Kategori: Kogebøger

Få gratis kogebog med kartoffelopskrifter 

Økologiske kartoffelavlere har udgivet en fin øko-kogebog med kartoffelopskrifter af Anne Hjernøe og fakta om alle de gode fordelene, der er ved økologiske kartofler. Download gratis bogen her !

Kartoflen sundere end hvide ris og pasta
I løbet af de sidste 50-60 år har danskerne halveret deres kartoffelforbrug, og salget af kartofler er faldende - også de økologiske. Derfor vil Sammenslutningen af Økologiske Kartoffelproducenter og Økologisk Landsforening give den oversete, men velsmagende og mættende grøntsag en hjælpende hånd.
Sammen med tv-kokken og madskribenten Anne Hjernø har de udgivet en økologisk kartoffelbog med opskrifter og inspiration til, hvordan man kan bruge kartofler på spændende måder, samt information om fordelene ved øko-kartofler.
"Kartoflen er ganske enkelt blevet overhalet indenom af ris og pasta, som, mange mener, er nemmere at tilberede. Men set ud fra et sundhedsmæssigt synspunkt er kartoflen væsentligt sundere end både hvide ris og pasta, og det er en af de grøntsager, der mætter bedst," påpeger projektleder i Økologisk Landsforening, Helle Bossen.

Slank med kartofler
Kartoflen indeholder betydeligt færre kalorier end ris og pasta. Og selvom den ikke rummer ligeså mange vitaminer og mineraler som andre grøntsager, så bonner den stærkt ud på både kalium, B-vitamin og C-vitamin. Kartoflen er også lav på kalorier og fuld af fibre.

Undgå rester af sprøjtegift – vælg øko-kartofler
Når man lægger kartofler i indkøbskurven, er der god grund til at vælge den økologiske variant, hvis man vil undgå rester af sprøjtegifte. De økologiske landmænd anvender ingen sprøjtegifte i kartoffelproduktionen, mens den konventionelle kartoffel indtager en førsteplads som den mest sprøjtede afgrøde i Danmark.

Derfor er økologiske kartofler lidt dyrere
I Fødevarestyrelsens pesticidkontrol i 2012 blev der fundet sprøjtegifte i 10 procent af de danske konventionelle kartofler, mens 66 procent af de udenlandske prøver indeholdt rester af sprøjtegifte.
"Fordi de økologiske landmænd hverken anvender sprøjtegift eller kunstgødning på deres kartoffelmarker, har de ofte kun halvt så store udbytter som deres konventionelle kolleger. Derfor er de økologiske kartofler også dyrere, men til gengæld får du en kartoffel, der er dyrket på naturens præmisser uden brug af kemi," siger Helle Bossen.

Download bogen med kartoffelopskrifter af tv-kokken og madskribenten Anne Hjernø >> 

 

Valdemarsro - Grøn Aftensmad

Så er der grønne opskrifter fra tidens ubestridte populære leverandør af opskrifter. Med ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’ deler Ann-Christine Hellerup Brandt sine dejligste opskrifter til det grønne køkken.

Læs mere
Glutenfri: 'Madpakker - Uden Gluten' af Karina Baagø

Døjer du med hyppige mavesmerter, diarré og ufrivilligt vægtab, så kan det dreje sig om en reaktion på glutenholdige madvarer.

Ved at undgå gluten i en periode, kan du udelukke om du har glutenintolerance, men at spise glutenfrit kan godt være lidt af en udfordring. Heldigvis er der rigtig god…

Læs mere
Keto: KETO og kulhydrater?

Alle der har taget KETO til sig som livsstil ved, at man i videst muligt omfang bør gå uden om kulhydrater. Grunden er - for dem der ikke er bekendt med KETO - at kroppen med KETO kost er i en tilstand af ketose, hvor den brænder fedt i stedet for at forbrænde kulhydrater.

Læs mere
Chad Robertson - Mere Af Det Gode Brød

Fra manden bag det berømte 'Tartine Bakery' i San Francisco, kommer en bagebog, hvor han deler 85 opskrifter på fuldkornsversioner af hans absolutte favoritter.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der…

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller…

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Havebog: Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter
Shopping
^