Tandkødsbetændelse

Kategori: Tand & mund

Tandkødsbetændelse

Tandkødsbetændelse  

Tandkødsbetændelse, også kaldet gingivitis, er en sygdom, som næsten alle har prøvet at have i lettere eller sværere grad.

Tandkødsbetændelse, også kaldet gingivitis, er en sygdom, som næsten alle har prøvet at have i lettere eller sværere grad. Sygdommen er let at helbrede, hvis den opdages i tide, men sker det ikke, kan den udvikle sig til paradentose.

Er tandkødet rødt og hævet, så har du tandkødsbetændelse. Sommetider er tandkødet også ømt, men det er langtfra altid tilfældet.
Blødning fra tandkødet er tegn på, at der er noget galt. Sandsynligheden taler for tandkødsbetændelse.
Sundt tandkød er blegrødt og ligger stramt ind til tænderne. Overfladen er let nubret, og tandkødet må ikke bløde ved børstning.

Tandkødsbetændelse kommer af bakteriebelægninger, også kaldet plak, som sætter sig på tandfladen. Fjernes plakken ikke hver dag, vil den forårsage betændelse i tandkødet.

Tandkødsbetændelse kan forebygges. Det eneste, som er nødvendigt, er at rengøre alle tandflader i munden omhyggeligt, så alle belægninger fjernes hver dag. Det er ofte nødvendigt at supplere tandbørstningen med hjælpemidler som f.eks. tandtråd eller tandstikkere.

Hvis en tandkødsbetændelse opdages i tide, kan du sammen med din tandlæge eller tandplejer helbrede sygdommen fuldstændig. De kan vejlede dig i hvilke børster og andre hjælpemidler, der passer bedst til netop din mund. De kan også vise dig, hvordan du kan fjerne bakteriebelægningerne mellem tænderne og langs tandkødsranden. På klinikken kan du få dine tænder renset for evt. tandsten.

Tand & mund
Tandlægen truet - aldrig mere huller!  

Mundskylning kan i en nær fremtid måske være nok til at holde på afstand den bakterie der udhuler vores tænder ifølge en rapport der offentliggøres i Infection and Immunity.

Læs mere
Tand & mund
Hver femte har ætseskader på tænderne  

Den kommunale tandpleje i Kolding Kommune har i det sidste år undersøgt en række unge og 18% af de unge havde ætseskader på tandsættet.

Læs mere
Tand & mund
Sunde tænder og tandkød 

Elektriske tandbørster er de mest effektive viser ny undersøgelse..

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^