Kvinder og Millennials erobrer den danske e-handel

Kvinder og Millennials erobrer den danske e-handel 

Både e-handel og iværksætteri har længe været mandsdominerede aktiviteter, men det ser ud til at ændre sig i fremtiden. Andelen af kvindelige iværksættere inden for e-handel er i løbet af de seneste fem år steget fra 20 til 28,5 procent - og der kommer hele tiden flere til. Samtidig er antallet af 18-24-årige webshopejere steget fra ca. to til syv procent siden 2015. Det viser nye tal fra Clearhaus, der tilbyder online betalingssystemer.

Kvindelige webshop-ejere indenfor skønhed er i vækst 

Flere og flere kvinder vælger at tage springet og forfølge drømmen om at starte deres egen onlineforretning. Fra 2015 til februar 2019 er antallet af kvindelige webshopejere steget fra 20 til 28,5 procent, og udviklingen ser ud til at fortsætte. 

De nye tal giver også et interessant indblik i, hvad de danske iværksættere inden for e-handel sælger. Fra 2017 til 2018 var der en stigning på 75 procent i antallet af kvinde-ejede webshops, som sælger produkter inden for skønhed, dog er beklædning stadig den mest populære produktkategori (33 procent) for kvindelige webshopejere. Husholdningsapparater og møbler indtager andenpladsen (14 procent), mens mad og drikke er den tredje mest populære vare (ni procent).

Millennials tager over

Unge iværksættere skyder op overalt. Siden 2015 er antallet af 18-24-årige webshopejere steget fra ca. to til syv procent. De unge står altså for en stigende del af de danske start-ups. Denne trend hænger måske sammen med et faldende antal ansøgere på landets videregående uddannelser, der måske er et udtryk for, at de unge mennesker dropper den klassiske uddannelsesvej og i stedet satser på iværksætteri og deres egne ideer.

Analysen fra Clearhaus viser også, at hovedstadsområdet huserer flest webshops, mens Aarhus og resten af Østjylland ligger nummer to på listen. Ser man på vækstraten, er det Fyn og øerne, som har mest fart på. Andelen af webshops i denne region stiger stødt fra seks procent i 2015 til 9 procent i 2019.

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^