndtere deres linser, så det giver sig selv, at børn og unge, der bruger kontaktlinser for første gang, har meget lille viden på området og derfor kan begå alvorlige fejl.

Husk - som minimum - at følge de gode råd

Der er brug for god hygiejne og den rigtige teknik, hvis man skal undgå øjenbetændelse og skader. Forkert brug kan i værste fald resultere i permanente øjenskader, lyder advarslen. Planlægger man, trods advarslen, at bruge udklædningskontaktlinser, og har man ingen rutine i brugen af linser, så bør man som minimum følge nogle anbefalinger:

  • Hvis du har købt kontaktlinser i en butik eller online, som ikke kommer med brugsanvisninger, så læg veje forbi en optiker, som kan fortælle dig, om du løber en risiko ved at bruge dem.
  • Skyl aldrig dine kontaktlinser i postevand.
  • Vask altid hænder med sæbe inden du påfører og fjerner dine kontaktlinser.
  • Sov aldrig med kontaktlinser på.
  • Del aldrig dine kontaktlinser med andre.
  • Oplever man ubehag eller smerte, når man sætter linserne i, så kan det skyldes manglende rutine eller snavs i øjet. Hvis det sker, skal kontaktlinsen fjernes og øjet skylles med saltvandsopløsning. Vil man herefter give indsætningen af linserne endnu et forsøg, så skal linserne skylles grundigt i saltvandsopløsningen.
Halloween
Opskrift: Græskarboller 

Skal der hjemmebagte boller på morgenbordet, så er lune græskarboller et absolut hit. Det gælder ikke mindst, hvis man står med græskarindmaden til Halloween ...

Læs mere
Vin & spiritus
Halloween drink: Aperol Spritz Cocktail 

Halloweens farver er sort og orange, og når der står Halloween på programmet så er det oplagt at servere fristende lækre og festlige drinks, der understreger farvetemaet.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tærte med græskar og gedeost 

Der er ingen grund til at lade græskarkød fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Læs mere
Halloween
Opskrift: Græskar- og pebersuppe med urte-fetasalat 

Nem, skøn og fyldig græskarsuppe med masser af smag, ristede græskarkerner og urte-fetasalat.

Læs mere
Årstidens råvarer
Hokkaido 

Hokkaido er en græskarvariant af japansk oprindelse, opkaldt efter den japanske ø, Hokkaido. Græskaret egner sig rigtigt godt til suppe eller til at blive bagt i ovnen, og er i det hele taget det perfekte spisegræskar med sit faste, orangegule kød og sin milde, aromatiske, sødlige smag. Det klæder…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^