Suffragette 

Se det britiske drama 'Suffragette' om den unge arbejderkvinde Maud Watts, der i begyndelsen af 1900-tallet kæmper for kvinders ret til at stemme. Filmdramaet, som har Carey Mulligan, Helena Bonham Carter og Meryl Streep på rollelisten, bygger på virkelige begivenheder.

For Maud, der arbejder mange timer på det store vaskeri, er det vigtige i tilværelsen ægteskabet med Sonny og sønnen George. Den lille familie er bestemt ikke velhavende, men det er en tryg tilværelse.

Omkring hende er andre kvinder begyndt at engagere sig i kampen for stemmeret, og da veninden Violet bliver forhindret i at tale for en parlamentskommission, kan Maud ikke undgå at blive involveret.
Sonny skælder ud, men Maud har fået blod på tanden. Hun slutter sig til kampen, men snart havner hun i et optøjer. Hun bliver slået ned af en politibetjent og arresteret. Efter en uges fængsel må hun stå ansigt til ansigt med sin vrede mand og en hånlig arbejdsgiver. Men for Maud er der nu ingen vej tilbage. Hun bliver engageret i sabotage, arresteret igen, smidt ud af Sonny, forhindret i at se George og fyret fra sit arbejde. Men hun har fundet et fælleskab med kollegaen Violet, med apotekeren Edith, med overklassefruen Alice og med lederen af hele suffragette-bevægelsen, Emmeline Pankhurst …

"Hvidvaskede suffragetter savner brune medsøstre" Danner.dk
"Fra vaskerikvæg til selvstændig kvinde" - Dr.dk

Titel: Suffragette
Instruktør: Sarah Gavron
Medvirkende: Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Meryl Streep mf.
Premiere: 26. november 2015
Copyright: UIP

Wild Rose

’Wild Rose’ er en original og opløftende film om familie, livsdrømme og musik, der kommer direkte fra hjertet.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Sangklubben

'Sangklubben', med Kristin Scott Thomas og Sharon Horgan i hovedrollerne, er en opløftende og rørende film, baseret på en sand historie. Filmen er instrueret af Peter Cattaneo, der tidligere er nomineret til en Oscar for bedste instruktør for filmen 'The Full Monty'.

Læs mere

Bombshell – Opgørets time

’Bombshell – opgørets time’ giver et indblik bag facaden i verdenshistoriens mest magtfulde medieimperium, den ultrakonservative TV-station Fox News. Filmen er baseret på virkelige, skandaløse hændelser og er et portræt af de modige kvinder, der risikerede deres karriere og omdømme, ved at kæmpe…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

A Hidden Life

Krigsdramaet 'A Hidden Life', skrevet og instrueret af Terrence Malick, er baseret på den smukke og sande historie om den østriske bonde, Franz Jägerstätter, som nægtede at kæmpe for nazisterne under 2. Verdenskrig.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Portræt af en kvinde i flammer

Filmen 'Portrait de la jeune fille en feu' af den franske instruktør og manuskriptforfatter, Céline Sciamma, roses til skyerne af filmanmeldere, der kalder den 'et visuelt mesterværk' og de medvirkendes præstationer 'fantastiske og vidunderlige'.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Hai bisogno di restituire urgentemente l energia maschile? Kamagra è qui https://itfarmaci.com/kamagra-oral-jelly. Un effetto rapido con Kamagra è garantito!

PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^