Feng shui

Feng shui 

Feng shui

af Louise Pagsberg, Redaktionen


Dagene er længere og lysere. Endelig er vi på vej mod forår og sommer - og mange af os oplever at det bidrager til mere energi og overskud. Med foråret er det blevet tid til at få ryddet op og ryddet ud, få skilt sig af med det overflødige, få luftet ud og gjort rent. Efter de triste vintermåneder er det bare skønt at indsnuse den friske forårsluft og nyde den spæde forårssol.
”Lys og luft er essentielt for vores velbefindende”, siger Feng Shui konsulent Lilan Kops fra firmaet <link https: www.livingharmony.dk _blank> LivingHarmony.dk. ”Vores hjem er vores refugium. Her skal vi slappe af og hente ny energi til at møde den nye dag og udfordringer med. Derfor er det vigtigt, at vi skaber nogle rare og ordentlige omgivelser i vores hjem”.

Rum i balance
Som Feng Shui-konsulent vejleder Lilan Kops private og virksomheder i indretning efter Feng-Shui-principperne. Grundideerne bag Feng-Shui tager udgangspunkt i en 5000 år gammel filosofi om at vi trives bedre, når vi opholder os i rum, som er i balance.
”Når jeg rådgiver kunder, så handler det om at skabe balance og harmoni, som passer det enkelte menneskes personlighed og livsstil. Det lyder måske lidt ”langhåret”, når jeg siger, at der skal være balance mellem yin og yang, mellem farver, former, symbolik og de fem elementer; vand, træ, ild, jord, metal og farver - men det meste er nu sund fornuft”, forklarer Lilan Kops. ”Rod tiltrækker mere rod, bunker af uåbnet post giver uro, visne blomster gør os triste, mangel på lys gør os tunge og trætte. Det er faktisk ganske logisk og rationelt.” siger Lilan Kops, men erkender, at det kan være svært at være tilstrækkelig objektiv når det drejer sig om ens eget hjem.
”Jo, det kan være rigtig svært at se hvad det er der skal til, når man har gået og vænnet sig til at se på det samme interiør og indretning i årevis. Men som regel kræver det ikke den store indsats. Ofte er det et spørgsmål om at forbedre belysningen, rokere rundt på møblementet, tilføje planter og enkelte farver”.

Feng Shui-stil er din stil
Mange har den fejlagtige opfattelse, at Feng Shui-indretning er ensbetydende med at bo minimalistisk med frøer og drager, røde vægge og buddhaer i hvert rum, men sådan forholder det sig ikke ifølge Lilan Kops..
”Feng Shui er ikke nogen bestemt indretningsstil. Feng Shui tager udgangspunkt i de møbler og billeder vi allerede har og arbejder ud fra de rammer.” siger Lilan Kops. ”Det er ikke meningen, at hele hjemmet skal laves om, men ved at tilføre Feng Shui-energi skulle stemningen gerne ændres, så man føler sig bedre tilpas.”

Læs mere om Lilan Kops og Feng Shui på <link https: www.livingharmony.dk _blank> www.LivingHarmony.dk

Bolig & Design
House Doctor - ny kollektion 

Den nye kollektion fra House Doctor byder på masser af nye ideer til en enkelt og funktionel boligstil. Se smukke kollektioner af håndlavet porcelæn, skulpturelle lamper, kurve og opbevaringsløsninger, lækre retroinspirerede møbler i stringent design og eksklusive boligaccessories.

Tjek også alle…

Læs mere
Bolig & Design
Bazaar: Boliginteriør fra de nye kollektioner 

Fra de nye kollektioner kommer smuk, stilfuld og inspirerende interiør. Se nye indretningstrends fra Bungalow, Meraki, House Doctor og Speedtsberg, økologiske vægfarver fra Auro.dk, plakater fra Permild & Rosengreen, livsstilsmagasiner fra New Mags og lækre coffee table books.

Læs mere
Bolig & Design
Bloomingville: Rum til ro og nærvær 

Med nye kollektioner fra Bloomingville følger inspiration til, hvordan du hurtigt og nemt kan få skabt en oase af ro og nærvær. Bliv klogere på sæsonens tendenser og få idéer til ny indretning.

 

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: Smuk boheme fra Tine K Home 

Sommeren går på hæld, og med udsigt til efterår kan det være rart at få indrettet sig til kølige dage med hygge og sysler inden døre. Hos danske Tine K Home byder den kommende sæson på stribevis af smukke nyheder til elegant og stemningsfuld indretning.

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: 70´er stil fra Hübsch 

Fra Hübsch byder efteråret på en skøn kollektion og hyldest til 70´ernes parcelhus og indretning. Her kan åben pejs, listelofter, hessian- og murstensvæg få selskab af den nye kollektions smukke lyse træmøbler, grafiske plakater, klassiske sofadesign, unika keramik og stentøj samt tekstiler og puder…

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: Sommerkollektion fra Broste Copenhagen  

Broste Copenhagen bringer et pust af frisk inspiration sommerliv under åben himmel med deres kollektion for sommeren 2024. I år præsenteres et skønt udvalg af interiør til uderummet, terrassen, haven og altanen, så der er gjort klart til dase dage i solen, grill hygge og lange sommeraftener.

Læs mere
Bolig & Design
Et lækkert måltid fortjener flot servering 

Servering er en vigtig del af et dejligt måltid. Hvad enten det er chili con carnen, hakkebøffen, laksestykket, den grønne salat eller desserten, så virker maden bare mere indbydende, når den anrettes og serveres i smukke skåle, på flotte tallerkner og fade.

Læs mere
Bolig & Design
Broste Copenhagen SS20 - Inspireret af den nordiske sommer; lyset, havet og naturen 

Fra Broste Copenhagen kommer en stribe dejlige sæsonnyheder, der på smukkeste vis understreger nordisk enkelthed, kvalitet, rene linjer og flot håndværk. Kollektionen byder på farver og materialer, der komplementerer hinanden og skaber smuk balance mellem klassiske farver, bløde pastelfarver og…

Læs mere
Bolig & Design
Broste Copenhagen kollektioner  

Bliv inspireret til sommerindretning med Broste Copenhagen ...

Læs mere
Bolig & Design
Skab hamam stemning på badeværelset 

 

Når det kommer til indretning af badeværelset, så er tiden løbet fra det hvide, kliniske badeværelse. Nu indrettes badeværelser i stedet som personlige velværerum, moderne hamam, hvor der er lagt vægt på den intime og hyggelige stemning med et strejf af luksus.

Se nederst i artiklen Rituals…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Shopping
Nye Bøger
^