Kategori: Kogebøger

Sund junkfood, af Katrine Tuborgh 

Til dig der er glad for junkfood, men gerne vil gøre en indsats i køkkenet for at få den sundeste af slagsen, har kogebogsforfatter og madfotograf Katrine Tuborgh skrevet en inspirerende og indbydende bog.

Målet med 'Sund junkfood' er først og fremmest, at give læserne indsigt i, hvad det er de går og putter i munden, hvilke ingredienser der indgår i retterne, og hvordan man nemt kan pimpe hjemmelavet junkfood med flere grønne ingredienser - uden at ungerne rynker på næsen.
"Min mission er at gøre kosten mere gennemsigtig. Vi skal vide, hvad vi spiser og vi skal lære vores børn, at god mad ikke er noget, man bare køber færdiglavet" siger forfatteren. 

Ifølge Katrine handler det ikke om, at vi ikke længere må forkæle os selv og familien med de retter og snacks vi holder aldermest af. Tværtimod byder 'Sund junkfood' netop på opskrifter på klassisk junkfood. Her er blandt andet opskrifter på nuggets, pizza, hotdog, milkshakes, cookies, vafler og donuts. Nogle opskrifter bliver bragt i flere variationer, som fx burgerboller.
"Når jeg har valgt f.eks. at præsentere hele fem forskellige slags burgerboller, så er det jo fordi, det er op til folk selv, om de vil gøre deres mad lidt grønnere, undgå gluten - eller bare ha´klassikeren. Samtidig kan jeg garantere, at uanset hvilken opskrift, man vælger, vil den altid være sundere end de færdiglavede boller fra supermarket" lover forfatteren.

Når det kommer til gode madoplevelser, så handler det ifølge forfatteren især om to ting: Om at bruge gode råvarer og om at hygge sig - både med ungerne, med madlavningen og med at spise maden. Og med 'Sund junkfood' bliver det måske lidt nemmere at lokke både små og store børn med i køkkenet, for nu kan de selv være med til at tilberede deres yndlingsretter.

Titel: Sund Junk Food du selv kan lave af rene råvarer
Forfattere: Katrine Tuborgh
Forlag: Gyldendal
Bestilling:Bogen kan bestilles her

Køkkenterapi, af Anne-Sophie Lahme

Med en hverdag, der byder på lange arbejdsdage, korte aftner, og mange opgaver, kan det være svært at finde tid til at lave mad. Det ved Anne-Sophie Lahme, som i hverdagen er travlt beskæftiget i et kommunikationsbureau. Samtidig bliver frustrationen ikke mindre af, at netop det at tilberede et godt…

Læs mere
Bag med rug

Rug er meget mere end rugbrød. Med Line Friis´ bagehæfte 'Vi bager med rug' får du masser af inspiration til rustikke brød og boller med blød krumme, og sprød og knasende skorpe. Men også til kager med rug, som smager og passer perfekt til det nordiske køkken.

Læs mere
Juice for begyndere, af Louisa Lorang

'Juice for begyndere' er Louisa Lorang bog til alle dem, der elsker friskpresset juice baseret på ganske få og helt enkle råvarer. Alle juicer i bogen er uden tilsat sukker, uden mælkeprodukter og opskrifterne er simple, nemme og fulde af smag og sundhed!

Læs mere
Den Store Antiinflammatoriske Kostguide

Nu skal det være slut med ømme led og sener, eksem, kredsløbsproblemer og en generelt hensygnende krop, skriver forfatterne til bogen 'Den store antiinflammatoriske kostguide'. Med den nye bog giver ernæringskonsulent Martin Kreutzer og madskribenten Anne Larsen svaret på det meste.

Læs mere
Tobias Hamann-Pedersen

Hvis du har fulgt med i 'Den store bagedyst' på DR1, så har du oplevet Tobias Hamann og set hvordan han konstant overraskede dommerne med kreative, velsmagende og kunstneriske kager.

Læs mere
Den store amerikanske kogebog

Clementine Paddleford´s store, smukke og superinspirerende kogebog udkommer nu på dansk. Der er tale om en nyrevideret udgave af USA´s første og største samling af egnsretter med mere end 500 klassiske opskrifter fra alle stater. Bogen, der udkommer fra forlaget Lindhardt & Ringhof, har forord af…

Læs mere
KAGEKARMA, af Annemette Voss

De søde detaljer er i højsædet i denne nye bagebog, som indeholder 100 kreative opskrifter på kager og andre søde sager, fra den tidligere Bagedyst-vinder Annemette Voss.

Læs mere
Små retter stor smag, af Timm Vladimir

'Små retter', 'tapas', 'mezze', 'antipasti' – kært barn har mange navne. I sin bog 'Små retter stor smag' præsenterer Tim Vladimir 80 opskrifter på retter med stor smag fra hele verden.

Læs mere
Rug – Meget mere end rugbrød

Danmarks nationalbrød, rugbrødet, og hvad rugmel og kerner også kan bruges til i madlavningen. Bogen fortæller om, hvorfor rug er så fantastisk.

Læs mere
KÅL

Kål er lækkert. Kål er sundt. Og kål er billigt og tilgængeligt for alle. I køkkenet er der mange variations-muligheder med kålen. To passionerede kål-entusiaster kokken Peter Nøhr og ekspert i madkultur Asmus Gamdrup har sammen skrevet kogebogen 'KÅL'.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Med 'Menopause Mamas' guider Sanne Gottlieb os gennem overgangsalderens udfordringer med indsigt og empati
Emma Holtens refleksioner om værdien af omsorg i 'Underskud'
Shopping
^