Hvad er en vinterferie uden sne?

Kategorier: Vinterferie  -  Rejser

Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

De Københavns alper

Hvis du føler, at ski-trangen presser sig på, men dit budget eller din tid ikke er til den helt store ferie, er ’Københavns alper’, som Isaberg kaldes, et godt alternativ. Med sin tætte placering på det østlige Danmark, er det hurtigt, let og fleksibelt at pakke bilen og drøne af sted og blot tre timer efter se sig omgivet af kridhvidt snelandskab, udfordringer på ski i alle sværhedsgrader og hytter klods op af pisterne. I Isaberg er der også mulighed for langrend, idylliske skøjte-og kælketure.

Jydernes nærmeste skisportssted

Området kan med rette betegnes som jydernes alper, da der kun er 100 kilometer fra de sneklædte bakker i Ulricehamn til Gøteborg. Områdets syv pister er i varierende sværhedsgrad, så der både er noget for nybegynderne og dem med flere skiferier i benene. Børnene har deres helt egen bakke, hvor de kan øve i fred for de større skiløbere. Og så er der selvfølgelig også en funpark for vovehalsene. Endelig råder Ulricehamn over 65 kilometer langrendsløjper, så der er noget for enhver smag.

Skiferie uden ski

Hvis du ikke er meget for ski, men alligevel gerne vil ud i naturen, er noget af det sjoveste du kan prøve snescooter-safari. På den måde kan du opleve det smukke vinterlandskab, samtidig med, at du kan nyde et fartfyldt og spændende vintereventyr. Istapperne hænger fra de nøgne træer, og sneen ligger tykt og balancerer på grenene. Så pak den varme kakao og kameraet i tasken og begiv dig ud på i naturen. Snescooteren vil uden problemer tage dig med gennem skove og op på de højeste tinder, så du kan nyde udsigten over det storslåede landskab.

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^