De nye dadler

Kategori: Diætist

De nye dadler

De nye dadler 

Dadler er ikke mere, hvad dadler var engang. Julens aflange ovale æsker med et dobbelt lag af klæbrige frugter, med den hvide uduelige plasticgren i midten.

Dadler er ikke mere, hvad dadler var engang. Julens aflange ovale æsker med et dobbelt lag af klæbrige frugter, med den hvide uduelige plasticgren i midten. Grenen kunne ikke vippe dadlerne op fordi de var for klistrede og den var for bøjelig. Og den var også klistret. Til sidst var man bare helt klistret til, og havde i øvrigt også tilført sig et ordentligt load på kalorie-kontoen.

Faktisk skal der ikke mere end ca. 35 gram af den slags dadler, før man har 100 kalorier.
Men nu er der kommet en ny type dadler.
De klistrer ikke så vildt, og hvad bedre er: energiindholdet er betragteligt lavere. Det kan måske lyde underligt, at energiindholdet kan være anderledes i den samme frugt, men den er ikke tørret så meget, så det skyldes et højere vandindhold.

Smagen er næsten identisk med de klassiske dadler, men konsistensen er blødere – og det klæder dadlen. Der er ikke tale om friske dadler, som man en sjælden gang kan skaffe hos velassorterede grønthandlere.
Man kunne snarere kalde dem for halv-tørrede dadler.

De første år, hvor man kunne få halv-tørrede dadler i Danmark købte man dem stykvis – og de kostede det hvide ud af øjnene (altså, kroner). Nu findes der halvtørrede dadler i mange supermarkeder, hvor de ligger i kasser med 800 gram.

Som man kan se på nedenstående ombytningsliste, kan det godt svare sig at gå efter de halvtørrede dadler i stedet for de hel-tørrede klassikere.

Tørret frugt, så meget kan man få for 100 kalorier:

-abrikos: 33 gram
-hel-tørrede dadler: 32 gram
-halvtørrede dadler: 120 gram
-figner: 34 gram
-rosiner: 29 gram
-svesker: 37 gram


Rugbrød er godt nok
Diætist
Rugbrød er godt nok 

Der har været en del omtale af rugbrød i pressen, hvor ernæringsfolk har advaret imod rugbrød med kerner.

Læs mere
At spise ude
Diætist
At spise ude 

Der er et spørgsmål, som folk ofte spørger diætisten om, nemlig: Hvad skal man stille op, når man skal ud og spise ?

Læs mere
At snyde chokoladetrangen!
Diætist
At snyde chokoladetrangen! 

Når nu hele 30% af den danske befolkning faktisk er overvægtige kan der nok være brug for et chokolade-trick ...

Læs mere
Fedt på balder og lår
Diætist
Fedt på balder og lår 

En læser spørger diætisten om det er muligt at tabe sig, selvom ens BMI er normal...

Læs mere
Slank med æg
Diætist
Slank med æg 

Findes der kost der særligt fremmer forbrændingen?

Læs mere
Vægtforøgelse efter vægttab
Diætist
Vægtforøgelse efter vægttab 

Hun havde ellers lige tabt sig, men oplever pludselig at have taget på igen og spørger diætisten hvad det kan skyldes ...

Læs mere
Vægttab og trivsel
Diætist
Vægttab og trivsel 

I hendes forsøg på at nå en lav, stabil vægt har hun kørt en stram kost- og trænings plan, men hun kæmper med træthed og sult ...

Læs mere
Få overblik over vægt og kostvaner
Diætist
Få overblik over vægt og kostvaner  

Lad dig guide af dit taljemål, og brug det til vurdering af, om der er behov for vægttab, skriver diætist Pernille Drost Nørregaard, Diætistkompagniet ..

Læs mere
Nutella vs. Ost
Diætist
Nutella vs. Ost  

En læser spørger KvindeGuidens diætist hvorvidt Nutella er et sundere alternativ end ost ...

Læs mere
Æggekur
Diætist
Æggekur 

En læser efterlyser en god æggekur - og spørger KvindeGuidens diætist om hun kan anbefale en...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger

Kategori: Diætist

De nye dadler

De nye dadler 

Dadler er ikke mere, hvad dadler var engang. Julens aflange ovale æsker med et dobbelt lag af klæbrige frugter, med den hvide uduelige plasticgren i midten.

Dadler er ikke mere, hvad dadler var engang. Julens aflange ovale æsker med et dobbelt lag af klæbrige frugter, med den hvide uduelige plasticgren i midten. Grenen kunne ikke vippe dadlerne op fordi de var for klistrede og den var for bøjelig. Og den var også klistret. Til sidst var man bare helt klistret til, og havde i øvrigt også tilført sig et ordentligt load på kalorie-kontoen.

Faktisk skal der ikke mere end ca. 35 gram af den slags dadler, før man har 100 kalorier.
Men nu er der kommet en ny type dadler.
De klistrer ikke så vildt, og hvad bedre er: energiindholdet er betragteligt lavere. Det kan måske lyde underligt, at energiindholdet kan være anderledes i den samme frugt, men den er ikke tørret så meget, så det skyldes et højere vandindhold.

Smagen er næsten identisk med de klassiske dadler, men konsistensen er blødere – og det klæder dadlen. Der er ikke tale om friske dadler, som man en sjælden gang kan skaffe hos velassorterede grønthandlere.
Man kunne snarere kalde dem for halv-tørrede dadler.

De første år, hvor man kunne få halv-tørrede dadler i Danmark købte man dem stykvis – og de kostede det hvide ud af øjnene (altså, kroner). Nu findes der halvtørrede dadler i mange supermarkeder, hvor de ligger i kasser med 800 gram.

Som man kan se på nedenstående ombytningsliste, kan det godt svare sig at gå efter de halvtørrede dadler i stedet for de hel-tørrede klassikere.

Tørret frugt, så meget kan man få for 100 kalorier:

-abrikos: 33 gram
-hel-tørrede dadler: 32 gram
-halvtørrede dadler: 120 gram
-figner: 34 gram
-rosiner: 29 gram
-svesker: 37 gram


Shopping
^